Amikor a fagyi visszanyal

Vajon a kínai, akit úgy megráz a mobiltöltője, hogy dob tőle egy hátast, a kínaikat szidja érte, vagy a jóistent? A videóból ez nem derül ki, az viszont igen, hogy ideje lecserélni azt a masinát. :D

 


Címkék: videó para

Adjunk 3D-s hatást képeinknek!

2014.04.23. 07:39 ][-][alo


- A nyúlon túl? - kérdezte Arthur Király a Gyalog galoppban. A nyúl mögé még éppen nem nézhetünk be, de egy picit körbejárhatjuk...

IMG_20140422_170955.jpg

 


Címkék: érdekes 3d

Jófogás.hu - Megújult a Zsozsós app!

Anno már írtunk a Jófogás.hu applikációjáról és mivel az újdonságokra mindig nyitottak vagyunk, itt az ideje, hogy ismét szót ejtsünk róla, hiszen a háttérben a programozói kezek lázasan dolgoztak, hogy a mobilalkalmazást megújítva még könnyebben és gyorsabban tudjunk apróhirdetéseket feladni és böngészni és vásárolni a már meglévőek között.

Screenshot_2014-04-21-11-30-34.pngZsozsó, a Jófogás "arca"


Korlátlan beszélgetések, határok nélkül?

2014.04.18. 14:07 Gabking

Ahogy erről régebben már írtunk, az EU roaming elleni szabályozása érdekes helyzet hozhat létre. Jelenleg minden országban külön cégként vannak jelen a nemzetközi mobilszolgáltatók. Az itthon is ismert három nagy mind egy-egy nagy csoporthoz tartozik. Éppen ezért lesz érdekes, amikor ezek a nemzeti piacon jelenlévő cégek árversenybe kezdenek.

unlock-vodafone-romania.jpg


Címkék: vodafone korlátozás EU RED

A NASA-nak is bejön a Project Tango

2014.04.18. 11:51 Yarner

A Project Tango a moduláris okostelefon mellett a Google ATAP (Advanced Technology And Projects) másik nagy dobása - bár szegényt a sajtóban szörnyen félreismerték: a térben látó okostelefon koncepciójából szinte mindenki csak annyit fogott fel, hogy Jaj a mocsok Google majd feltérképezi ezzel a lakásomat, hát abból nem esznek, fityiszt az orruk alá!! projecttango3.png

Félretéve mindennapos burzsoá paranoiánkat be kell látnunk, hogy a Tango nagyon fontos lépést jelenthet az okoskészülékek evolúciójában, ugyanis azzal, hogy a mobileszköz nem csak sík képeket érzékel maga körül, hanem a környezet tárgyait a maguk térbeli valóságában látja, végleg ledőlhet a fal a valós és a kibertér között. A kiterjesztett valóság átabota kísérletek helyett végre valósággá válhat (Próbálta valaki anno a Layar-t? Ugye mennyivel jobb lenne, ha pontatlan lebegő buborékok helyett az alkalmazás tényleg rámutatna a keresett tereptárgyra vagy egy bolt ajtajára?)

Nos, a Tango ugyan egyelőre csak fejlesztői tesztváltozatban létezik, de ez nem akadályozta a NASA mérnökeit, hogy bejelentkezzenek a készülékért: a tervek szerint egy Tango-egység lesz majd a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) készülő kis, gömb alakú segítőrobotok (SPHERES) agya és szeme. Az ötlet nem új, ugyanis a modern idők szellemében a lehető legalacsonyabb költségvetésű megoldásokat kereső SPHERES csapat már korábban is Nexus S-eket használt az előző változatokhoz (a link alatt az ARS technika remek, részletes cikke, amiből megtudhatjuk, hogy tesztelési célokból jelenleg is két Nexus teljesít szolgálatot az űrállomáson, ld. a lenti képet). Így aztán nem csoda, hogy kapva kaptak az újabb, éppen rájuk szabott szenzorokkal megspékelt Androidon. A Nexus család és a NASA amúgy is jóban van, nemrég egy Nexus One-t lőttek fel a világűrbe - egy műhold agyát adta a HTC klasszikusa. 

spherenexus.jpg


Címkék: google robot nasa android project tango

Megújult stock camera app - igen, vagy nem?

2014.04.17. 19:39 decoati

A tegnapi nap kétségtelenül legnagyobb híre a Google új, 4.4.x KitKat verziójú készülékekre elérhető kamera applikációja. Hogy mi változott? Szinte minden.

682460043236444450.jpg


Kis szemguvasztós videó délelőttre - csúcstelefonok videókamera-párbaja

2014.04.17. 11:11 Yarner

Egy új telefon felmérésekor a legtöbb embernek a 2000-es évek eleje óta az egyik első kérdése, hogy milyen kamera került a szerkentyűbe? A MobileGeeks csapata elvitte egy kis vonatozásra Tajvan fővárosában az idei év három üdvöskéjét, a Sony Xperia Z2-t, a Samsung Galaxy S5-öt és a HTC One (M8)-at. Ugyan nem egyszerre készültek a felvételek, de ugyanazon a szakaszon, azonos körülmények között. A saját szemünkkel is láthatjuk, mire képes a három kamera, és hogy mennyire teljesít az optikai stabilizátor a Sony és a Samsung gépében, avagy fájó-e a hiánya a HTC versenyzőjében (a távolságmérő kettős kamera miatt nem lehetett megoldani az OIS-t a One-ban) (malőr, egyikben sincs optikai stabilizátor arra idén csak az LG-nek tellett, mindhárom telefon digitális stabilizációt alkalmaz, a videóból látható, hogy milyen sikerrel).

3camera.png

A hajtás után lehet nézni az eredményt. A bájos Nicole sem fűzött semmi kommentárt a videóhoz és mi sem tesszük, mindenki a saját szemével nézze és lássa az eredményt. Ha egyáltalán van érdemi különbség. Szemeket hegyezni! A meglátásokat a kommentekben várjuk.!


Címkék: sony videó samsung kamera htc one

Project Ara: még egy év és kezünkben a legótelefon

2014.04.16. 15:30 Yarner

Tavaly október végén hatalmas lelkesedést váltott ki olvasóink között is a Project Ara fejlesztésének híre: ez a moduláris okostelefon, amit a felhasználó kedve szerint állíthat össze, és elég neki csak azt az elemet kicserélnie, amit fejleszteni szeretne, nem kell évente kidobni az egész telefont, ha valami újabbat akarunk. (Mennyire kényelmes lenne most csak egyszerűen memóriát bővíteni az S3-amon...).

Project-ARA-sizes.jpg

Nos, az élet nem állt meg azóta, a Google épp tegnap tartott egy fejlesztői konferenciát a témában, amin (és az azt megelőző kiszivárgó híradásokban, valamint a kiadott fejlesztői csomagból) néhány konkrétabb részletet is megismerhettünk a projekt céljairól és menetrendjéről. 


Címkék: google hírek android project ara

Napi WTF - LED műkörmök

2014.04.15. 11:35 decoati

Honnan máshonnan, mint a felkelő nap országából. Láttunk már pár őrült trendet tőlük, pedig hozzánk igencsak megszűrve jutnak el az érdekességek, de ez ismét olyan, ami átüti a tízezer kilométeres fizikai, és az ennél is nagyobb kulturális-nyelvi-technológiai távolságot.

LED műkörmök. o.O

TakaraTomyArts_Lumi Deco Nail_02.jpg


Csinosodnak a Google ikonjai?

2014.04.14. 10:58 Yarner

Annak ellenére, hogy az androidosok nagy százeléka valamelyik speciális ízesítésben fogyasztja a Google operációs rendszerét (Samsung, LG vagy éppen Sony fazonban), az ínyencek között egyre népszerűbb a vanília íz, azaz a gyári Google kinézet. Ezzel leginkább a Nexusokon, meg a kínai és egyéb kis gyártók készülékein és persze a spéci gyári android-alapú ROM-okban találkozhatunk, és Matias Duarte áldásos tevékenységének hála, verzióról verzióra egyre csinosabb lesz.

A minap az Android Police oldalán felreppent pletyka szerint a Google alkalmazások gyári ikonjai kisebb áttervezés alatt állnak, az új arcuk, nem túl meglepő módon nemcsak egységesebb, de egyben a divatos, stilizáltabb, flat-esebb esztétikai elveket fogja követni. Ugyan az újítás egyelőre nem látszik feloldani az asztali PC-s ikonok és az androidos ikonok közötti különbséget, de lehetséges, hogy az új ikoncsomag idővel a PC-ink (vagy éppen Chromebookjaink) monitorján is megjelenik. A lenti képen a kiszivárgott képernyőfotót láthatjuk az állítólagos új ikonokkal, alatta pedig egy összehasonlítást a jelenlegi asztali és mobilos ikonok és az új változatok között.


Címkék: google hírek android

Google+