[Kikapcsoló] Artris

2015.03.03. 18:31 ][-][alo

Ha van pár perced művelődni, és akár a helyére tenni Van Gogh fülét, ne hagyd ki ezt az új magyar fejlesztésű alkalmazást! A tetris, és a kirakó játékstílusok összeolvadásából megszületett játékot a Winperium Ltd jegyzi, a művészi hátteret pedig híres festők képei adják. 

screenshot_2015-03-03-18-16-05.png


Címkék: játék alkalmazások [Kikapcsoló]

Az Apple Watch lesz az évtized legpofátlanabb tech-blöffje

2015.02.26. 12:28 Yarner

Beszéljünk kicsit az okosórákról. Tim Cook is ezt tette nemrégiben a Goldman Sachs Internet és Technológia konferenciáján, ahol egy hosszú exkluzív interjú keretében sok minden más mellett végre beszélt kicsit az Apple Watchról is, hiszen tavaly szeptember eleje óta még mindig nem tudjuk, pontosan mire lesz jó nekünk ez az abszolút game-changer kütyü (ami ennek ellenére a Time magazin szerint mégis valahogy a 2014-es év innovációja lett - á, nem elfogult az amerikai sajtó az Apple felé...)

Kicsit szeretném kontextusba helyezni a látnoki Apple-vezér szavait, ezért tegyünk előbb egy kis kitérőt az okosóra-műfaj irányába (aki siet, ugorjon előre az Apple Watch képéig, onnan jön a lényeg). A smartwatch ötlete nem mai gyerek, Dick Tracy vagy Michael Knight csuklórádiójától a Futuramában Leela alkarvédőjéig bezárólag sok hasonló kütyüt láttunk már, az első Samsung Galaxy Gear reklámja is erre próbált alapozni úgy másfél éve.


Címkék: apple rant android puffogás okosóra android wear

Acer Liquid Z500 teszt - Hátulgombo(ló)s nagyfiú

2015.02.25. 16:57 Yarner

Korábban beszámoltunk róla, hogy az Acer Magyarországon is igyekszik komolyabban megvetni a lábát az Android piacán is - ezen a területen ugyanis (a számítógépes világgal ellentétben) máig nem cseng túl közismerten a neve, pedig már nagyon korán felszállt a zöld robotos hajóra - az eredeti Liquid, még 2009-ben, elsőként használt Qualcomm processzort az (akkor még elég karcsú) androidos mezőnyben.

acer_liquid_z500_7_16x9-578-80.jpg

Az aktuális felhozatal az androidos középkategória teljes spektrumát célozza be jó minőségű, de megfizethető készülékekkel - lássuk mit kapunk meg ebből! A Z500, ami nálam járt, a csapat egyik prémiumkészüléke, erről tanúskodik az 5 hüvelykes HD felbontású IPS kijelző, a négymagos processzor és az 1 GB memória (a tesztkészülékembe valamiért 2 GB került, ami elég szokatlan fordulat).

Nézzük a részletesebb speckókat:


Címkék: teszt acer

[Kikapcsoló] Spout - feketén-fehéren

2015.02.14. 13:56 ][-][alo

A rovatban ezúttal a Spout: monochrome mission kerül bemutatásra. A fekete, fehér és árnyalataiban "pompázó" alkalmazást az Airmind fejlesztő jegyzi. A mintegy harminc évvel ezelőtti dizájn ellenére a játék magával tudja ragadni az embert. "Fénykép, csomag... én szótam!" :)

screenshot_2015-01-30-10-59-06.png


Címkék: játék alkalmazások [Kikapcsoló]

Gyorshír - Kigyulladt az Amazon-lámpa! Ingyenes alkalmazások!

2015.02.12. 13:26 ][-][alo

Amit ma elvihetsz, ne halaszd holnapra! :) Távol álljon tőlem, hogy a mai magyar viszonyokra értsem, s hogy politikai vonatkozásban vesézném ki az indító mondatot... Maradjunk csak a Gyorshír valós hírértékénél: az Amazonon most mintegy 150 dollárnyi alkalmazás várja a lelkes app-habzsolókat! :) Tessék, tessék, vigyétek, töltsétek!

amazon-akcio.png


Címkék: hírek ingyen amazon játékok alkalmazások amazon appstore

2 gigát ér a Google-nél most egy gyors önvizsgálat

2015.02.11. 12:56 Yarner

Na, milyen nap volt tegnap? Hát február 10-e! Na? Nem ugrik be? Szabad a gazda? Ez bizony a Biztonságosabb internet napja!

Mert ilyen is van. (Talán nem véletlenül került pár nappal Valentin-nap elé, hogy emlékeztessen az egyéb típúsú biztonsági eszközök beszerzésére is...)

 

isd_feb10_v2.jpgEz a kicsit idétlenül hangzó ünnepnap kiváló alkalmat jelent arra, hogy különböző IT-cégek kicsit a biztonságosabb online létezés irányába próbálják terelni a felhasználókat.

Kedvenc zöldrobotos keresőcégünk remek kis kampánnyal rukkolt elő az idén: mindenkinek 2 gigabyte-nyi plusz Drive tárhelyet ígérnek, aki elvégez február 10 és 17 között egy egyszerű biztonsági átnézést a Google beállításai között. Ez amúgy alapfunkció a Google fiókunkban, de persze a kampány lényege éppen az, hogy minél több felhasználóban tudatosodjon, hogy egyáltalán létezik ilyesmi, hátha valami leesik később is.


Címkék: google hírek akció

Simple - Ennyire még semmi sem volt egyszerű

A Simple alkalmazással először a céges kólaautomata érintőképernyőjén találkoztam, ahol egy kis nyereményjáték keretében lehetett 10%-os kedvezményt nyerni a vásárolni kívánt üdítőre. Bár kölökkorom óta technokrata vagyok, ez a hirtelen ugrás a pénzbedobástól a mobilos kólavásárlásig még nekem is sok volt. Főleg, hogy lefutott a fejemben a program és szembeötlött, gyakorlatilag milyen infrastruktúra áll előttem. Egyből egy sci-fi-ben éreztem magam. Legszívesebben üzentem volna egyet a 15 éves énemnek a múltba, hogy ujjongva elújságoljam, éppen mi is történik velem.

 

screenshot_2015-01-29-12-29-28.png

 


Címkék: otp alkalmazások simple

[Kikapcsoló] Skyward

2015.02.08. 12:34 ][-][alo

Új rovatunkban azokat a játékokat mutatjuk be, melyekkel rövid időre tudunk kikapcsolódni. Ezek általában ügyességi játékok: ilyen például a Timberman (Flappy Bird klón), a The Tower, a Miner Man, stb., de ide sorolhatóak még a matek-kirakók is. 

Az más kérdés, hogy a buszra várva, vagy egy ötperces munkahelyi szünetben mennyire tudunk egy-egy ilyen játéktól lelazulni, mivel... Egyrészt ezek az alkalmazások a függőségi kényszerünket tesztelik, másrészt pedig az idegeinket cincálhatják... Kikapcsolásképpen... :-)

Lássuk rovatindítónkat, a Skyward nevezetű játékot. 

screenshot_2015-01-30-18-31-02.png


Címkék: játék [Kikapcsoló]

HTC One M8 Lollipop

2015.01.29. 10:35 Mirrmurr

Tegnap este begördült a szállítmány a HTC One M8-hoz is, immáron ezen a készüléken is az 5. verziójú Android, fedőnevén Lollipop feszül.

screenshot_2015-01-29-09-32-04.png


Az OPPO megtöri a jeget...

2015.01.28. 15:15 Yarner

Talán már hallottatok az OPPO R5-ös készülékéről - ez pillanatnyilag a világ legvékonyabb telefonja címét birtokló készülék (talán még egy hónapig, nagy a verseny ebben a műfajban a kínai gyártók között).

oppr5_2.png

Hogy kicsit jobban kihangsúlyozzák a rozsdamentes acélkerettel övezett erőmű külső adottságait, Oppóék egy mókás videót dobtak ki ma a Google Plus oldalukra, íme:


Címkék: videó poén oppo

Google+