Bréking: biztonsági rést találtak az Android Böngészőjében! Lehet, hogy Ön is veszélyben van!

2014.09.22. 13:08 Yarner

Ahogy mondani szokták, "Mindenki nyugodjon le (...)". Pánikra semmi ok. 

dont-panic.png

Annyi történt, hogy a nyílt forráskódú klasszikus Androidos böngészőben (becenevén AOSP-böngésző) kódjában felfeldeztek egy biztonsági rést, ami lehetővé teszi, hogy egy ravaszul megírt Javascript megkerülje a böngészőben a külön-külön megnyitott tabokat elválasztó határokat (Same Origin Policy) és így a fertőzött oldalon futó mocsok kis script szabadon gengszterkedhet a többi megnyitott ablakunk adataival is. jelszavak, cookie-k, mindenféle. 

Ez elég rosszul hangzik, miért ne essek pánikba? 

Hát, ha nagyon akarsz, azért megteheted.

okaypanic.png

Megfelelő szögből nézve elég nagy a baj, röviden minden, Kitkat (Android 4.4) alatti beépített Böngésző (általában ez a neve, esetleg Internet) veszélyeztetett lehet. 

google-nexus-one-1j3g-800.jpg


Címkék: hírek böngésző android

Az LG-nél egy elgurult gyógyszerből világrekord lett!

2014.09.20. 21:53 ][-][alo

Az LG hivatalosan a legnagyobb hirdetőtáblával rendelkező cég a világon! Erről kaptak is egy szép díszoklevelet a Guinnes World Records szervezettől. 

Kedves LG! Gratulálok, szép volt. De miért kellett???

Valakinek elgurult a gyógyszere a koreai cég marketingosztályán... meg azoknál is, akik rábólintottak erre a projektre!

LG-sets-Guinness-World-Record-with-this-gigantic-G3-ad (1) másolata.jpg


Címkék: para LG

Hogyan tüntessük el a virtuális gombokat?

2014.09.19. 06:54 ][-][alo

Az Android 3.0 Honeycomb megjelenésével beköszöntött a virtuális rendszer-kezelőgombok korszaka. Ettől kezdve a gyártók már dönthettek arról, hogy elhagyják a fizikai "billentyűket". Ha éltek ezzel a lehetőséggel, akkor cserébe a képernyő aljából lopták el a helyet a rendszergombok számára.

virtualgomb.jpg

2011 február óta nem egy frissítés érkezett már az Androidra. Lett volna ideje az összes(!) alkalmazásfejlesztőknek arra, hogy a programjuk teljes képernyős üzemmódba váltson. Az így eltüntetett virtuális gombokat egy mozdulattal vissza lehet varázsolni, újra elérhető lesz pl. a "Vissza" gomb. A programírók hanyagsága miatt vannak alkalmazások, melyek kevésbé látványosak. Egyesek meg a virtuális gombsor beégésétől tartanak.

Az ajánlott alkalmazás root nélkül (!) hozza el számunkra a Teljes Képernyős Mennyországot. :-)


Címkék: kijelző alkalmazások

Androidokkal támad az Acer

2014.09.18. 21:15 Hrobert

Az Acer magyarországi képviselete ezen a héten tartotta szokásos sajtóeseményét, amelyen a cég gyakorlatilag teljes palettáját megismerhettük, és a legújabb, az IFA-n bemutatott újdonságaikat is elhozták. A hangsúly persze inkább a laptop-vonalon volt, ezekről (és a monitorokról, projektorokról) bővebben vadiúj társoldalunkon olvashattok hamarosan.

DSC_0111.jpg


Címkék: acer bemutató sajtótájékoztató

Android One - jobb, mint az ezüst

2014.09.18. 09:53 Yarner

-Száhib, Android van?

-One, fiacskám, one.

Hétfőn hivatalosan is bejelentették az Android One program első három készülékét Indiában. Ahogy már nyár elején, az I/O után is megírtuk, ez igazán nagy durranás lehet - nagyobb, mint az azóta hamvába halni látszott Android Silver program lett volna, és nagyobb hatással is lehet az egész androidos piac berendezkedésére.

Tessék, itt látható a három első fecske: A Spice Dream Uno, a Micromax A1 és a Karbonn Spark V.

SpiceDreamUno.jpg

A1-front5.png

karbonn-sparkle-v-snapdeal.jpg

Érdekes, hogy úgy tűnik, belülről ugyanaz mind a három készülék, csak a csomagolás különbözik (bár kisebb dolgokban kiderülhetnek eltérések). Szóval a belbecs:


Címkék: google hírek android nexus android one

Két óra ingyen a Google-tól!

2014.09.11. 10:06 ][-][alo

Frissült a Play Áruház visszatérítési időkorlátja. A korábbi 15 percet felemelték 2 órára! Telepítést követően immár két órája van a vásárlónak, hogy eldöntse: megtartja a kifizetett alkalmazást, játékot, vagy pedig él a visszavásárlás lehetőségével.

play-vissza.jpg

Részletes információk: Play Áruház Súgó


Címkék: play store play áruház

Hogy reagált az androidos világ a tegnapi Apple bemutatóra?

2014.09.10. 15:14 Yarner

Persze, tudjuk, a gúnyolódás, a pártoskodás kicsinyes dolog, az igazán nagyok felülemelkednek az ilyesmin. Azt is tudjuk, hogy a két rivális ökoszisztéma alapfilozófiájában már annyira távol kezd járni egymástól, hogy egyszerűen nem is érdemes őket összehasonlítani, és valójában már mindkét oldal bőven bizonyított. 

De néha mégis jól esik kicsit szurkálódni, és almás barátaink sem vetnek meg néha egy-egy baráti ütésváltást... Lássuk a termést!


A Moto 360 akkumulátora megint munkát adott a marketingeseknek

2014.09.10. 11:43 ][-][alo

Az egész pár évvel ezelőtt kezdődött... Majdhogynem réges-régen egy messzi-messzi processzorgyárban...

Motorola DEFY+ telefon 2011 augusztusában jelent meg. A benne csücsülő TI OMAP3630 chip korának egyik kimondottan jó processzora volt. Elődje szerepelt a DEFY-ben, amit 2010 októberében mutattak be. A 3630-as minimális fejlesztéssel került ki a gyártósorról: idestova négy éve... Nem nagy merészség kijelenteni, hogy akkor sikerre vitte a DEFY, DEFY+ készülékeket. Akkor... 

Mire lesz elég az OMAP3630 chip a Moto 360-ban? 

Moto-360-battery.jpg


Címkék: akkumulátor android wear moto 360

Botrány lesz a Moto 360-ból? (+ update)

2014.09.09. 11:11 Yarner

Vannak az okosórák, vannak az Android Wear órák, és aztán van a Moto 360. A kerek számlapú óra, aminek a képén már az első Android Wear reklámokban megakadtak a szemek. Az óra, amire mindenki várt. Emlékezzünk, amikor nyár elején a Googel I/O-n végre bemutatták a Wear alapú okosórákat, a tömeg szabályosan felhördült, mikor megtudták, hogy még hónapokat kell várniuk a Motorola tiktakjára, hiába kaptak ajándékba az LG és a Samsung csuklódíszéből is egy-egy példányt. Ez volt az az óra, ami a címlapra került minden okosórával foglalkozó cikkben. Az óra, ami miatt sokan inkább nem vettek sem LG-t, sem Samsungot, mert erre a szépségre érdemes várni. Na, ezt a szépséget mutatták be az IFÁ-n, és ez került végre a felizgult tömeg remegő mancsai közé - ügyesen a várható iWatch bejelentés előtt egy héttel. Az ára amúgy 250 dollár (fémszíj még egy plusz ötvenes).

moto360bolt.png

Mit mondhatnánk, tényleg nagyon szép. Minden van benne, ami egy okosórához kell, szenzorok, pulzusmérő, a gyönyörű formatervezés mellett állítólag még roppant kényelmes is, az alul elhelyezett csatlakozás miatt nagyon szépen felfekszik a csuklóra. Külön extra, hogy ez az első Wear-óra, amibe fényerősség-mérő is került, így automatikusan képes szabályozni az LCD-kijelző fényerejét.

Csak egy apróságra figyeltek fel néhányan... Merül mint az állat. Ja, és akadozik.


Címkék: hírek motorola android wear moto 360

Bemutatott Moto-sokadalom

2014.09.08. 00:13 ][-][alo

Megérkeztek az új Moto eszközök. Van itt minden kérem szépen, mint karácsonykor. Apró kütyü, kis kütyü, második generációs X, G.  

201thumb.jpg

 


Címkék: újdonság moto x moto g

Google+