IM - Instant Messaging, ha nem zaklattak még eleget

20 éve még nyugodtan tespedhettünk a kerti WC-ben napokig és az átható madárcsicsergést hallgatva elmélkedhettünk az aktuális gondjainkon, a 12 éve bejött mobil ezt vágta sikeresen keresztbe, 9 éve pedig a Messenger oldotta meg, hogy a gép előtt se lehessen már nyugtunk. Ezt követte a Yahoo Messenger és az azóta méltán híres Skype. Az igazán kemény csávók, mainstream arcok, légyszemüveges p3,14csák és a kockák azért felvállaltak mindent és hagyták magukat belecsöppenni az árba, felrakták az MSN-t, a Skype-ot, hogy egy otthon töltött unalmas szombat estét egy felugró kis ablakkal képes legyenek tökéletesen megváltoztatni és felborítani.

Ha manapság esetleg a gép előtt töltött idő kevés ingert adna ilyen szempontból, nem kell megijednünk, hiszen az Android-os platformra is megjelentek ezek az eszközök, sikerült Őket jó és használható formába hozni, hogy immár bárhol és bármikor elérhetőek legyünk IM szempontból - a PDA-nkon is. A telepítésük egyszerű, megjegyzik az accountunkat és ahogy az MSN Droid-ot tesztelgettem, láthatóvá tesznek minket a letiltott partnereinknek. Van itt bőven izgalom kérem szépen!

 

"You come a long way baby."

MSN Droid

Kellemes kis alkalmazás, nem foglal sok helyet, nem eszik sokat és működik. Egy accountot jegyez meg (többre elvileg nincs is szükségünk, ugye?), beállíthatóak benne az üzenethangok és tökéletesen portolja az MSN csoportjainkat. Szeretjük.

 

"Hello, I'm Freddy, please add me to your list, krrrrsssccchhhh"

Skype Lite

Kellemes kis program, teljesen a Skype feelinget hozza és a design-t is sikerült úgy elkészíteni, hogy nem érezzük, hogy egy másik programot használnánk az eredetihez képest.  A legjobb, hogy akár gépnél, akár másik Androidon Skype-ot futtató partnerünket fel is tudjuk hívni, úgyhogy az ingyen telefonálás dolog is letudva. Remélhetőleg el fog jönni az az idő, amikor a Pannon 2000 forintért 120 gigás adatforgalmat fog adni és mindenkinek PDA-ja lesz. Ha ez megtörténik, többet nem fizetünk a telefonálásért. Jippppííííí

 

"4 is better than 3. 3 is better than 2. 2 is better then 1. 1 is better than 2."

Meebo

A Meebo egy All-In-One csoda. Kezeli az MSN, ICQ, Skype, Yahoo messenger, Facebook, Gtalk accountokat. Anno félénken regisztráltam be, mert az éles jelszavainkat kell megadni a belépéshez és ebben az esetben egy harmadik fél rendelkezésére bocsájtjuk ezt az adatot, de hát istenem, valamit, valamiért. Kb. 2 éve vagyok regisztrálva ide (munkahelyen ideális, ahol a proxy nem engedi ki az IM klienseket) és semmi gondot nem tapasztaltam a privacymmal kapcsolatban, úgyhogy használjátok nyugodtan.

 

 

A fent említett kliensek természetesen ingyenesek.

 

 


Címkék: szoftver instant messaging

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr101783199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matedon 2010.11.24. 22:14:24

A legjobbat kihagytad: Nimbuzz
Ebben tényleg minden benne van, msn gtalk facebook és még SKYPE is. bár az androidos verzióban még nem aktív a skype, de lehet hogy csak azért mert 1.6-os rendszerem van.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.11.25. 12:06:11

Nem, volt valami balhé a Nimbuzz és a Skype üzemeltetői között, azóta kivették belőle a Skype-támogatást (pedig még videotelefonálni is lehetett vele, a fos Skype meg nem hajlandó futni a Galaxy S-en)

Google+
süti beállítások módosítása