Véget vet a Google az app-kalózkodásnak?

Manapság igen könnyű a dolga annak, aki illegális forrásból származó Android-alkalmazást kíván telepíteni telefonjára: csak letöltöd az APK-t, felmásolod a telefonra és telepíted - semmi serial, crack, keygen és egyéb hókuszpókusz, mint például Windows Mobile alatt.

Ennek kíván véget vetni a Google: a hivatalos Android fejlesztői blogon jelentették be az új licenszkezelő eljárást, amely az Android Market szervereire csatlakozva ellenőrzi, hogy jogosult vagy-e az app használatára.

Kicsit szkeptikus vagyok a módszer hatékonyságát illetően: egyrészt Windowsra is létezik ilyen másolásvédelmi eljárás, és mégsem tartott tovább pár napnál feltörni, illetve a hosts.txt fájl buherálásával megakadályozni, hogy az alkalmazás csatlakozzon a hitelesítő szerverre. Másrészt mi van akkor, ha valaki megvásárolt egy appot, de olyan országba utazik, ahol nincs Market, vagy egyszerűen nem akar súlyos összegeket fizetni adatroamingért csak azért, hogy használni tudja a kifizetett alkalmazást...

[via Android Developers Blog]


Címkék: másolásvédelem android market

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr302181497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karatekutya 2010.07.30. 14:25:35

Ez majd megteremti az igényt a Peerguardian Androidos verziójára...

Nyiz · http://szubjekt.blog.hu 2010.08.02. 22:11:15

És mi van azokkal, akik nem használnak a telefonon folyamatos netelérést? Én speciel ilyen vagyok. Nincs semmi netelőfizum, ha kell, akkor wifire szoktam kapcsolódni. Most akkor az ilyen eseteknél is belémdöfi a kést a google? Nem mintha olyan túl sok legális appom lenne...

Google+
süti beállítások módosítása