Nexus One-t műholdak helyett?

2010.07.31. 07:32 pacska

A műholdak közül elég sok űrszemétként végzi, amiből már most rengeteg kering szeretett bolygónk körül, veszélyeztetve az orbitális pályán keringő objektumokat. 

Napjaink PDA készülékei közül sokan felveszik a műholdakkal a versenyt processzor teljesítmény, szenzorok, kamerák, nem utolsó sorban méret és költség tekintetében, ezért a Mavericks Civilian Space Foundation úgy gondolta, miért ne lőhetnének fel 8500 méter magasba egy Nexus One-t?

A meglehetősen furcsa kísérletnek a célja az volt, hogy megvizsgálják, hogyan viselkedik a készülék 8500 méter magasságban, hogyan bírja a G terhelést és a hőmérséklet változást, esetleg nyújthat-e egy hasonló készülék alternatívát a műholdak helyett.

A kísérletre a nevadai sivatagban került sor. Sajnos az első fellövés sikertelen volt, a rakéta a ráerősített Nexus One-al együtt a földbe csapódott, azonban a második próbálkozás sikert hozott a Google pda-ja kibírta a szokatlan körülményeket. Ezek után felmerülhet a kérdés, hogy mit nem bír a Google készüléke? :)

A Nexus One kamerájával rögzített videó a második kísérletről:

 

 


Címkék: hírek one android műhold nexus

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr492188674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taiskelden 2010.07.31. 11:21:46

"Ezek után felmerülhet a kérdés, hogy mit nem bír a Google készüléke? :)"

Pl. ha két ujjal nyúlnak hozzá :P

Koshinae 2010.08.14. 16:34:01

a) elég a 386-os proci még a műholdas műsorszórás vezérlésére
b) minél zsúfoltabb egy asic, annál jobban hat rá a kozmikus sugárzás, illetve a napkitörések.

Google+
süti beállítások módosítása