Megjelenhet a PayPal fizetési mód az Android Marketen?

A Bloomberg értesülései szerint a Google és a PayPal tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy még ebben az évben lehessen PayPal segítségével is fizetni az alkalmazásokért az Android Marketen.

Szokatlan lépés lenne ez a Google-től, hiszen jelenleg saját, a PayPal-hez hasonló megoldása (Google Checkout) segítségével lehet fizetni az alkalmazásokért, és az Android Marketen belül egyelőre nincs konkurencia - ha valaki fizetni szeretne az alkalmazásokért, kizárólag a Google Checkout-ot használhatja.

Ugyanakkor a Google bizonyára felismerte, hogy a PayPal használata fontos eszköz lehet az Apple elleni harcban: jelenleg az iTunes AppStore-ban egy kattintással vásárolhatunk alkalmazásokat, ugyanis az iTunes eltárolja fizetési adatainkat. Hasonlóan egyszerű a Google Checkout használata is, ugyanakkor az közel nem olyan elterjedt és közismert, mint az iTunes vagy a PayPal, ez pedig elriaszthatja az új felhasználókat. A PayPal fizetési lehetőség bevezetésével 87 millió jelenlegi PayPal felhasználó (ez a szám havonta egymillióval nő) számára válna egyszerűbbé az alkalmazások vásárlása a Marketen, ami növelheti a fizető ügyfelek számát.

A hírt egyelőre sem a Google, sem a PayPal részéről nem erősítették meg.

[via EuroDroid]


Címkék: android market

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr92223280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása