Legkésőbb 2011 elején jön a másfél gigahertzes Snapdragon

A Snapdragon processzorokat gyártó Qualcomm megerősítette, hogy a végéhez közeledik az 1.5 GHz órajelen ketyegő új processszor kifejlesztése, így az legkésőbb a jövő év elején megjelenhet a különféle mobileszközökben, de még az sem kizárt, hogy egyes gyártók még az idei karácsonyi szezonra megalkotnak egy, az új Snapdragont használó készüléket. Így mégis csak igaznak bizonyulhatnak a korábbi pletykák, melyek még az idei év végére, vagy a jövő év elejére harangoztak be egy brutális teljesítményű új HTC telefont Glacier néven.

A sebességnövekedés mellett az új chip fejlettebb energiagazdálkodási lehetőségeket kínál majd, amire a folyamatos energiahiányról panaszkodó okostelefon-felhasználók már régóta ki vannak éhezve. Emellett támogatja majd az 1080p videók lejátszását, és integrált HDMI-vezérlő is helyet kap benne.

A Qualcomm ezzel a lépéssel újra átveheti a vezetést a mobilprocesszor-szegmensben: a Snapdragon-chipset sokáig kihívó nélkül uralta az Android-alapú telefonok processzorpiacát, egészen a Samsung Humminbirg processzor az idei második negyedévben történő megjelenéséig. Most ismét nagy lépéselőnyre tehet szert a kaliforniai cég, bár már feltűntek a láthatáron a Texas Instruments új processzorai, ami miatt továbbra sem pihenhet egyik gyártó sem - ami nekünk, felhasználóknak csak jó lehet.

[via Androinica]


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr182227189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása