Hogyan mentsük meg az SMS-einket? SMS Backup

2010.09.03. 15:16 P_J_S

Az SMS kedvelők részéről mindig nagy szívfájdalom volt, amikor egy-egy telefoncsere, vagy szakavatottabbaknak upgrade - alkalmával elvesztek kedves kis üzeneteik, amelyeket néha jó volt visszaolvasni. 

Akik cellulózzal és némi szénszármazékkal képesek nekiállni gigantikus SMS gyűjteményük egyenkénti kiirogatásához, azoknak jelezném: van megoldás, ráadásul a lehető legegyszerűbb; nem kell hozzá semmilyen szinkronizációs bravúr, csupán egy mobilnettel rendelkező Androidos kütyü és egy Gmail hozzáférés :)

A kicsi és könnyű SMS Backup beállítási lehetőségei nem éppen bonyolultak, konkrétan négy dolgot lehet rajta változtatni.

1. Google fiókadataink megadása - eltéveszthetetlen. 

2. Auto backup: az újonnan beérkező SMS-eket mentse / ne mentse automatikusan.

3. A Gmailre mentett üzeneteket olvasottként jelölje, vagy ne.

4. Alapértelmezett módban minden SMS-t, amely felszinkronizálódik a Gmailbe, "SMS" címkével látja el az app. Ezt természetesen meg lehet változtatni, de kiváncsi vagyok, van-e jobb elnevezés :)

5. Elmentendő SMS-ek száma: 25-től 200-ig válogathatunk az egységek közül. 

 

És íme, a szinkronizálás után SMS-eink megtalálhatóak a telefonon és a Gmailen is :) Duplikációt eddig még nem fedeztem fel, viszont a Google-ön nem hajlandó olvasottá tenni az üzeneteket, hiába van megfelelően beállítva. de ha géphez jutunk, akkor pár kattintással ez a kérdés is abszolválható :)


Címkék: gmail backup sms alkalmazások messaging

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr732269094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mukka · http://pozor.hu 2010.09.03. 17:05:41

hmm, en google appson hasznalom es nekem 'olvasotta' teszi (el is felejtettem, hogy fut ennek koszonhetoen, de koszoni mar egy honapja teljesen jol ment mindent :)

Appdroid Hungary 2010.09.04. 13:23:38

Az kimaradt, hogy gmailben az IMAP legyen engedélyezve, különben nem fog futni a dolog asszem :)

Hajós 2010 B 2010.09.06. 14:58:46

Jelentem apps-en nekem is olvasottá teszi.
Bár a rom főzése óta nem használtam, mert a wavesecure megcsinálja magától naponta 1x... :)

Google+
süti beállítások módosítása