Vissza a múltba - Retro appok Androidra

Mostanában a nosztalgiázás annyira divattá vált, hogy kezd már néha rosszul esni, de mégis a szívünk mélyén olyan területeket borzolgatok, amiket más dolgokkal nem nagyon lehet megbizsergetni. A 80-as években, gyerekkorunk idején nagyon sok olyan tárgy volt, amit akkoriban mint használati tárgy használtunk, majd az idő kultikus eszközökké minősítette őket. Ezeket már nem nagyon lehet megtalálni sehol (nem hogy megvenni), de emlékeinben, beszélgetéseinkben mégis tovább élnek. A mai app-csokorban olyan programokat mutatunk be, amik megvalósítják számunka az időutazást és egy kicsit újra ott érezhetjük magunkat, ahol állítólag a legjobb volt nekünk.

Az első app a Retro Calculator, amit mikor  először megláttam, szabályosan felsikítottam. Gondolom Nektek is volt ilyen számológépetek otthon, minden nap hurcoltátok suliba, kitettétek a lehető legszélsőségesebb viszontagságoknak és most képesek lennétek 5 ezret is fizetni azért, hogy legyen egy eredeti, karcmentes az íróasztalotokon. Ha beszerezni már nem is nagyon lehet, akkor is app formájában tovább él velünk és élvezetesebbé teszi a számolgatást. Must have app :)

 

 

 

A második app a Retro Camera, amivel korhű felvételeket készíthetünk összesen négy effekt segítségével. Az app nem csak az outputot retrósítja, hanem a kezelőfelülete is a régi "filmes" fényképezőgépekre hajaz, ezzel is teljesebbé téve az élményt. A képeket már effektezve veszi fel, úgyhogy ezt kalkuláljuk bele a képkészítésekbe (ha egy 2 hetes utazást ezzel rögzítünk, később bánhatjuk, inkább utólag effektezzük őket). Egyékbént nagyon szépen elkészítették, ha gyorsan szeretnénk retro-s ambienttel felvértezett képeket készíteni a legjobb megoldást ezzel az appal találjuk rá.

 

 

 

 

A Sketch-a-Etch egy szénalapon működő forgatós rajzolótábla (ha valaki tudja ennek a hivatalos megnevezését, kérném, hogy írja meg kommentbe, köszönöm). Voltak akik anno csak 5 percig használták és tombolva szaladtak a kert végébe, de ismertem olyan embereket is, akik művészi szintre vitték a használatát és elképesztő dolgokat voltak vele képes alkotni. Egyik rokonom is ilyen volt, aztán egyszer majdnem pszichiátriára került miatta, mert a képet amin egy hétig dolgozott és már majdnem elkészült vele, az éppen induló Hadu Energomat mosógépen hagyta és mire észbekapott, a mű már csak halvány emlékét őrízte az eredeti "tekergetésnek". Ezzel szerencsére ez nem fog előfordulni :)

 


Címkék: érdekes alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr532282725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása