Samsung Galaxy S szoftverfrissítés

2010.12.09. 19:19 readya

Sok kérdés érkezett és mivel nem látom biztosítottnak a gyors szoftver update-et itthon, azt gondoltam megírom ezt a kis segédletet. Annál is inkább, mert a tegnapi napon kikerült a világhálóra az első olyan SGS gyári szoftver, ami után senkinek nem lehet oka fanyalgásra. Egyszerűen jó. Lehet jobb is (láttuk a Nexus S-en) de ez most tényleg egy jól sikerült alkotás. Amiről szó van, az az Android 2.2.1 (I9000XXJPU) érkezése Galaxy S-re.
Mivel nem készítettem saját shotokat és tele van a net leírásokkal, ezért legtöbbször linket kaptok és az angol is legyen használatban. Erről korábban írtam, ha nem megy, ne kezdj bele inkább. Itt van egy nagyon jó kis segédlet arról, hogy mi, micsoda. Nem mellesleg képekkel és magyarul. Tessék elolvasni mielőtt tovább lépsz.
Ezen felül ezt a korábbi írásomat is olvasd el illetve ezt is. Csak, hogy képben legyél és ne kelljen újra leírnom ugyanazt.

FONTOS: Ha nem tudsz valamit biztosan, ne csináld. Inkább kérdezd meg, várd meg a választ és másnap alkoss, mint valamit azért ronts el, mert azt hitted, hogy... Ez nem az a műfaj.

FONTOS 2: semmi felelőséget nem vállalok, ha elrontod, te rontottad el, a saját telefonoddal játszol. Az, hogy én megteszem mert nem szeretek várni, még nem jelenti azt, hogy neked is kell. Csak próbálok segíteni annak, aki belevágna, de nem tud elindulni magától.

FONTOS 3: tényleg azért linkelek sokat, mert nagyon jó leírások vannak, nagyon jó segédletek és ezek elolvasása/betartása szinte nullára redukálhatja a hiba lehetőségét. Ez pedig a te érdeked.

FONTOS 4: amiben tudok, segítek. De van munkahelyem és más elfoglaltságaim is. Tehát nem biztos az azonnali válasz és az is előfordulhat, hogy nem tudok válaszolni.

Az alkotás folyamata. (szoftvereket innen szoktunk beszerezni, regisztráció szükséges)
Feltételezem, hogy mindenki használja naptár és névjegy szinkronizációra a google sync-et, ha valaki mégsem, az kedje el most. Hogy legyen erről mentésünk.

0, csatlakoztasd a telefont a számítógéphez és telepítsük a KIES szoftvert (Samsung adja a telefonhoz de pl. innen is le lehet tölteni), ez felteszi az összes szükséges drivert a gépre.

1, kapcsold be a beállítások/alkalmazások/fejlesztés/USB-hibakeresés funkciót.

2, töltsd le a szoftvert és az Odint és csomagold ki a RAR-t. Ebben minden benne van. Jelszó a kicsomagoláshoz: samfirmware.com

3a, rootold a telefont és készíts mentést. A rootolás így a legegyszerűbb. Ha ez meg van, Titanium backup-al le tudod menteni az összes alkalmazásodat és a beállításaikat. Ezen kívül a marketen van fent SMS backup, amivel az üzeneteket tudod lementeni és már csak egy dologra van szükséged, ez a Marketről a root explorer. Ugyanis a /efs mappát mindenképpen le kell menteni, abban tárolja a telefon az IMEI számot, a product code-ot és sok más a telefonra vonatkozó egyedi információt. A root explorerrel simán másold át a teljes mappát az SD kártyára.
UPDATE: Az APN backup & restore programmal mentsd le a mobilnet beállításokat.

3b, ellenőrizd, hogy a telefont download mode-ba tudod-e tenni. Ez azért fontos mert az Android SDK-val is lehet download módot elérni a telefonon, de ha valami balul sül el, akkor többé nem tudod életre kelteni, csak ha van download/recovery mód.
Ennek folyamata: hangerő le + menü + bekapcsoló gomb nyomvatartása egyszerre. Ha kapsz egy kis, lapátoló sárga Android figurát, akkor nyertünk. Ha nem, akkor valószínűleg olyan 2.1-es telefonnal rendelkezel, ahol ezt megtiltották. Ezen segítünk most. Ha a download mód működik, nincs teendőd. Ha nem működik kövesd az itt leírt utasításokat pontosan (ezt a file-t kell használni: Aries_P-SBL.tar.md5, ahogy az első hozzászólásban le van írva, semmi más nem kell). Ez segít megkerülő módon (az Android SDK adb-jét használja, szóval teljesen hivatalos fejlesztői program) download mode állapotba tenni a telefont és feltesz egy bootloadert ami már engedi a három gombos kombót.

3c, A telefon legalább 50%-ra legyen felöltve. Kapcsold ki a KIES-t ha futna, nézd meg a tálca jobb oldalán is, hátha csak ott fut a háttérben. Indítsd el az Odin programot (ez a Samsung gyári szoftver feltöltő programja), ha Windows 7 alól teszed ezt, akkor rendszergazdaként tedd ezt. Azaz jobb gomb és rendszergazda módban indítsd el. A telefont tedd download mode-ba.

4, Ha be lenne pipálva a repartiton az Odinban akkor vedd ki a pipát. Úgy kell kinéznie mindennek, mint itt a képen. Ezután csak a következőket tallózd be a letöltött és kicsomagolt file-ok közül: A PDA részhez a PDA file-t, a Phone részhez a Modem file-t és a CSC részhez a CSC file-t. Ezeket onnan ismered fel, hogy benne van a nevükben. A PIT-el _ne_ foglalkozz. Ha ezek megvannak és bal felül szép sárga az ID:COM illetve bal oldalt kiírja, hogy added, akkor örülünk. Start gomb és kb 3-4 perc múlva fent van a telefonon a szoftver. Az első boot 2-3 percig is eltarthat. Ha tovább tart vagy 2 rezgés után leáll, akkor gond van. Első lépés: hangerő fel, menü és bekapcsolás gombokat tartsd nyomva. Ekkor elő fog kerülni a recovery menü. Itt egy wipe data és wipe cache, majd telefon restart. Ha ezután sem lesz jó, akkor 3-as pont újra, ha jó lesz örülünk.

5, elvileg örülünk, de gyakorlatilag kaptunk egy KOR azaz Koreai product code-os telefont. Ezen segítünk most. 3-as pont újra, azaz megint rootolod a telefont. Root után felteszed a Titanium backup pro-t és a mentésedet visszaállítod az alkalmazásokat. Majd a root explorerrel visszamásolod a /efs mappát (a régit simán felülírod), visszatöltöd az SMS-eket, szinkronizálsz a google-el (névjegyek, stb.) és ha minden jó, akkor restart. Amikor a telefon elindul már meg is kaptad a szép új 2.2.1-et és a jövőre nézve ismerni fogod az Odin-t.
UPDATE: a végén az APN backup & restore programmal vissza tudod állítani a mobilnet beállításokat is.

UPDATE
6, ha nem bootol be a telcsi, ha force close-al elszáll némely alkalmazás, ha nem vagy hívható mert amikor hívnak egyet rezzen a telefon és bezáródik a telefon alkalmazás vagy ha nem elég gyors a telefon a 2. restart után, akkor recovery menü (hang fel, menü és bekapcs. gomb) és mehet a wipe data+cache és a factory reset. Viszont ezek után van egy tiszta telefonunk, szóval lehet minden mentést visszaállítani újra.

A 2.2.1-el megkapta a Samsung Galaxy S is az OTA (Over The Air) frissítés lehetőségét. Azaz - elvileg - a jövőben már nem kell majd KIES ahhoz, hogy a szoftvert tudjuk frissíteni, hanem a telefonról is működni fog.

Ezen felül még mindig nem térek magamhoz, sokkal használhatóbb és gyorsabb, mint valaha volt, bármilyen custom firmware-ről, tweakelt kernelről vagy lagfixről legyen is szó. Ez a gyári ROM olyanná teszi a telefont, amilyennek lennie kellett volna mindig is.

A quadrant értéket csak érdekességként mutatom, nem ennyivel jobb a telefon, hanem sokkal. Bámilyen magasabb quadrant értékű nem gyári szoftvernél is jobb. A Youtube appot pedig csak azért vettem elő, mert ha valaki még nem frissítette volna a Marketről, akkor tegye meg. Ugyanis javították a hibát, már jó helyen keresi a videókat és nincs több connection error a kezdőképernyőn. :)


 


Címkék: firmware sgs 2.2.1 samsung galaxy s readya xxjpu

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr932505063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burwor · http://loot.blog.hu 2010.12.12. 23:12:56

Oké sikerült a root, bár én a marketről letölthető SGT tweakerrel csináltam. Ahhoz kellett a recovery, ott akadtam el korábban.

Burwor · http://loot.blog.hu 2010.12.12. 23:24:08

Egyelőre megelégedtem Root + Voodoo lagfix-el. Jó gyors lett a cucc :) amikor bootolásnál megszólalt a voodoo updater hangja, majdnem megvolt a szívroham.

Unimatrix03 2010.12.13. 09:35:26

Megtaláltam, hogy kell feltenni a magyar T9-et és billentyűzetet, de kellene pár fájl az eredeti romról. Ha tud valaki segíteni, akkor megköszönöm.

Itt található a leírás: forum.xda-developers.com/showthread.php?t=796854

Unimatrix03 2010.12.13. 10:06:59

Megköszönném, ha valaki megírja, hogy az pontosan mi az erdeti Telenor rom verziója, vagy elküdleni az andro-id.info oldalról a rom linkjét.

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2010.12.13. 20:42:56

csak nekem szívja az új rom jobban az akkut?

jdave 2010.12.13. 21:49:39

@readya: Köszi a leírást, gond nélkül sikerült felrakni.

@birorichard: Nekem is úgy tűnik, hogy jobban szívja az akksit.

readya 2010.12.13. 23:10:38

@birorichard: @jdave:

Vagy valami program ami fent van nektek. Nekem ezzel eszik eddig a legkevesebbet. Korábban napközben töltenem kellett, most ha nem töltöm is 40-50%-os akkuval érek haza munkából.

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2010.12.14. 07:24:26

@readya: hát nem tudom, ránézek majd egy task killerrel. ami viszont fura, hogy sokkal több a szabad memória, mégis kábé fele, háromnegyedannyit bír az akkuja. tegnap pl. estére sikerült teljesen lemerítenem, máskor ez megállt kábé 40%-on, ugyanilyen használat mellett. gyorsaságáról annyit, hogy valahogy így kellett volna kiadni ezt a telefont a kezdetektől, semmi döcögés. (Y)

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2010.12.14. 07:27:26

@Unimatrix03: nekem asszem xxjpm volt, gyári 2.1 eclair, telenoros pc-dal. samfirware-en fent van. ajánlom a pdafanclub fórum sgs faq rovatát böngészésre, fent van minden.

Unimatrix03 2010.12.14. 09:54:54

Koszi a kodokat. este vissza a 2.1 re. Majd meglatjuk, hogyan tovabb.

zopk 2010.12.14. 10:42:50

galaxy s meghalásban keresek segítséget: független (2.1es) telóra raktam OCLF-et (és ennek segítségével rootoltam is). 3 gombos recovery mód nem volt. Több hétig használtam így, majd mindentől függetlenül (semmit nem töltöttem rá, le, odint tényleg nem is láttam), egyszercsak nem volt hajlandó bekapcsolni a gép.

Kikapcsolva a töltődés ikon látszik, bekapcsoláskor a fehér Samsung galaxy felirat, utána az animált S betű is bejön, de az ott marad pulzálva sokáig, majd minden elsötétül, csak a két érintőgomb ég.

Mit lehet ezzel próbálni, hol tudnak esetleg segíteni rajta?

readya 2010.12.14. 13:46:32

@ppk: első körben recovery mode-ba tenném (hang fel, menü és bekapcs gomb nyomva tart) és ha feljön a recovery akkor factory reset, wipe cache + data.

Ha utána elindul örülünk.

Ha nem indul el, akkor viszont download mode-ba tenném és húznék rá szoftvert Odinnal a leírások alapján.

B verzió, garancia jeggyel leadod szervizbe és majd ők húznak rá odinnal frisset. Ha nem hardver hiba. ha meg az, akkor javítják is.

Unimatrix03 2010.12.14. 14:33:59

@ppk: Ha felismeri a telefont a géped, akkor adb-vel be tudod nyomni recovery módba. adb reboot recovery parnaccsal. Ott meg tudsz factory resetet nyomni.

Unimatrix03 2010.12.14. 14:49:53

Visszatettem az XXJM1-et. Hát gondban vagyok, mert valahogy nem az eredeti rendszert kaptam vissza. Magyarnak magyar, de nincs magyar T9. Azt már meg sem említem, hogy a simkártyát nem tudja feloldani.

Még próbálkozom egy kicsit, hátha lesz valami. Csak jó volna az eredeti rom.

csalik 2010.12.14. 17:59:47

Sziasztok!

Szeretném befrissíteni a telefonom, jelenleg még a gyári szoftver van rajta a 2.1. T-Mobilenál vettem, nem kártyafüggetlen. Ha az itt leírtakat követem, akkor nem lesz baj a kártyával? Marad ugyan úgy T-mobileos? Előtte szükséges függetleníteni a telefont?
Segítséget előre is köszi

Unimatrix03 2010.12.14. 18:24:50

@csalik: Mielőtt neki fogsz bárminek is, ne csak a cikket, hanem a hozzászólásokat is olvasd el. Amúgy nem nagy űgy az egész, de figyelj minden szóra, mert különben izzadhatsz. Sok sikert

readya 2010.12.14. 22:49:13

@Unimatrix03: itt fent van az eredeti magyar 2.1-es ROM.
andro-id.info/forum/index.php

Galaxy S topic, ROM-ok, első hozzászólásban.

@csalik: Szia, nem kell függetleníteni és marad T-mobile függő. Viszont ha akarod lehet függetleníteni is. :) Market, SGS unlock. Az kiolvassa a számot - ha tudja - másik kártyát kell beletenni és amikor kéri a feloldó kódot, csak megadod és kész. De ez a te döntésed. A frissítéshez nem kell. Viszont mindent olvass el, a hozzászólásokat is. Amúgy a /efs mappa tartalmaz minden telefon infót, tehát ha függő a telcsid és rendesen végigcsinálod az egészet és a végén visszamásolod, akkor semmi nem változik, se a lock, se a product code.

Unimatrix03 2010.12.14. 23:13:17

Hölgyek és Urak!

Nagy örömmel jelentem, hogy sikerült végre magyar T9-et, pontosabban XT9 varázsolnom a telefonra.

Maradt a JPU rom, és itt van a leírása a dolognak, hogy mit kell tenni: forum.xda-developers.com/showthread.php?t=796854

Aki nem értené, röviden:
- telefon megrootol
- root explorer feltesz (link lásd feljebb)
- zip letölt innen android.sztupy.hu/dl/SamsungKeyboardFroyo.zip (ezer köszönet Sztupy úrnak, tényleg szeret minket)
- zip kibont és a tartalmát feltesz az sd kártyára
- Root explorer megnyit és elnavigál a /system/app könyvtárba, majd törli az alábbiakat:
- AxT9IME.odex
- Swipe.apk
- Swipe.odex (nem emlékszem már, hogy pontosan így van-e a nevük, de a swipe, vagy swype benne van) ez elvileg annak a húzogatós billentyűzetnek az apk-ja, de mivel nem tudjuk használni, mert nincs magyar támogatás, hát töröljük.
A swype törtésére azért van szükség, mert különben nem lesz helyünk majd bemásolni a 2.1-es billentyűzet állományait. lehet, hogy pofázni fog, hogy read only a könyvtár, ha igen, akkor nyomd meg a bal felső sarokban lévő gombot, így már menni fog a törlés.
- Akkor most vissza az sd kártyára és AxT9IME.apk copy, majd paste a /system/app könyvtárba
- Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a /system/lib könyvtár
- innen törölni kell a libdhwr.so állományt (figyelj a kis és nagybetűkre, nem mindegy mit törölsz)
- majd másoljuk be az sd kártyáról az alábbi fájlokat ide (/system/lib):
- libXt9core.so
- libDHWR.so

Mindeközben arra leszel majd figyelmes, hogy a samsung keyboard elkez force closolni (hibát dob) és még az is lehet, hogy a telefon ilyenkor idegesen rezeg. Te csak tarts ki és végezd el a műveleteket.

Ha minden megvan restart, majd ha újra indult, akkor beállít a Hungarian nyelv a menübe és bepipál az XT9.

Most már vigyoroghatsz, mert megvagy és van magyar T9-ed.

readya 2010.12.15. 11:47:43

És sztupy úr a magyar szekcióhoz tartozik és öregbíti nevünket az XDA-n.

morni 2010.12.16. 22:46:53

Sziasztok!
Sikerült felraknom a 2.2-t, utána a Voodoo nevezetű programot. Minden rendben is ment. Utána telepítettem az alkalmazásokat és felraktam egy akkumulátor százalékos kijelzőt a gyári helyett. A teló újraindult, de nem töltés közben megállt és csak rezgett. Gondoltam semmi gond, download mode és kezdem előről. A 2.2 fel is ment, mint előtte, de a voodoo telepítésénél az Odin hibát írt. Telefon újraindult és ismét rezgett. Gondoltam semmi gond, megint download mode, és 2.2 fel, de már itt is hibát írt az Odin. Most a képernyőn egy telefon és egy számítógép van összekötve közöttük egy háromszögben egy felkiáltójel. És ennyi. Mit tudok tenni? Szerviz vagy van valami megoldás? Előre is köszönöm.

czy 2010.12.17. 08:23:31

Sikerült, külön köszönet Unimatrixnak :-)

Volt még pár meglepetés, szöveg beírása kb 1 karakter/3 másodperces sebességgel ment először, és a magyar billentyűzet nem akart működni, nagytakarítás és még egy telepítés után jó lett.

czy 2010.12.17. 08:25:11

@czy: Természetesen mindenkinek köszönöm a segítséget, de Unimatrixnak egy fél estéjét is elraboltam :-)

readya 2010.12.17. 08:48:19

@morni: de miért akartad felrakni a voodoo-t mikor arról egy szót sem írtam? Valószínűleg másik voodoo-t raktál fel, mint ami ehhez van.

Recovery mode, factory reset, wipe data és cache. Aztán akku ki pár percre, majd vissza és download mode, közben számítógép restart, és összedugod újra. Mehet fel a 2.2.1 és nem kell a voodoo.

Ha nem fog menni, akkor garanciapapírral vinni kell szervizbe. :(

Csak a leírtakat csináljátok, akkor nincs ilyen gubanc. Voodoo meg ehhez a 2.2.1-hez nem kell.

morni 2010.12.17. 09:12:57

@readya: Csak előről kezdtem az egészet. Ugyanazt a voodoot raktam fel. A recovery már nem jön elő, ciszont a diákokat mode igen. Akkor ebből szerviz lesz :) nincs semmi gond, én voltam a láma, ahog írtad is "saját felelősségre".

kissati66 2010.12.17. 10:52:39

Hali, feltettem ezt a romot, mindent a leírás alapján csináltam, sikerült is, simán végigment minden, viszont eleinte a bill nagyon lassú volt (amúgy az egész telefon), pár restart segített rajta, viszont most olvastam a pdafanklub fórumán, hogy valakinek ugyanez volt a gondja és wipe data cache-t meg factory reset-et javasoltak neki (amit rögtön ROM-frissítés után kellett volna alkalmazni. Ez nem maradt ki véletlenül ebből a leírásból...?

morni 2010.12.17. 11:22:58

@readya:
Bevittem szervizbe a telót a srác kérdezte nem-e frissítettem a telefont, határozott nemmel válaszoltam. :) dobott rá egy új szoftvert, gondoltam rendben minden, beraktam a kártyát és a telefon lezárt, kaptam egy új sim kártyát és azt is lezárta. A telefonon minden rendben volt IMEI meg a többi mégis ezt produkálta. Úgyhogy ott hagytam, kíváncsi leszek mi lesz a vége.
Egyébként a voodoo felrakásávql kapcsolatban, azt olvastam az előző oldalon:
"Ahhoz, hogy igazán gyors legyen, és a kernel boot menüjében legyen backup/recovery menüd is, ahhoz kell egy új kernel is a végén. Ehhez egy olyan kernelt tettem fel a gyors ROM mellé, mely alapban fájlrendszert vált a program memórián. Ez visszaállítható később, azonban az úgynevezett Voodoo lagfix aktiválása segíti azt elő, hogy örökre megszűnjön az akadás (a "lag"), a lassulás a készüléken. Tehát érdemes feltenni ezt is!"
Úgyhogy most nem értem.

readya 2010.12.17. 15:52:42

@morni: a voodoo-ra addig volt szükség, amíg el nem jött a 2.2.1. Most már nem kell, mert gyorsítottak az rfs filerendszeren. A voodoo lagfix annyit csinál, hogy az rfs helyett ext4-re formázza a flash memóriádat.

Ellenben 2.2.1-hez nem vagyok benne biztos, hogy azt a voodoo-t használtad amelyik van hozzá. Ha visszakapod, akkor csak a 2.2.1-et rakd fel, a leírt módon, voodoo és társai nem kell.

A telcsid hogy érted, hogy lezárta a SIM kártyát? Amúgy melyik szolgáltatóhoz vitted be?

@kissati66: ha úgy nézzük, hogy lehet használni a wipe-ot, akkor kimaradt, ha úgy, hogy 10-ből 1 embernek lassú, akkor nem maradt ki.
A hozzászólások között már írtam a wipe data+cache-et. Az egyetlen amiért nem írtam bele a leírásba, mert kb. 10-ből 1, de inkább 20-ból 1 embernek kell. Viszont a wipe mindent letakarít, aminek meg nem mindenki örülne. Én amúgy még sosem wipe-oltam (azaz takarítottam ki a DB-t és a cache-t) mert mindig jó voltam frissítés után anélkül is.

morni 2010.12.17. 16:08:15

@readya: okés, akkor nekem nem volt egyértelmű. Sajnos nem jött össze a srácnak. Fel kell küldeni a márkaszervizbe. 4x rakta fel a gyári szoftvert, de ahogy hívást indít kidobja a kártyát, kéri a PUK kódot, de nem lehet feloldani a kártyát. Másik telóba fel lehet oldani, visszarakjuk az S-be és megint lezárja a kártyát. Most attól tartók, hogy az SD kártyán rajta vannak a progik, amiket a mókoláshoz használok és nem tudom ha meglátják mi lesz, gondolom vágják mi mire való :) Ha szerencsém van két ünnep között itt is lesz.
Ha nem javítják vagy rájönnek, hogy mit történt mire számíthatok szerinted?

ease77 2010.12.20. 16:36:56

Sziasztok felraktam ezt a firmware-t és megis rootoltam csak anyni a probléma hogy a pc nem ismeri fel a telefont. Most Mihez Kezdjek ? Valaki Help PLS.

readya 2010.12.20. 16:45:44

@ease77: az új cikkemben szereplő JPX végűt rakd fel és a KIES is fel fogja ismerni a telefont. A géped most is felismeri, csak a KIES nem.

@morni: SD kártyát miért adtad le a szervizbe? :) Amúgy elvileg akkor sem lehet gond. A szoftveres problémát meg kell tudniuk oldani.

morni 2010.12.20. 17:03:06

@readya: A gyári kártyán van, nem plusz sd kártya. A,úgy szerintem megfogtam Őket, mert nem adtak garipapírt. Sőt rá egy hétre vettem egy galaxy tab-ot, ahhoz sem adtak. Kíváncsian várom mindkét dologra a reakciójukat. De szerintem nem lesz semmi probléma.

misterX 2010.12.21. 22:09:30

Üdv Mindenkinek !

Frissítés előtt állok én is, de hirtelen a bőség zavara miatt nem tudom mit tegyek. Letöltöttem a I9000XXJPU, I9000XXJPX és az I9000XXJPY

is Mi legyen most? Tudna valaki tanácsot adni ?

Köszönöm előre is

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.12.21. 22:56:06

@misterX: Mindig a legfrissebbet érdemes feltenni, ami jelenleg a JPY.

readya 2010.12.21. 23:21:30

@misterX: Szia, JPY és KIES-el ha rám hallgatsz. Az a legjobb és legbiztonságosabb út.

misterX 2010.12.22. 11:46:33

Köszönöm a választ. Ismét kérdezek, inkább most még mielőtt belefogok, szóval a rootolással kell kezdeni, ha jól értettem.
Találtam egy leírást:

1. töltsd le ezt: 2.1 update.zip (ez a file csak 2.1-hez jó!)
2. Másold be ezt a filet a telefon legfelső könyvtár szintjére: /sdcard (NEM összetévesztendő a telefonba berakott, kivehető fizikailag létező micro sd kártyával, ami az /sdcard/sd könyvtár!)
3. Kapcsold ki a telefont.
4. Tartsd nyomva a hangerő növelő + home gomb + power gombokat
5. A telefon így recovery módban indul újra
6. A 4-es pontban leírt három gombot elengedheted
7. A hangerő csökkentő gombbal válaszd ki az "apply: /sdcard/update.zip" opciót
8. Nyomd meg a home gombot (ez a szögletes gomb a képernyő aljának közepén)
9. A telefon elkezd dolgozni (update-el)
10. A telefon újraindul, és kész is, a készülékedet rootoltad!

Ez így kivitelezhető?

readya 2010.12.22. 12:53:08

Inkább csináld a SuperOneClick alkalmazással, amit linkeltem. Az a legjobb.

kiskovacs78 2010.12.25. 09:41:04

Hali! Nekem a 2.2.1 el a wifim szarakszik..kapcsolódna...de semmi . Tp link wifi adapterrel és rendes Tp link access pointal is próbálom de nem megy....egyébként mind a két pc kifogástalanul megy róluk...ötlet?? Köszi elöre is..csak modem fájlt nem lehet frissiteni??

readya 2010.12.25. 10:25:22

@kiskovacs78: Próbáltad más Wi-Fi-n? A factory reset elvileg jót tehet ennek is, de előtte tessék mindent menteni.

kiskovacs78 2010.12.25. 10:49:03

Köszi a gyors választ most ráraktam az XXJP-t most jó....de csak akkor ha a nagy gép nincs rajta ...ha meg a telefonon van internet akkor a gépen nincs...itt valszeg. win 7 beállitással van gond ...vagy azzal hogy a szomszédből jön a net router-böl. nemtom..azért köszi

kiskovacs78 2010.12.25. 20:23:13

Naszóval egy kvízkérdés....1 hónapja van wifim. három gép megy róla ..1. pc, 2. laptop. 3. ez a rohadt galaxy s..már bocs elragadtattam magam.,na de hogy miért is? azért mert ez a szemét már a 4.ik ROM-al uazt. csinálja. Kapcsolódik a wifire ..ok jön a net mint a meszes..ok aztán egyszercsak random(lehet 5 perc vagy 1 óra is)nem tölt ....és nem tölt..pedig a kapcsolat ugyanugy kiváló mint addig, aztán gondol egyet és megint jó (ez is random .van hogy 5 perc, van hogy 5 óra). kerek egy hónapja szopat ..már ott tartok hogy vagy k...szom az ablakon ,vagy eladom a p...ba és veszek egy desirét. mentsük meg a telót valaki valami ötlet? ..Ja, és eközben a többi cucc kifogástalanul megy éjjel-nappal..sziasztok köszi

misterX 2010.12.25. 21:19:14

@kiskovacs78: Hali !!

Nem állítom, hogy ua. a problémám volt, de a wifi miatt én is szenvedtem.Nálam a megoldást a Marketból letölthető Wifi Static (farproc) nevű program hozta meg. Azóta wifi-ileg minden OK. Hátha nálad is bekön.

readya 2010.12.25. 21:20:24

nekem eddig egyetlen ROM-al se volt gond a Wi-Fi-vel és most sincs. Nem tudok hozzászólni.

kiskovacs78 2010.12.25. 21:23:16

@misterX: Köszi megpróbálom hátha....

lemonkeyface (törölt) 2010.12.25. 23:07:21

Nekem is van ilyen problémám a wifivel, de itthon nem, csak az albiban.. érdekes, és tényleg kurvára idegesítő. Kb 3G-n hagyom a telot hogyha várok valami emailt v ilyesmit.

Más: Nekem a 2.2van fennt, Kies átveréssel raktam fel még anno amint lehetett. Na most olvasgattam a kommenteket, és felmerült bennem hogy megnézem már milyen product kodom van, meg lementem az efs-t is, bár tudtommal nem nyult még bele semmi. Na most a product kod-om KOR-ra változott. 1: Nem értem hogy miért? 2: Telenoros vagyok. Lesz ebből bármi problémám, hogy nem olyan a product kódom? 3:Hogyan tudom visszaállítani. 4: Ugye az IMEI-nek ehhez semmi köze és azt nem tudta megváltoztatni az uj rom. (tudom egyre hülyébb kérdések jönnek) 5: Nincs valami ujabb Kiesezős móka a további frissítésekhez? Sokkal szimpatikusabbnak és biztonságosabbnak tűnt. 6: Nem tudom a telefonszámokat kimenteni a gépre mert ez a retkes kies azt állitja hogy használatban van a telefonom...

Ha valakinek van türelme hozzá, valamint szakértelme, és még válaszol is azt nagyon szépen köszönöm :)

Feri

lemonkeyface (törölt) 2010.12.25. 23:26:10

+Joker: z4 root és oclf van fennt. Korábban azt olvastam valamelyik posztnál, hogyha kiszedem a lagfixet nagy eséllyel be fog szarni a telefon. Már csak ezért sem merek nekilátni semminek. :S

readya 2010.12.25. 23:52:08

A legfrissebb ROM-ot KIES-el fel lehet tenni. Olvasd el a JPY cikket.
Ellenben mielőtt megtennéd, disable lagfix kell.

lemonkeyface (törölt) 2010.12.26. 01:03:31

Háhhá. Visszacsináltam a product kodomat. Erre nem feldobta a kies a JPY-t? :)))

readya 2010.12.26. 01:36:40

@hfeeri: XEU-ra állítottad vagy mire?

lemonkeyface (törölt) 2010.12.26. 11:40:05

Aham.Az imei szamos faxtory resettel uhratoltam a rendszert xeu kodra allitva. Kies radug.. Es mar pittyegett is hogy van uj firm. Ugyhogy minden kiraly!

izso 2010.12.26. 13:22:45

Valamit sikerült elcsesznem:)
A kies megállt a frissítés közben, a telefon szép rózsaszín képernyőt mutatott.
Lehúztam a csatlakozót download módba tettem, majd próbálkoztam a firmver helyreállítással.
Letölti a filet, majd megáll és újra próbálkozna.
Megpróbáltam Odinnal, ott elkezdi felrakni kb a felénél tart amikor szintén megáll(factoryfs.rfs közben)
Valami segítség, hogy mit kéne tennem?

Káin 2010.12.26. 14:08:10

Sziasztok!

Remélem valaki tud segíteni nekem.

Mindent megcsináltam, amit kellett, elindítottam a download módot és az odint rendszergazdaként, mindent beállítottam és elindítottam a start gombbal, de fail hibaüzenetet kaptam és a következő indokot:

"MD5 hash value is invaild"

Valami ötlet :(?

readya 2010.12.26. 17:30:00

@hfeeri: hja, nekem is XEU-ra van állítva. Vannak előnyei ha európainak hazudja magát a telefon :D

@izso: recovery menü, factory reset + wipe data. Azután pedig ne ezt rakd fel, hanem a JPY-t, későbbi cikkben megtalálod.

@Káin: töltsd le a JPY-t és azt rakd fel.

JPY cikk:
androlib.blog.hu/2010/12/21/samsung_galaxy_s_i9000xxjpy

lemonkeyface (törölt) 2010.12.26. 22:10:07

Mostantol akkor OTA frissitések lesznek? Vagy marad ez a tákolás?

readya 2010.12.26. 23:14:25

@hfeeri: A lehetőséget megcsinálta végre a Samsung. Hogy élni is fog vele vagy sem... Ha igen, akkor innentől OTA. :)

izso 2010.12.27. 08:42:11

Köszi a segítséget.
Közben valahogy sikerült helyrehoznom az Odinnal, de most a JPU van rajt. És a root is sikerült.

Ha jól értem, akkor most recoveryben factory reset+ wipe data, majd utána odinnal felmegy rá JPY (ami egy file, tehát a PDA sorba olvastassam be).
Valami ilyesmit kellene tennem?

lemonkeyface (törölt) 2010.12.27. 23:33:29

Az mennyire antitrúság, hogy a telenor szétcsapatta a 2.2 romot a saját hülyeségeivel, plusz nem tudom lefuttatni a *272*#....# et hogy átrakjam EU-ra a product kódot. Bár lehet nem rossz összehasonlitási alapnak a JPY-vel szemben.

readya 2010.12.28. 01:49:11

@izso: igen.

@hfeeri: a Telenornak ehhez semmi köze. A 2.2 úgy szar ahogy van. Nem csak a Telenoros, nem csak a magyar, hanem úgy általában a 2.2 egy fos. Mind a JPA mind a JPO. Szerencsére már van 2.2.1 és az pedig a legjobb ROM eddig Galaxy S-re.

Remélem a Ginger is megérkezik 1-2 hónapon belül, akkor lesz itt igazán nagy vidámság :)

Attika1996 2011.01.03. 21:46:06

A superoneclick root csak 2.2 vel müködik vagy jo 2.1 hez is?

Attika1996 2011.01.03. 22:33:03

@readya: USB hibakeresést bepipáltam utána rámentem rootra el is indult de fél perc mulva megált és nem történt semmi mit csináltam rosszul?

readya 2011.01.03. 22:42:19

@Attika1996: a legújabb superoneclick-et használtad? Nem futott közben a KIES a háttérben? system tray-en (a magyar nevét nem tudom) sincs KIES ikon? Ha nincs, akkor írd meg melyik lépésnél állt meg a rootolás. Folyamatosan írja a program, hogy mit csinál.

Attika1996 2011.01.03. 22:43:51

waiting for device után csinál elörröl mindent

Attika1996 2011.01.03. 22:50:30

most mg is állt a waiting for device után

readya 2011.01.04. 00:22:51

@Attika1996: akkor nem látja a telefont. KIES felismeri? Amikor a superoneclick-et használod, ki van lőve a KIES teljesen?

Attika1996 2011.01.04. 06:06:24

A KIES látja és ki volt lőve.

Attika1996 2011.01.04. 15:40:56

Killing ADB Server...

OK

Starting ADB Server...
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *

OK

Waiting for device...

OK

Pushing rageagainstthecage...
19 KB/s (5392 bytes in 0.267s)

OK

chmod rageagainstthecage...

OK

Running rageagainstthecage...
OK

***IF IT KEEPS LOOPING, TRY DISABLING USB DEBUGGING NOW***

Killing ADB Server...

OK

Starting ADB Server...
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *

OK

Waiting for device...

OK

Running rageagainstthecage...

és ezután ezt ismétli egyfolytába:

Killing ADB Server...

OK

Starting ADB Server...
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *

OK

Waiting for device...

OK

Running rageagainstthecage...

readya 2011.01.04. 15:43:18

"***IF IT KEEPS LOOPING, TRY DISABLING USB DEBUGGING NOW***"

Próbáld amit ír. USB hibakeresést kapcsold ki (alkalmazások/fejlesztés) utána dugd össze a géppel, majd húzd le, majd USB hibakeresést kapcsold vissza és próbáld újra.

Attika1996 2011.01.04. 16:32:48

Köszi már megoldodott felraktam kiessel 2.2-t és ment a root azonnal:D

readya 2011.01.04. 16:39:54

@Attika1996: akkor azért nem ment 2.1-el mert a bootloader zárolva volt. Ezek szerint valamelyik szolgáltató függő a telcsid :)

Attika1996 2011.01.04. 16:42:57

A 3 gombos kombok jók voltak vagy attol még lehet szülgáltatófügggő? :D

Attika1996 2011.01.04. 16:48:13

Még egy kérdés:D
Root explorerrel hogy tudom lementeni a mappát?Ja és nincs sd kártyám?:D

readya 2011.01.04. 18:02:01

@Attika1996: attól még lehet függő. Hát, legyen SD kártyád :)

Attika1996 2011.01.04. 18:05:40

SD kártya nélkül nem lehet? :D

Attika1996 2011.01.04. 18:46:16

Várjál ujra lehet kicsit hülyén fogalmaztam:D
Na szoval hogy tudom lementeni az /efs mappát? mer ugye azt irtad h sd kártyára kell de nincs :D
Meglehet oldani anélkül is?

readya 2011.01.04. 19:00:56

@Attika1996: akkor a belső SD-re mentsd le és azt másold fel a számítógépedre. Mert amikor frissítesz a belső SD-ről is törlődhetnek adatok.

Attika1996 2011.01.04. 19:02:26

Oké köszi a segitséget!

Attika1996 2011.01.04. 19:12:42

Nemjo...
Ha root explorerrel lementem a mappát belsö memre és fel akarom másolni a gépre akkor abbol csak az imei mappát látja a többit nem...
Mit tudok csinálni?

Attika1996 2011.01.04. 20:05:44

Semmi.Készvan minden jó :D
Köszönöm.

Attika1996 2011.01.04. 20:14:06

Mér nem csatlakozik a kieshez?
Csak azt irja h folyamatban és nem történik semmi

readya 2011.01.04. 20:28:30

@Attika1996: most milyen ROM van a telefonon? Eddig csatlakozott? Villog a telefon kijelzője vagy sem? Szóval kicsit több infót kérek.

Attika1996 2011.01.04. 20:36:12

2.2.1 xxjpu és igen eddig csatlakozott és nem villog a kijelzö csak azt irja h csatlakozás.

readya 2011.01.04. 21:28:00

@Attika1996: JPU-val nem is fog csatlakozni. Tedd fel a leírás szerint a JPY-t. A JPU-ban a KIES csatlakozás hibás.

mojszipupi 2011.01.07. 08:49:36

Sziasztok!

Odinnal szeretném frissíteni a 2.2.1-re, le is töltöttem a xxjpy legfrissebb verziót, kitömörítettem és adott egy .tar fájlt.
Hol van a csc, a phone meg a pda fájl?
Már azt is próbáltam h a tar fájlt is kitömörítettem de akkor meg .rfs meg -lfs fájlokat adott meg két mappát de itt sem találok olyat ami nekem kéne

Help pls!!! :)))

Nagroth 2011.01.26. 17:45:14

hála a leírásnak, sikerült megcsinálnom, de fogalmam sincs, hogy ezt hogy sikerült.. :D lényeg, hogy működik az SGS-em, és bazi gyors lett! tényleg nem gondoltam volna.. köszönet és respect! nem kis munka lehet ez mögött..

Padre03 2011.02.28. 10:26:34

Sziasztok!

Próbálkozom a fent leírtakkal. A SuperOneClick lefut, minden ok. Titanium backup indít és mindig a következő üzenettel nyit.

Sorry, I couid not aquire root privileges. This application will *not* work! Please verify that your ROM is rooted and includes BusyBox, and try again.

A Root access: FAILED és feül csak az Overview látható.

Ha valaki tud segíteni, hogy mi az amit nem jól csinálok azt nagyon megköszönném.

Padre03 2011.02.28. 10:35:59

Vissza az egész, működik. Kivett simkártyával próbálkoztam eddig, de miután visszaraktam és mégegyszer megpróbáltam elindult rendesen.

readya 2011.03.01. 11:52:37

@Padre03: Ahogy írtam, problem? gomb megnyom, busyboxot engedd neki letölteni, azután jó lesz

Padre03 2011.03.02. 11:08:29

@readya: Köszi, de ezt a részt olvastam és csináltam, de nem működött. Mikor visszatettem a simkártyát és bekapcsoltam, utána már jó volt.

Most fent van a 2.2.1 és működik, de ha visszaállítom a mentett dolgaimat, akkor nem minden volt tökéletes.
A másik gondom, hogy nem csatlakozik a KIES-hez, ami nem tudom, hogy normális-e. Mielőtt frissítettem a KIES-sel is mentettem a névjegyeimet és így most nem tudom őket onnan visszaállítani. Szerencsére Google-val is szinkronizáltam, viszont azzal az a bajom, hogy az onnan visszarakott névjegyeket nem engedi semelyik másik csoportba átrakni, illetve nekem nem sikerült.

Van valami megoldás a KIES-re vagy, hogy a Google-ról letöltött névjegyeket át tudjam tenni másik csoportba?

Előre is köszönöm a segítséget.

Padre03 2011.03.02. 11:13:06

Még egy dolog amit elfelejtettem. Ha a Titaniummal állítom vissza a mentéskor fent volt programokat, akkor a Marketben nem jelennek meg mint telepített alkalmazások. Ez így rendben van, vagy valamit nem jól csinálok?

readya 2011.03.02. 11:44:00

@Padre03: Meg fognak jelenni a Marketben, csak kell néha ehhez egy restart. A Samsungos mentést jobb is, hogy nem tudod visszaállítani, mivel a masszív törlés miatt a Google sync nem működne utána. Factory reset után persze igen.

Mefi88 2011.04.06. 10:05:43

Üdv. Valaki világosítson már fel, mert mindenfelől mást hallok.
Ha most én ezt felteszem a telefonomra, és pl. 3 nap mulva valami hibája lesz a telefonomnak, a garanciám még él? Nem fognak kitessékelni a T-Mobile-ból, hogy "no mennyélmár kifelé" ?! Előre is köszi.

readya 2011.04.07. 13:45:13

@Gery.Greyhound: Garanciavesztéssel csak a bootloader feltörése jár, ami ugye nem rendeltetés szerű használat. Pl. HTC Desire rootolás. De igazából ott is simán vitába szállnék a szervizzel, mivel hardveres problémát nem okozhat.

cptnemo77 2011.05.10. 20:50:06

Kedves readya, megérdemelsz egy hatalmas köszönetet a rendkívül részletes, szájbarágó leírásért! Hatalmas segítség volt, THX! Mindenkinek javaslom, hogy ha szeretne egy vérprofi, csúcsrajáratott telcsit, nyugodtan üljön neki a rettegett ROM cserének, megéri!!! Én is így tettem, és bár elakadtam párszor és azt hittem dobhatom ki a Galaxy-mat, végül mégis megcsináltam életem első szoftver cseréjét, és meg kell mondanom, nem csak a feeling, hanem az eredmény miatt is nagyon megérte :-)
Én 2 hete nyúztam a Galaxy-mat a gyári független szofttal, de kevésnek bizonyult, elegem lett a sok akadozásból és nyüsszögésből, KIES nem frissített 2.1-ről, így ma nekiültem, és köszönet a korrekt infóknak, végre úgy élvezhetem, ahogy szerettem volna már mióta a dobozból kivettem.
Ez a 2.2.1 egyszerűen maga a tökély, az én példányom rettenet gyors lett tőle, remélem a hosszabb nyúzás alatt sem lesz gond vele. Aki tényleg minden képességét élvezni szeretné ennek a szépségnek - nem csak használni, vágjon bele, én azt mondom megéri!

silver14 2012.03.18. 12:35:13

szia
meg eleg zoldfulu vagyok ebben a temaban volna par kerdesem:
1. Hogy a galaxy s en 2.2.1 es verzio van, vane vagyis lehet 2.3 tenni rea?
2.andro-id.info/segedlet__galaxy_s/ ezen a linken amit elore irtal volt hogy olvassuk el ott samsung kiessel valo szofver frissitesnel nem irja hogy rootolni kellene csak annyit hogy toltsuk le csatlakoztassuk a telefont s a firmware gombra katt s frissiti is s itt lenneb man sokkal bonyolultabban irtad le rotolni kell elmenteni dolgokat stb. akkor most hogy kell melyik szerint?
3.A rootolas csakk annyi hogy amit irtal programot letoltsuk s rootra katt s magatol rootolja s ennyi?
Bocsanat ha hulye kerdest tettem de meg eleg kezdo vagyok s elenzest hogy nincsenek ekezetek mert angol a billentyuzetem s igy szoktam meg.

2012.10.23. 08:40:07

Szia!
Nekem egy kicsit más irányú kérdésem lenne.
Van egy Kínai,BluePanther tabletem.
Bár a listájában szerepel a Magyar nyelv,mégsem vált át ha azt jelölöm ki.Esetleg lehetne-e tenni rá frissebb Androidot ami tartalmazza a Magyar nyelvi fájlt.
Várom válaszod.
A mostani verzió 2.2.1

Üdv.: Aranyi Zsolt

Google+
süti beállítások módosítása