Netfront Browser - A mobilos böngészők nagy öregje.

2010.12.12. 14:55 Darkcomet

 Kb. két hete jelent meg a marketben a mobilos böngészők veteránjának, a Netfront Browser androidos béta változata. Ez az a böngésző, ami anno a symbianos időkben mint egy default böngészőként szerepelt a telefonokon az Opera Mobile megjelenéséig. Sőt, a beugró kategóriás készülékeken, mint pl. az SE telefonjain is az alapértelmezett böngésző szerepében működött, persze gyalázatos teljesítménnyel, innen az Opera Mini ütötte ki. Szinte már hiányoltam őket az androidos platformról, de végre megjelentek, és azt kell mondanom, hogy béta állapota ellenére, egy igen kiforrott és gyors browsert tettek le az asztalra. Mobilos platformokon szintén nagy múlttal rendelkező Opera Mobile androidos változatára köröket ver rá, de nem kell szégyenkeznie a Skyfire és Dolphine browserekkel szemben sem.

A settingsben gyakorlatilag minden olyan opció beállítható, ami a mostani droidos böngészőkben kötelező, és ez még meg van fejelve néhány izgalmas plusz szolgáltatással. Ilyen például a fejlett preloade funkció, amivel a már betöltött oldalrészeken tudunk böngészni, miközben a teljes betöltődés a háttérben történik. Lehet böngészni új ablakba, és új ablakban a háttérben, amik között a váltást a főképernyőn egyfajta 3D-s forgatás keretében oldhatunk meg. A könyvjelzők tárolása is 3D lapozás keretében történik, úgyszintén a főoldalról, szimulálva a régi regiszteres névjegytartókat. Itt lehet váltani a könyvjelzők, böngészési előzmények és scrapbooks-ok között.

Érdekes újítás az un. scrapbooks, ami annyit tesz, hogy az adott weboldalról kivághatunk részeket az olló ikonra való taperálással, (pl. a weboldal logóját), és egyfajta vizuális könyvjelzőként tudjuk használni, vagy hozzárendelni más, már létező könyvjelzőhöz. 

A böngésző természetesen tudja a kétujjas nagyítást is, de a kijelző két oldalán megjelenített plusz ill. mínusz funkciók segítségével lényegesen precízebben lehet zoomolni. 

 

 

 

 


 


 


Címkék: böngésző app netfront life browser

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr772510909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2010.12.13. 05:28:33

Hát, a (pillanatnyilag) 2.8-as user rating mindenesetre elgondolkodtató.

bio

Burwor · http://loot.blog.hu 2010.12.13. 15:01:21

nem teljesen ide tartozik, de a Galaxy S-em a nagyobb képeket pixelesen jeleníti meg. Akár a stock böngészővel, akár a Dolphinnal próbálom. Én a oots.bplaced.hu oldalon a képregényt iPhone-on szoktam nézni, mert SGS-en pixelesen jeleníti meg ha belezoomolok. Ha a képet lementem és a galériában megnyitom akkor az úgy ok. Nekem úgy tűnik ez nem böngésző beállítástól függ, hanem valami más globális beállítástól. Ezt valahogy át lehet állítani?

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.12.13. 15:22:43

@Burwor: Voda mobilnetet használsz? Szerintem ott a hálózat butítja le a képeket, mert normál asztali Firefoxban is gyengébb minőségűek a képek, ha mobilnettel használom (ott SHIFT+R kikapcsolja ezt, nem tudom telefonon is le lehet-e lőni ezt az idióta "fícsört" ami párszáz kilobyte spórolásért hazavágja a felhasználói élményt)

Burwor · http://loot.blog.hu 2010.12.13. 15:55:02

jaja ilyesmire gondoltam én is. Telenor-on vagyok.

Burwor · http://loot.blog.hu 2010.12.13. 15:55:53

Ja de WIFI-n át töltöm a lapot.

Darkcomet 2010.12.13. 16:41:53

@Burwor: Tökmindegy, melyik böngészőn nézi az ember, mindegyiken fos a minősége, még mindegyik hálózaton. Ezek a képregények valami piszlicsáré méretű, de ugyanakkor nagyfelbontasú gifek. Szerintem itt lesz a bibi.

Darkcomet 2010.12.13. 17:12:14

@bioLarzen: "Hát, a (pillanatnyilag) 2.8-as user rating mindenesetre elgondolkodtató."

Szerintem semmi elgondolkodtató sincsen rajta, mivel a 10000 letöltéshez képest 623-an értékelték a programot. Ráadásul nekem ezek az értékelések eleve nem mérvadóak, mivel teljes szubjektív az illető hozzáértésétől, telefonjától, vagy éppen attól, hogy milyen lábbal kelt fel reggel. Tekintettel arra, hogy a Netfront igencsak zabálja a memóriát (olyan 40 MiB az átlag), valószínűnek tartom, hogy a közép és beugró kategóriás telefon tulajdonosok adtak rá alacsony pontszámot. Én meg attól függetlenül, hogy bejövős böngésző, nem pontoztam.

bioLarzen 2010.12.13. 21:36:25

@Darkcomet: Saját tapasztalatom szerint úgy 2-300 értékeléstől fölfelé az esetek nagyon döntő többségében eléggé meg szokott egyezni a véleményem az átlaggal.

Persze, ez csak saját tapasztalat. De olyat még nem tapasztaltam, hogy több százan átlag alattira értékeltek valamit és nekem nem jött ki az, hogy miért.

bio

bioLarzen 2010.12.13. 21:37:50

Persze, egy androidos brózer esetén nagyon könnyen előfordulhat, hogy a Dolphinhoz, Operához, stb... hasonlítják - holott, ha jól értem, nem ez volt a cél - és így jön ki a "csalódás" - ez tény.

bio

Google+
süti beállítások módosítása