tTorrent: teljesértékű bittorrent kliens Androidra

Sokféle app található a Marketen, amely segítségével távolról kezelhetsz egy, az asztali gépeden, vagy egy seedszerveren futó torrent klienst - ezek egész jól működnek, csak épp egy dolgot nem tudnak: torrent segítségével, számítógép nélkül letölteni bármit a telefon memóriájára. Bár valószínűleg senki nem a telefonját akarja seedszerverként használni, azért néha jól jöhet, ha a buszon ülve kényelmesen le lehetne tölteni egy-egy MP3 zeneszámot - természetesen kizárólag legális forrásból, magáncélú felhasználásra ;)

Kis keresgélés után találtam rá a tTorrent-re, ami végre valóban hozza azt, amit az ember egy torrent klienstől elvárna: megnyithatod a böngészővel letöltött torrent fájlt, de az appon belüli kereső segítségével gyorsan és kényelmesen kereshetsz a legnagyobb nemzetközi trackerek, mint például a The Pirate Bay, vagy az IsoHunt adatbázisában (a kereséshez egy külön kiegészítő telepítése szükséges, amit az első keresés indításakor felajánl az app) és azonnal le is töltheted.

Beállítható, hogy kizárólag WiFi kapcsolat megléte esetén működjön, így nem fogja véletlenül felzabálni a mobilnet-adatforgalmi limited hátralevő részét, rosszabb esetben brutális számlát generálni.

Az alkalmazás egyetlen hátránya, hogy a letöltött fájlok (amelyek alapértelmezésként az sdcard/torrents mappába kerülnek) nem nyithatóak meg közvetlenül a kliensből, úgyhogy egy külső fájlkezelőre - pl Astro - is szükséged lesz, amennyiben eddig nem használtál volna ilyet.

 Ez nem az, aminek látszik: én kizárólag egyik kedvenc zenekarom Rio című számát töltöm, mert magáncélra zenét letölteni Magyarországon legális. Másoknak se akarnék tippeket adni arra vonatkozóan, hogy illegális célokra használja a tTorrent-et... ;)

Az ingyenes Lite verzió, amely maximum egy torrentet képes egyidőben tölteni 250kB/s sebességgel, letölthető a Marketről... Napi kínzó kérdés: vajon pont torrent klienst mennyire okos dolog nem ingyen adni? :))

Ez a poszt elsősorban bosszúból született, fricskaként a Rovio azon húzására, hogy az Angry Birds Rio-t Magyarországról képtelenség legálisan letölteni. Elég paradox számomra, hogy egy ingyenes alkalmazás letöltéséhez illegális módszerekhez kell folyamodnom, csak mert "itt rakott le az a nyomorult gólya..."

Más téma: ez volt az utolsó poszt tőlem ezen a blogon, köszönöm mindenkinek, aki olvasta a(z utóbbi időben egyéb okok miatt egyre ritkuló) irományaimat. Remélem, számotokra is hasznos volt az a 68 írás, amit a blogon közzétettem az elmúlt valamivel több, mint fél év során. Valószínűleg találkozunk még, máshol...

Sziasztok,
Gery Greyhound

 


Címkék: torrent alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr692764484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.03.25. 10:17:46

Én meg az Andtorrentet. Szorult helyzetben jól jön, de nem vagyok vele 100% elégedett. Lehet, hogy átállok a bemutatott progira, az legalább tiszta lesz, egyszerre egy letöltés nekem bőven elég (az and nem is tud többet), a 250 is elviselhető sebesség, telefonra nem fogok full dvdripeket töltögetni :-)

A kérdésedre, hogy vajon épp torrent appot miért nem ingyen... Hát, nem tudom, talán azt gondolták, hogy akkora királyság telefonra torrentezni (és akkora orrbarúgás az Almának), hogy ezért az élményért szívesen fizetnek a júzerek :-)

Amúgy meg minden jót a továbbiakhoz!

Google+
süti beállítások módosítása