Hivatalos (XWJVH) Gingerbread (2.3.3) Samsung Galaxy S-re

2011.05.06. 20:52 readya

Ismét elindult a KIES-en keresztül a Gingerbread frissítése. Ismét a skandináv régió kapta meg először (XEE, NEE). A magyar, hivatalos verzióra még várni kell. Tehát ebben sincs magyar szótár, sem a Samsung, sem a swype billentyűzetekhez.
A rendszer maradt RFS sajnos. Engem ez hidegen hagy, mivel Mr Supercurio már el is készítette hozzá a nagyszerű kernele első verzióját. Egyelőre semmi extra nincs benne, csak az ext4 konverzió. Kéretik minden vállalkozó kedvű olvasónak elolvasni az írásomat. Aki minden lépést jól csinál, gond nélkül fel tudja tenni.

4 forgatókönyv van:
1) nem szoktad buherálni a telefont. Tessék várni, pár héten belül (3-4) elvileg megérkezik hozzánk is. Tessék örülni is, mert igen gyorsan elkészült a verzióval a Samsung.

2) KIES registry patcher. Nos, az XDA fórumon több pozitív visszajelzés van, nekem nem adta fel, csak a 2.2.1-eket. Próbálkozni lehet annak, aki a biztonságos oldalon akar maradni.

3) SpoofFw nevű program használata a Marketről. Ehhez rootolt telefon kell és installált busybox. Ezzel be lehet hazudni az XEE vagy NEE kódot és a KIES már úgy fogja érzékelni, hogy oda tartozunk. Csak átmeneti állapot, nem véglegesen változtat. Azért - ha már rootolva van - a /efs mappát mentsük le előtte. Tippért köszönet Szilárdnak, aki a Facebook oldalunkra beírta.

4) ODIN barátunk. Úgy ám. Aki Odinozik, az már pakolhatja is fel. Ha szeretné, hiszen várni is lehet. Ebben a verzióban nem minden van magyarítva, pl. a külső és belső SD kártya átnézése nincs. Akit érdekel, ne rakja fel.

Fontos, akinek a Voodoo féle ext4 kernel teljesít szolgálatot a telefonon, annak először el kell végeznie az RFS visszaállítását!

Azaz mielőtt bármit teszel:
- A szokásos mentések, a korábbi leírások alapján (Mybackup root adatokat, sms, stb., Titanium backup a programoknak és Apn backup a net beállítások miatt), Factory reset. Majd a szépen üresre törölt telefonon a Voodoo control alkalmazás kinyit - lagfix preferences - ext4 conversion mellől pipa kivesz és restart.

Tehát:

0, elolvasod a korábbi írásaimat. Pl. ezzel lehet kezdeni és lemented a /efs mappát root explorerrel. Mert ugye rootolva van a telcsid. Ha nincs, akkor a korábbi írásomban leírt módon hajrá.

Ha fent van az XWJVB (akkor nem kell új bootloader, mert nem változott és az a veszélyes része az egész installnak):
1, Akkor letöltöd a file-t, mondjuk innen, ebből a szekcióból: "Without bootloader:" ezt: "XWJVH XEE Multiupload Link: Download (155.3 MB) Double-click to extract"

Ha nincs fent az XWJVB:
1, Akkor letöltöd a file-t, mondjuk innen, ebből a szekcióból: "With bootloaders: (The bootloaders in this firmware are safe and will not disable Download Mode)" ezt: XWJVH XEE Multiupload Link: Download (155.5 MB) Double-click to extract

2, letöltöd a legfrissebb ODIN-t (1.82) innen.

3, Az ODIN-ban tallózd be a PDA-t a PDA-ba, a PHONE-t a PHONE-ba, a CSC-t a CSC-be. Nem kell re-partition, se pit és nem kell bootloader update. Pontosan úgy kellene kinéznie, mint itt a képen a without re-partition részben, azaz felső kép... Start.

5, várunk. Az update olyan 2-3 perc, az első boot olyan 4-5 perc, ha új bootloadert raktunk fel, ha nem, akkor 1-2 perc.

6, factory reset. Bizony. Mivel ez nem üti le az alkalmazásaidat, cserébe viszont nagyon szépen fognak force close-al elszállni :) Ennek egyik módja ugye menüben, másik módja, telefon kikapcs, hangerő fel, home gomb és bekapcs. Recovery menu feljön és ott factory reset.

Akarsz gyors rendszert? Itt ismét két szálra válik a dolog:

Nem:
7, root SuperOneClick 1.9.1-el. /efs mappa visszamásol a helyére, restart. Mentéseket állítsd vissza (Titanium backup, Mybackup, apn backup). Végeztél. Tovább olvasnod sem kell. Cserébe lassú marad a telefonod. :)

Igen:
7, letöltöd Mr Supercurio (alias voodoo) kernelét innen. Ezt:

Kernel Download JVH:
Gingerbread-GT-I9000-XWJVH-stock-kernel+hacks.tar

8, Megnyitod megint az Odin-t, ugyanazokat a beállításokat használod, mint az előbb, viszont csak egyetlen file-t fogsz betallózni, ezt a TAR file-t (amit nem csomagoltál ki, csak letöltötted), méghozzá a PDA szekcióba. START.

9, felmész a Marketre és letöltöd a Voodoo Control-t. Ebben megnézed mi az állapota a fájlrendszernek. RFS-t fogsz látni. Szépen a lagfix preferences-re kattintasz, ext4 pipa, systemhez is pipa. Restart. Igen, ismét jönnek majd a jól ismert vicces hangok. Azzal jelzi, ha végzett valamely konverzióval.

10, a Marketről letöltöd a Superuser-t és kész is vagyunk. Ja, azt nem mondtam, hogy a kernel miatt ekkorra már rootolva is van a telcsid? Pedig de. :D A superuser meg csak azért kell, hogy az appoknak tudj adni jogot ugye.

11, Visszaállítod az adataidat, örülsz, sörözöl egyet, ilyesmi.

/dev/block/stl9 /system ext4 ro,relatime,barrier=0,data=writeback,noauto_da_alloc 0 0
/dev/block/stl11 /cache ext4 rw,noatime,barrier=0,data=writeback,noauto_da_alloc 0 0
/dev/block/stl10 /dbdata ext4 rw,noatime,barrier=0,nodelalloc,data=ordered,noauto_da_alloc 0 0
/dev/block/mmcblk0p2 /data ext4 rw,noatime,barrier=1,data=ordered,noauto_da_alloc 0 0

Quadrant normál rendszerrel nem tudom, mert nem érdekel, voodoo barátunk kernelével 1660. Hja, időnként érdemes lesz majd felnézned Voodoo-hoz és ha van új kernel, akkor azt frissíteni, mert a srác olyan, hogy 1-2 héten belül még 5-6 dolgot tudsz majd állítani, a fájlrendszeren túl + egyre gyorsulni is fog. Egyelőre a Samsung nem adta ki a forráskódot, ezért nem tud varázsolni, de hamarosan érkezik a többi voodoo jóság (hang, színek, stb.).

 

Változások az XWJVB-hez képest:
- ismét csak akkor világítanak a gombok, ha hozzájuk érünk. Úgy látszik sokan akarták vissza ezt a funkciót.
- új modem (XXJVO az XXJVK helyett) és kernel
Javítások:
- Market just in szekció nem jár force close-al
- Google maps ismét forgatható két ujjal
- a hívás felépülése után azonnal hallanak
- ismét 5 ujjat kezel a multitouch
Ami maradt:
- a letöltést továbbra is feketével írja az értesítési sávban 

Virágokat az öltözőmbe kérem. A cikket megírni kb. 5x annyi idő volt, mint az install és a visszaállítások. Hiába, a fekete öv... :-)

UPDATE: Mindig kihagyok valamit elsőre... Szóval a frissítés után ne felejtsétek el kikapcsolni az akku merítő appokat. Leírásom.

UPDATE2: ha tetszett az írás, "lájkolni ér" :-)


Címkék: voodoo sgs gingerbread samsung galaxy s readya 2.3.3 xwjvh

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr382883356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.05.06. 21:49:23

Egyébként pedig pit+ repartition akkor nem kell a lagfix-et kikapcsolni.

readya 2011.05.06. 21:51:56

@Noname Cowboy: Én azt rizikósabbnak érzem, ezért nem javasoltam. Igen, úgy is lehet. Viszont szeretem ha mindenki a lehető legbiztonságosabb módon csinálja. Bár nem vállalok felelősséget, hiszen mindenki a maga telefonján alkot, de azért valamennyi felelősségem csak van. Vállalkozó kedvűeknek hajrá repartitionnal. Nekem az ext4 - rfs, aztán rfs - ext4 konverzió pár perce megéri a biztos oldalon maradást.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.05.06. 21:55:24

@readya: Nekem eddig bejött a pit + repart. De ahogy mondod mindenki a sajátjával játszik a csalánosban :)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.05.07. 00:36:30

No linux alol Heimdal-al felraktam. :) Zsííír

a rettegett drótos 2011.05.07. 07:54:47

biglájk + bookmarked. Te vagy az én emberem. :)
Hát már hogyne lenne felelősséged. Én mindig megnézem hogy ki írta a cikket amit olvasok...

Loka18 2011.05.07. 08:19:01

Én mostmár ezt nem teszem fel megvárom a Magyar frissítést nem fogok mindent a telóra pakolni hagyom most hogy van aztán majd a Hun!!!

Loka18 2011.05.07. 08:22:52

Amúgy valaki válaszolna hogy én pl nemcsináltam meg ezt az RFS mappa mentést meg ilyeneket meg sms-ek meg eddig semmit és akkor nekem most még így is root-olva van a telcsim???? nem nagyon értem a root-nak a lényegét... Hogy mitől függ hogy van ??? pl vagyhogy mikor biztos hogy már root-olt???

blog.sancho.hu · http://blog.sancho.hu 2011.05.07. 09:08:09

Eszement jó írás! Gratulálok! :) Alapos vagy, tetszik! :) Kifejezetten jó, mert tömör, és egy halom változatot taglal a bejegyzésed. Le a kalappal, mondom ezt pár év tech újságírás és még több tech blog írás után. Readya, respect! :)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.05.07. 09:39:58

@Loka18: nem rfs mappa hanem efs. Az RFS az a fájlrendszer. Az efs mappa tartalmazza a product kódot, imeit stb. Ha felraktad a fenti módon. ROM + voodoo kernel akkor root-olt a teló. De hogy kihasználd ahhoz kell a busybox és a superuser alkalmazás. A root-olás lényeg, hogy sokkal több joggal rendelkezz a rendszer felett.

Loka18 2011.05.07. 10:01:46

Értem bocsánat a keverésért így már értem köszi a választ Cowboy!

Loka18 2011.05.07. 10:07:12

Mindenesetre én mostmár megvárom a Fix magyar versiót és még egyre válaszoltok ha esetleg Gariba visszaakarnám valamien kis hiba miatt vinni akkor hogy állítsam helyre a telót??? hogy a szervízbe ne vegyenek észre semmit???

Loka18 2011.05.07. 11:15:12

Nemkell már tudom elolvastam a root-ról és a garivesztéssel kapcsolatos dolgokat és olyan mosoly űlt az arcomra hogy nem jön le egy könnyen :)

Bocsi a felesleges kommentekért :)

blog.sancho.hu · http://blog.sancho.hu 2011.05.07. 11:22:27

Az Origo ikonra átváltó böngésző ikon hogyan javítható ki? T-s SIM esetén teszi ezt, és rühellem. :)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.05.07. 11:56:50

@blog.sancho.hu: Ez jó kérdés. Engem is zavar. Nem is értettem, hogy került oda.

tsaabi 2011.05.07. 12:25:43

Szia Ati!
Nagyon nagyon köszi a részletes,profi és mindenre kitejedő segítséget!!
Tényleg 10 pontos,már 2.2 óta Veletek vagyok és szinte mindet Tőled tanultam!!!(Már egy láda sörrel jövök:)),ha szereted!Na majd a blogtalin ha végre összejön.Tsak egy hatalmas probléma van,ha jön az S2 velünk mi mi lesz Nélküled,mert sajna most még nincs keret S2-re:(Remélem azért nem veszed le a kezed rólunk....:):)
Tényleg még egyszer ezer köszönet minden segítségért!!!
Tsak így tovább!!
üdv Tsabi
U.i:A battery ikonra nincs esetleg meoldás mint a 2.2.1nél?

readya 2011.05.07. 13:03:40

@blog.sancho.hu: A Product code is TMH vagy csak T-Mobile SIM van benne? Annyit tudok, hogy a T-Mobile egyezkedik a Google-el, szóval lehet, hogy ez már annak előfutára...

@tsaabi: Szívesen. Nem fogom hanyagolni az SGS-t, de saját tapasztalatom már nem lesz, viszont össze tudok majd rakni guide-okat, csak olvasnom kell majd hozzá :)

Loka18 2011.05.07. 13:36:14

@readya:

tsaabi már kérdezte de én is megkérdezném hogy a Battery ikon az olyan amit már láttam nálad mint pl a Froyo-nál az a kör olyat hogy tudnék rádobni a telóra így hogy gingerbread van rajta???

Darkcomet 2011.05.07. 14:43:03

Ha valaki a hivatalos út mellett marad, ezt a voodoo kernelt akkor is alá lehet majd tenni a rendszernek? Tehát ha kijön a telenoros 2.3.3, azt KIES-sel felrakom, utána zokszó nélkül mehet Odinnal a voodoo cucc? Ezzel ugye egy füst alatt rootolva is lesz a telefon, ha jól értem.

reallucius 2011.05.07. 15:46:12

koszonom a leirast, mar fennt is van :)
Viszont abba tudna valaki segiteni, hogyan tudok AOSP GB billentyuzetet varazsolni ra ?

readya 2011.05.07. 18:16:08

@Darkcomet: igen és igen

@Loka18: @tsaabi: valamit már láttam, de nem kerestem megmondom őszintén. Utána nézek. Nekem a Ginger óta nem létszükséglet. Most ha ránézek, tudom mi a helyzet.

Loka18 2011.05.07. 19:37:46

@readya:

Rendben majd írd ide ha találtál valamit előre is köszönöm :)

blog.sancho.hu · http://blog.sancho.hu 2011.05.07. 21:24:14

@readya: A Product code I9000HKDXEE, azaz "Nordic Countries (Telenor and others)", ami meg azt jelentené, hogy a legjobb esetben is Telefon/Pannon által támogatott terméknek a logója kéne, hogy megjelenjen, nem ez, nem Origo, ami meg köztudottan T-csoport. :)

blog.sancho.hu · http://blog.sancho.hu 2011.05.07. 21:38:24

@readya: Ez az [o] logó a Samsung műve lehet, nem Googledolog, mert a Nexus S-en nem jelent meg ilyen egy hazai Google munkás ismerős jelzése alapján.

Blinus 2011.05.08. 00:04:19

elég amatőr kérdés, de a leírásaidban nem említed hogy download mode-ba kéne tenni a telkot. Ez valóban elhagyható vagy ez egyértelmű és ezért maradt ki?
jelenleg nemsikerül download mode-ban újraidítanom a készüléket, találkoztatok már ilyennel??

Blinus 2011.05.08. 01:13:07

terminalbol megoldottam a download mode-t.

Jelenlegi problémám, hogy az XWJVH sszépen felment, de nemtudom rootolni. SuperOneClick lefagy a rootolas közben megáll. Driver check OK. Nemnagyon értem, mert froyo-z meg rootolta pár órája. Ötlet?

Mivan akkor ha nemtudom visszamásolni az efs mappát???

acsorama 2011.05.08. 08:57:20

Lehet, hogy nem ide tartozik, de az miért van, hogy a "Telefon névjegye/Rendszer frissitések keresése" menűpont nem csinál semmit ?

Galaxy S Froyo 2.2.1 Is9000xxjpy.

Egy ideig müködött, de most már nem.
Vagy ne is vesződjek vele, úgysem lehet feltenni vele a 2.3.3 -at ??

readya 2011.05.08. 10:35:57

@Blinus: Akkor rakd fel a kernelt, amit írtam. Az rootol. A Download mode-ot azért nem írtam, mert egyértelműnek tűnt, de legközelebb azt is beleírom. :) Elnézést.

@acsorama: felesleges vesződni, a Samsung egyelőre nem használja az OTA lehetőséget. Egyébként nem fagyasztottad le azokat, amiket írtam? Mert a szoftver frissítése az egyik amit lefagyasztunk és amiatt nem is fog működni. Amikor használni akarod, ki kell olvasztani. De egyelőre semmit nem csinál. Az a pletyka, hogy majd Ginger alatt, a kisebb javításokat ezen keresztül adja ki a Samsung. Én egyelőre szkeptikus vagyok.

acsorama 2011.05.08. 12:03:46

Valóban ! A kiolvasztás segített, Köszönöm.
Honnan tudopm, hogy fenn van -e a XWJVB ?

acsorama 2011.05.08. 12:33:27

@acsorama: Jól van, látom, hogy már megint figyelmetlen voltam. Persze hogy nincs fent az XWJVB !!

dcashy 2011.05.09. 06:05:38

Hi!
Ezzel már működik a voodoo sound control is? Nekem az lenne a fontos... Köszi!

victor quartermaine 2011.05.09. 09:46:17

Ez a leírás is frankó lett, köszönet érte!

A battery icon-os mod engem is érdekelne, ha van megoldás lszi írjátok meg a blog-on.

Snark 2011.05.10. 12:01:10

@r0dg3cc:
nagyon hasznos leírás! köszi!

én a z4root-ot használtam, hátha másnak is segít: forum.xda-developers.com/showthread.php?t=833953

addig eljutottam, hogy fut a spoofFW. ide mit kell beírni?

jelenlegi (alap) állapot: GT-I9000HKDTMH, PDA: I9000WJM2
Phone: I9000XXJM1, CSC: I9000XXJM2

előre is kösz!

Snark 2011.05.10. 12:50:49

@Snark:

frissíteném a kérdésemet: megtaláltam a menüben a "presets" opciót.

Viszont a probléma a következő: a Product code és a PDA alatt lévő nagy "OK" gomb folyamatosan sötétszürke, nem lehet rányomni. Így meg nem sokat ér az egész... Erre van ötletetek? köszi!

Zoliguru 2011.05.10. 13:44:01

Nekem az lenne a kérdésem, hogy az XJVH verzió tartalmaz-e magyar menüt ill. T9-et.

kbellfan · http://rkbc.blog.hu 2011.05.10. 14:10:33

@Snark: ebbe en is beleszaladtam. eloszor kivalasztod a presetet utana kell egy restart es utana lehet az alatta levo menuben is kivalasztani (ahhoz mar nem kell restart) nekem igy feltette a 2.3.3 XEE-t

viszont most meg nem tudom kirootloni a OneClickRoot 1.9.1 nem boldogul vele... otlet vki?

Snark 2011.05.10. 15:03:02

@r0dg3cc:

a rootolás nekem frissítés előtt csak a z4-gyel ment, most még nem próbáltam. forum.xda-developers.com/showthread.php?t=833953

viszont sikerült is frissítenem: az a lényeg, hogy akárhányszor megnyitod spoofFW alkalmazást, mindig kell csinálnod backupot, különben nem engedi a product code update-et. én megcsináltam egy backup-ot, aztán más dolgom volt, és utána mikor újra megnyitottam le volt tiltve a prod. code update. újra backupoltam, és most már minden jó.

így én is 2.3.3 boldog tulajdonos lettem -> az őskövület 2.1-ről frissítve :) végre.

readya 2011.05.10. 16:42:05

@Zoliguru: Magyar menü van, ahogy a képen is látszik. Magyar T9 szótár nincs, ahogy írtam az első 5 mondat egyikében.

kryptic 2011.05.10. 20:56:10

Heimdall-al kapcsolatban lenne egy kérdésem, láttam egy-két kolléga már sikerrel vette az akadályokat.

Kicsomagoltam a 3 tar.md5 filet. Megvannak a .rfs és .bin és egyéb file-ok.

Kérdéseim:
Primary bootloader az a boot.bin?
Secondary bootloader az Sbl.bin?

Úgy általában milyen tapasztalataitok vannak a heimdall-al kapcsolatban (linux alatt)?

macskasodott 2011.05.16. 14:25:56

hogyan lehet Ginger+ext4-ről visszatérni 2.2.1-re?

nyuzella. 2011.05.18. 04:06:33

és ha mondjuk nem állítom vissza az ext4-et mert nem tudom megnyitni a voodoot?

(ez azért van mert fel akartam rakni a touchwiz 4-et az sgs-emre aztán most egyáltalán nem tölt be a touchwizem, ergó programokat képtelen vagyok kezelni)

ötlet?

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.05.18. 08:30:41

A samsung közleményéből kiderül, hogy (majdnem) a teljes galaxy család megkapja a 2.3-at, május közepét mondanak, ami már ugye konkrétan itt van. Erről van valami infó?

robert1968 2011.05.19. 14:18:31

Szia,

Engem az erdekelne, hogy a milyenek a tapasztalataid a stabilitassal sebességgel kapcsolatban mostmár 10 nap utan...
Azert kerdezem mert Bezke XWJVH romjárol olvasgattam, és lattam, hogy par nap utan irja hogy ujraindulgat.
Ez meg nem megnyugtato szint szamomra.

Most froyo 2.2.1 van speedmod kernellel, teljesen jo a stabilitas és sebesseg is eleg jo. Ehhez kepest elore lepes ez a kernel+rom paros?

Koszonm elore is,
Robi

readya 2011.05.19. 16:12:54

@robert1968: Szia!

A speedmodban nincs ext4, jól tudom? Mert akkor mindenképpen erőteljes előrelépés a Ginger + ext4. Egyrészt a hardveres gyorsítást használó böngésző, másrészt a gyors fájlrendszer.

Nekem stabil, se újraindulás, se kiakadás nem volt. Igaz, nálam 2.2.1 alatt is csak egyszer esett össze a masina, aminek factory reset lett a vége.

robert1968 2011.05.19. 17:04:28

@readya: Szia,

Koszonm a gyors és mindket kerdesre kiterjedo valaszt. Tok megnyugtato...

A speedmodban szerintem sincs ext4. Egyreszt nem lattam a leirasaba, meg nem is kellett semmit az Odinban sem varazsolni....
Megneztem a voodo controllt ahogy irtad, de ott csak hangra vonatkozo dolgok vannak.
Ebbol is ez derult ki.

A vodo kerneltol igaz ami igaz valami gyonyoru lett a hangja radio hallgataskor. de tenyleg!

Ebben a gingerben is van olyan hang javitas mint a v6 vodooban?

Nekem is csak egyszer omlott ossze a froyo, amikor shutdown kozben kikapta az aksit a Samsung szervizes srac... :) Utanna a gyari allapot visszaállításaig katasztrofalis volt a rendszer...

A kamera felvetel is hibatlan ebben a GB-ben? (mert mintha lett volna vmi gond.)

Igazabol annyi kerdesem van... hol tudok olvasgatni errol a konkret romrol? Mi nem mukodik, jobb roszabb stb...

Koszonom elore is,
Robi

readya 2011.05.20. 19:26:08

@robert1968: Szia

Ebben nincs, de van már olyan kernel (ugyanott ahol az update 1), amiben benne van a sound javítás is. De az még nem stabil, azaz konkrétan minden működik, kivéve az első kamera. Mondjuk én még sosem használtam semmire, de azért zavaró, szóval nem raktam fel. Majd ha Supercurio azt is megoldja

robert1968 2011.05.23. 16:11:27

@readya: Szia,

Koszi a valszt.
Feltettem azt amit javasoltál.
Sajna nincs benne SIP, pedig ugy tudtam a 2.3.3 ban van. Nekem mondjuk ez volt a legfontosabb. :)
A wifi gyenge mint a harmat, lehet vmi egyedi problema. Még megprobalom ujrainditani a Fritzet hatha az segit....
Az Astro file manager SMB modulja sajnos FC-zik. nem tudom mi a baj. Le is szedtem. A masik kedvencemet raktam fel a File Expertet. Az szépen latja az smb shareket.

Egyebkent gyors, és jo. Szuper hogy az exchange sync a goggle account-bol mukodik még ugy is hogy tanusitvannyal vedve van.
Eddig ez nem ment a Froyon csak a TouchDown alkalmazassal... Mondjuk azzal jol ment.

Nincs call rekord, pedig az is kene. és a SIP és a Voodoo sound nagyon kellene... Majd nezek olyan romot amikben az is van. Sparky???

Mindenesetre kosz az ajanlast, és a leirast.

Kosz,Robi

ui: Ja a download modot javithatnad nem trivi annak aki eloszor csinalja... :)

chabusch 2011.05.30. 15:54:20

A felfedezésem az új firmware-rel kapcsolatban: KIES-sel feltéve valóban az az eredmény, hogy a teló zéró alkalmazás futtatása mellett 10 óra alatt kinyírja az aksit.

Odinnal feltéve azonban nagyon pöpec. 7 órája megy aksiról, idáig volt kb. egy óra Opera Mobile böngészés tömegközlekedési eszközön, autosync on, kb. 20 perc telefonbeszélgetés, és 15% ment le. Tetszik.

Ginibeka MD 2011.06.21. 01:20:30

Sziasztok!
Felraktam a 2.3-at és rootoltam a telót. Minden jó és műkődik. Egy gyári független készülékem van, gyári rom volt rajta. Mivel kezdő vagyok, vesztemre nem mentettem el az efs mappát a procedúra előtt. Mondjuk elvileg nem is tudtam volna, mert ugyebár nem volt rootolva. Tehát most utánajártam a dolognak és IMEI szám rendben, de a köv. product kódom van: GT-I9000HKYXEE
utánanéztem és ez skandináv kód..
2.Az lenne a kérdésem, hogy így (nem volt mentve az efs) semmi esélyem, hogy visszakapjam az erdeti, függtlen gyári kódomat?
3.Érdemes -e visszaállítani valamilyen kódra a gyári garancia szempontjából, arra találtam leírást mondjuk:
pdafanclub.com/forum/index.php?topic=2946.0
de itt csak az utolsó 3 betűt állítják helyre (és nekem GT-I9000HKD... helyett HKY van) , ezzel lehet -e valamit kezdeni?

Bocsánat, hogy ilyenekkel zaklatlak benneteket, de ha válaszolnátok a kérdéseimre, nagyon hálás lennék!:)

kebab90 2011.08.02. 12:27:06

Sziasztok kéne egy kis segítség ha tudtok. Megcsináltam az első 6 lépést majd amikor voodoo kernelét felraktam elindult a telefon és azota folyamatosan ujrindítja magát 1 percenkétn és nem tudok vele semmit csinálni. nem tudja valaki mit csináljak most?
Köszi

Google+
süti beállítások módosítása