Samsung Galaxy R - a kisebbik vadállat

2011.08.11. 01:46 Yarner

Már egy ideje keringtek a hírek egy újabb Samsung Galaxy készülékről, ami sokáig a Z művésznéven futott, de az elmúlt hetekben már bizonyossá vált, hogy végül az R kódjelet kapja, és a mai naptól Svédországban már kapható is.

Az eladási rekordokat döntögető Galaxy S II kistestvére érkezett meg az északi országba, a készülék ugyanis a kétmagos pingpongütő kategóriát erősíti egy újabb nagyszerű taggal.

Az R kétmagos - az S II Exynosával szemben 1GHz-es Tegra 2 - proceszorral, GeForce GPU-val és 4.19 inches Super Clear WVGA LCD kijelzővel támad, ami mellé a Samsungnál a csúcskategóriában jelenleg kötelező Gingerbread - TouchWiz 4 kombót kapja meg. A  brutális processzornak köszönhetően nem jelent gondot a full HD videokimenet sem. Egyéb tulajdonságaiban nagyban hasonlít a "klasszikus" Galaxy S-re: 5 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamera, 8 G beépített háttértár (microSD-vel bővíthető). A RAM méretéről nem érkezett hír.

A készülék természetesen csatlakozhat a Tegra Zone-hoz is, így igényes, nagyfelbontású játékokból sem lesz hiánya a lövöldözni vágyó felhasználónak.

Kicsit váratlan lépés volt a Samsungtól egy ilyen köztes modell beékelése a termékpalettába, hiszen a jelenlegi csúcsgép, az S II mellett az R kifejezetten gyenge gépnek tűnhet, de önmagában nézve egyértelmű, hogy egy nagyon komoly kütyüvel lesz dolgunk, ha elér hozzánk, amely - feltéve, hogy árban is megfelelően pozicionálják - komoly sikerre tarthat számot.

A Galaxy R várhatóan a közép-és kelet-európai régióban is kapható lesz, érdeklődve várjuk a bevezetését (a Samsung Magyarország még nem tudott tájékoztatást adni a konkrét időpontokról).

ui: Nem tudtam végleges megerősítést kapni arról, hogy az előzetes tesztekben emlegetett fémborítás valóban rákerült-e a végleges modellre is, de ha ez igaznak bizonyul, azt hiszem, sokak álma válna valóra egy végre nem könnyű műanyagba csomagolt Galaxyval...


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr763145028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loyal - www.loyalmunkaruha.hu · http://www.loyalmunkaruha.hu 2011.08.11. 13:30:14

Azért én még mindig az S2-re pályázom, hiába lesz ez olcsóbb! :)

Google+
süti beállítások módosítása