Megjelent a Samsung Galaxy S II és Galaxy Tab 8.9 LTE-kompatibilis verziója

2011.08.31. 19:45 Yarner

Ugyan a számunkra jelenleg a "mobilszélessávot" jelentő 3G és HSPA hálózatok sebességét többszörösen meghaladó LTE-hálózat kiépítése Magyarországon egyelőre csak a tervek szintjén létezik, a Samsung ma bemutatta a Galaxy S II és a Galaxy Tab 8.9 LTE-kompatibilis változatát. A két eszköz nem csak a hálózati elérhetőségek terén fejlődött, mindkettőben egy 1,5 gHz-es kétmagos processzor kapott helyet, az S II  képernyője pedig 4,5 hüvelykesre terebélyesedett.

A sajtóközlemény teljes szövegét a hajtás után olvashatjátok.

 

 

Megjelent a Samsung Galaxy S II és Galaxy Tab 8.9 LTE-kompatibilis verziója

Budapest, 2011. augusztus 31. – A Samsung bejelentette a Galaxy S II és Galaxy Tab 8.9 készülékeinek LTE-kompatibilis verzióját. A modellfrissítések legfőbb újdonsága a nagy sebességű, 4G hálózati kompatibilitás, de emellett mindkét készülék kétmagos, 1,5Ghz-es processzort is kapott.

A – Magyarországon még nem elérhető – LTE technológia akár 100Mbps elméleti letöltési sebességet és 50Mbps feltöltési sebességet tesz lehetővé, ami ötször nagyobb az elterjedt HSPA+ hálózatok által kínált feltöltési sebességnél. Mindez azt jelenti, hogy egy négyperces MP3 fájl 0,3 másodperc alatt letölthető, de egy teljes film is akár két percen belül a készülékeken van.

A továbbfejlesztett csatlakoztathatóság és nagyobb sávszélesség új lehetőségeket kínál mind a tartalomfejlesztők, mind a felhasználók számára, a közösségi játékok és videokonferenciák mellett a kiváló minőségű média streaming is zökkenőmentesen elérhető a készülékeken.

„A Galaxy S II LTE és a Galaxy Tab 8.9 LTE új szintre emeli a felhasználói élményt, hiszen az LTE technológia új dimenziót nyit a tartalmak fogyasztásában és megosztásában. Ez a mérföldkő jól példázza a Samsung elkötelezettségét a 4G technológia iránt, mind a szolgáltatói, mind a fogyasztói megoldások terén” – mondta JK Shin, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának elnök-vezérigazgatója.

GALAXY S II LTE

Az Android 2.3-as Galaxy S II LTE processzorát a Samsung kétmagos, 1,5Ghz-es egységre cserélte. A kiemelkedő 3D-s grafikai teljesítmény révén a játékok és videók továbbra is zökkenőmentesen futnak a készülékeken, míg az olyan népszerű oldalak, mint a Google, a Yahoo és a YouTube még gyorsabban betöltődnek, hogy a felhasználók azonnal elérhessék a számukra szükséges információkat.

 

A korábbinál némileg nagyobb, 4,5 hüvelykes Super AMOLED Plus kijelző lenyűgöző látványt nyújt, a készülék 8 megapixeles HD kamerájával készített videók és képek is kristálytiszta, élénk színekben jelennek meg rajta. A Galaxy S II LTE Social, Game és Music Hub-okkal is rendelkezik, de a későbbiekben a Readers Hub is elérhető lesz a telefonon.

A Galaxy S II LTE WiFi-n keresztül akár nyolc különféle eszközhöz is csatlakoztatható, ami azt jelenti, hogy a rajta tárolt fájlok gyorsan és egyszerűen megoszthatók a notebookokkal, táblagépekkel vagy más okostelefonokkal is.

GALAXY Tab 8.9 LTE

A mindössze 8,6 mm vékonyságú, 455 grammos, kiválóan hordozható Galaxy Tab 8.9 LTE ideális megoldást jelent azoknak a modern felhasználóknak, akik útközben szeretnének kikapcsolódni, szórakozni, vagy dolgozni. A Galaxy Tab 8.9 LTE kiváló táblagép-élményt nyújt akár utazás közbeni e-mailezés, akár e-könyv olvasása esetén, miközben továbbra is könnyedén hordozható.


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr293193825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom és Jerry fan · http://www.tomesjerryfan.hu 2011.08.31. 20:54:47

Most ez komoly, hogy a pletyka szinten keringő ájfön 5-ös külsőre kellett megcsinálni? Vegyen már fel a Samsung pár formatervezőt az Isten szerelmére, mert ez kva gáz! Imádom a Galaxy-mat, de ezt a hülye is látja, hogy az ájfónt másolják... külsőben persze.

Mocsár 2011.08.31. 22:30:50

Honnan tudni, hogy az ájfón 5röl másolták? Még nem is árulják. Vagy most már minden új teló egyböl a szent ájfónra hasonlít?

Kree 2011.09.01. 10:05:40

Egy nagy kijelző, és egy gomb. Ha minden ilyen eszköz iFón másolat, akkor a monitorom is az... Hogy lehet a minimált koppintani?

szaabio (törölt) 2011.09.01. 11:59:00

Már nem azért de a nem LTE kompatibilis változatot is bemutatták de én nem tudok róla, hogy árulnák valahol. (csak a vodkafon változat megy)

Tom és Jerry fan · http://www.tomesjerryfan.hu 2011.09.01. 12:50:27

Rákeresel neten az ájfón 5-ös képére és full ezt fogod megkapni. Széltől szélig terjedő kijelző, alul meg vékony sávban a menü gomb.Kép alapján egyértelműbb.

Nem értem, hogy miért kell ez... Muszáj az apple után kullogni ilyen dolgokkal? Komolyan lassan a Motorolától várom a csodát... Samsung nagyon jó kijelzőt csinál, de ez a másolósdi gáz plusz elég szar az anyaghasználat is, mert mindene puha műanyag.

Egy olyan remek egyedi ötlet lenne most jó a Motorolától mint anno a RazR. Rendes fém váz és erős hardver, Google berkein belül. Ez kell ide, nem kóreai apple másolás...

Mocsár 2011.09.01. 14:02:09

De Tom, nincs hivatalosan bejelentett iPhone 5 fotó, hogy "na, így fog kinézni, már gyártjuk". Az, hogy a fanboyok mivel etetik egymást, miket fotóboltolnak össze a nedves álmaik akalpján, az le van fosva. Nehogy már az ilyenek miatt egy gyártó se merjen kihozni új terméket anélkül, hogy attól kellene rettegnie, hogy másolónak bélyegzik.

Mellesleg a Samsungok mellett az LG viewty-n is ilyen volt a gomb emlékeim szerint (biztos van több, de hirtelen ennyi jut csak eszembe), az pedig nem mai handy, de biztos az is már elöre másolta az iPhone 5-öt.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.09.01. 14:22:12

@Eugenie Danglars: Az "egy nagy középső (négyszögletes) fizikai gomb a kijelző alatt (+ mellette kétoldalt két másik kevésbé feltűnő)" már elég régóta alapforma a Samsung érintős készülékeiben, már az F700 is ezt a fazont tartotta 2007-ben (ismerjük a képet: android.appstorm.net/wp-content/uploads/2011/04/Sam.Apple_.001-620x465.jpg amiről ugyan már bebizonyosodott, hogy nem egyértelműen igaz, sajnos erősen vitatható, hogy az iphone előtt volt-e az F700 designja, de tény, hogy azóta elég következetesen tartja magát hozzá a Samu)

Az LG például változtatott az eredeti designon, és az újabb optimusok már 4 gombbal jönnek, amiből a középső 2-t fog körbe egy keret...

Mocsár 2011.09.01. 20:29:52

@Yarner: igen, tudom, pont ezért nem értem, mire verik már megint magukat az iFanok.

Google+
süti beállítások módosítása