Bejelentették az IFA-n a Samsung új készülékeit

2011.09.01. 12:20 Yarner

Ezt a hírt még mindenképpen megírom, azután félreteszem kicsit a koreai céget, mielőtt megvádol valaki, hogy Samsung blogot csinálok az Androlibből :-). Ez a hír viszont annyira friss, hogy még gőzölög, és tényleg két érdekes készülékkel rukkolt elő a szöuli óriás.

Röviden:

A Samsung Galaxy Note sokakat nyilván a Dell Streak és a HTC Flyer törvénytelen gyermekére emlékeztethat, ugyanis egy, a tablet és az okostelefon közé beékelt készüléktípusról szól, ami a Samsung szerint mindkét oldal előnyeit egyesíti magában, azaz a teljes, napi 24 órás mobilitást a kényelmes használhatósággal és a kis képernyő okozta kompromisszumok (zoomolgatás, stb) nélkül kínálja, ráadásul alapkiszerelésben adják hozzá az "S Pen" névre keresztelt kapacitív képernyőhöz használható tollat, amivel firkálni lehet a kijelzőre.

A Note tehát ennek megfelelően egy 5,3 hüvelykes S-AMOLED kijelzőt kapott, 1200x800 képpontos felbontással. A Gingerbread rendszert (természetesen TouchWiz UI-val érkezik) 1,4 GHz-es kétmagos processzor hajtja meg.

 

A Galaxy Tab 7.7 meglepő módon egy 7.7 inches tabletet jelez, amiben a Note-hoz hasonlóan 1,4 GHz-es kétmagos processzor dolgozik, azonban a Honeycombos kisméretű tablet elsődleges vonzereje egyértelműen a kijelző lesz, ugyanis 1200x800 képpont felbontású Super AMOLED Plus kijelzővel kerül majd a boltokba.

Természetesen a megjelenési időről és az árazásról egyelőre nincsenek információink - a Samsungot ismerve azonban még nem érdemes elkezdenünk a sorbaállást.


Címkék: hírek samsung ifa tablet készülékek

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr933195181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2011.09.01. 12:50:13

Ez a Samsung Galaxy Note igencsak meglódította a fantáziámat. Tetszik.

meglivorn 2011.09.01. 14:35:47

A note a jegyzet funkcióval jó ötlet, de azért "tabletnek" az 5,3" még mindig kicsi, telefonnak meg hatalmas (Az 5"os Dell Streak is viccesen fest mint telefon :D )

Annak viszont örülök, hogy a kezdeti Jobs-féle "stylus az ördög eszköze" divat kezd lecsillapodni és rájönnek a gyártók, hogy talán van haszna a kézírásos jegyzetelésnek, firkálásnak... sőt, akár ledületet adhatna a kézírásfelismerés fejlesztésének is.

a rettegett drótos 2011.09.02. 16:28:19

1.4GHz dual core, gondolom 1G ram... nem reagál ez a Note egy kicsit lassan a stylusos firkálásra? (ja, amúgy 1280x800)

Google+
süti beállítások módosítása