Greedy Spiders - avagy a háló(zat) csapdájában

2011.09.07. 10:14 Yarner

A Greedy Spiders címe csalóka, mert bár a "jelző + állat" kaptafára készült címke  egy újabb Angry Birds klónt, vagy legalábbis az n-edik fizikai alapokra épülő ügyességi-logikai játékot sejteti, a Mohó Pókok történetesen egy nagyon kellemesre sikerült, színtiszta logikai játékban lépnek színre.
Az örök etalon Angry Birdsszel szemben a címszereplő állatkákat itt a gazember szerepében üdvözölhetjük, a játék célja az aljas (és úgy tűnik, mellesleg mohó) pókok hálójából kiszabadítani az ott csapdába esett szerencsétlen bogarakat, mielőtt az éhes nyolclábú elérne hozzájuk.


Erre a háló egyes szálainak elvágásával nyílik módunk: a játék körökre osztott, a pókkal felváltva lépkedve kell elvágnunk előle a bogarakhoz vezető legrövidebb utat, és ez a pályák nehezedésével egyre embert próbálóbb feladatnak bizonyul.
A Greedy Spiders nagy előnye a körökre osztott játékmenet: valóban gondolkodásra sarkallja a játékost, és bőségesen hagy időt a lépések megfontolására. Erre szükségünk is lesz, lévén a találomra lövöldözés itt garantáltan semmire sem vezet, a haladóbb szinteken már komoly agytornát jelent megoldani a feladványokat. Persze a későbbi pályákon már komolyabb bonyodalmakkal (több bogár, több pók) is szembesülünk, viszont kapunk néhány extra védekezési lehetőséget is.


A játék fizetős (99 cent, azaz 195 Ft) és ingyenes változatban is megtalálható a Marketen. A Free változatban reklámokat kapunk, valamint a négy szintből csak az első kettő áll a rendelkezésünkre (ez 64 pályát jelent, ami azért több, mint 10 perces szórakozást biztosít, valamint az Angry Birdsből is ismerős csillag-gyüjtős rendszer még az egyes pályák újrajátszására is sarkallhat). A fizetős változat természetesen eltünteti a hirdetéseket, és a további szintek mellet még újabb extrákkal is kecsegtet.
 

MARKET LINK AZ INGYENES VÁLTOZATHOZ

MARKET LINK A FIZETŐS VÁLTOZATHOZ  


Címkék: játék játékok játék: logikai

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr993208405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2011.09.07. 11:01:43

Qrva jó, ugyanakkor baromira idegesítő játék. Ugyanis bizonyos hálóformációknál egy, azaz egy megoldás létezik csak. Ha szerencsés a játékos, egyből megtalálja. Ha nem, akkor nagyon hosszú időt is el lehet pöcsölni vele. Én már voltam úgy, így majdnem a falhozvágtam a telefont miatta. Asszony is tudja, hogy ha kezemben a telefonnal ordenáré módon káromkodok, akkor ezt a játékot nyúzom éppen.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.09.07. 11:37:05

@Tomi from Space: Most miért? Az a jó logikai játék, amitől időnként falhoz vágod a telót :-)

Ennek alapján viszont a Motorola Defy az ultimate gamer phone :-DD

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.09.07. 12:18:20

@Yarner: Jó, valahol igen, bár vannak olyan játékok amik kimerítik a "szemétparaszt" kategóriát. Angry Birdsben is volt egy olyan pálya, aminek semmi, de semmi köze nem volt a technikához meg fizikához meg ilyenekhez, hanem volt kb. 0,001% matematikai esélyed arra, hogy megcsináld. Amikor sikerült megcsinálnom, akkor majdnem arconvágtam magam, hogy hogy lehetek ilyen hülye, hogy erre pazarlom az életem. :(

Darkcomet 2011.09.07. 14:07:28

@Tomi from Space: Hehe... Az eredeti kép, amiből ezt PicSay Pro-val műveltem kb. nyolc éves. ;-)

Darkcomet 2011.09.07. 14:10:08

@Tomi from Space: Én a Rio-ban azon a pályán kaptam majdnem agyvérzést, ahol azt az össze-vissza ugráló böszme nagy majmot kellett likvidálni.

Darkcomet 2011.09.07. 14:16:08

Hmm... De jó, hogy minden részletekben jut az eszembe. Szóval van egy olyan játék, hogy Bunny Shooter. Ez fasza kis keveréke az Angry Birds-nek, és a Shaving Avatar-nak. Röviden, adott számú nyíllal kell különböző agylövéses pályákon nyuszikat legyilkolni Na, ott is volt néhány olyan feladat, hogy azt hittem tőle, menten megüt a guta.

Soha többet nem használok megtévesztő nickneveket 2011.09.12. 06:17:31

Gyerekek nekem ez a játék folyton Force Close ablakot dob, ha rámegyek a Play-re. Pedig ki szeretném próbálni, töröltem egy pár dolgot miatta. HTC Desire

Google+
süti beállítások módosítása