Pár videó a Tegra 3-ról - Superman és Jimmy Olsen akcióban

2011.11.10. 14:43 Yarner

Már korábban írtunk az NVIDIA már-már az ajtóban kopogtató új négymagos chipjéről, ami valójában ötmagos. Az NVIDIA most néhány tanulságos promóvideóban próbálja elmagyarázni, hogy mennyivel szebb is lesz minden az életünkben, ha Tegra 3-as cuccot hoz nekünk a mikulás. 

Az első videón az öt mag közötti munkamegosztást ismerhetjük meg kicsit érzékletesebben:

Még több és érdekesebb videó a hajtás után!

A másodikon a játékfejlesztők lelkendeznek és halmoznak el szebbnél-szebb ígéretekkel:

A harmadik pedig már kimeríti a parasztvakítás szemérmetlen túlzás tényállását, lévén a meg nem nevezett processzor, amivel összehasonlítják ("a konkurencia"), maximum egy köhögős egymagos valami lehet, olyan durva szaggatást produkál egy-két alkalmazásnál.

Mindenesetre jobb, ha hozzászokunk, hogy 2012 a processzormagok számlálgatásának jegyében fog telni (ja, azt mondtam már, hogy a Tegra 3 GPU-jában 12 mag dolgozik?). Viszont cserébe fantasztikus grafikájú játékokra számíthatunk - ezzel tényleg gyökeresen átalakulhat a mobil játékpiac.

Remélem, azért nem fognak a fejlesztők elfelejtkezni az egymagos szegény rokonokról sem, lévén a piac alacsonyabb - és jóval kiterjedtebb szegmensét még ők tartják el. Persze, aki tud, törekedjen felfelé - ezek az IT-világ farkastörvényei.


Címkék: hírek nvidia android

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr403368465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása