Az első ICS Romok a Nexus One-ra és HTC Desire-re (is)

2011.11.21. 14:46 Yarner

Még egy hét sem telt el az Ice Cream Sandwich forráskódjának megjelenése óta, de máris megjelentek az első romok, melyek, mit tesz isten, olyan gépeken futtatják (persze, egyelőre még korántsem tökéletesen) az Android 4.0.1-et, amelyeken hivatalosan sosem lesz elérhető. A legfájóbb pont és emiatt a legnagyobb elégtétel ezek között természetesen a  Google első saját márkás készüléke, a Nexus One, amelynek a hardverét a keresőcég hivatalos közleményben "túl öregnek" titulálta ahhoz, hogy megbírkózzon a feladattal. Ezek után kevéssé meglepő, hogy a Nexus One ikertestvére, a  HTC Desire is már belekóstolhat a fagyiszendvicsbe.

Persze a stabil, rendes felhasználói élményt nyújtó romok megjelenéséig még időnek kell eltelnie, de nagyon izgalmas látni, amikor a teljes androidos közösség egy emberként veti rá magát egy probléma megoldására, különösképp, amikor az a probléma annyiak fantáziáját izgatja.

Néhány készülék, amire már valamilyen állapotú alfa romot lehet találni:

Természetesen muszáj hangsúlyozni, hogy az itt található romok mind súlyosan alfa-állapotúak, és senki a földön semmi felelősséget nem vállal a használatuk által okozott esetleges károkért :-)

Végezetül két videó, ami a fenti romokból mutat be egyet-egyet, hogy szebb legyen a napunk.

 


Címkék: hírek android ice cream sandwich

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr283401057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szcsongor 2011.11.21. 15:19:14

a MIUI ROM is 4.0 lesz hamarosan, gondolom ez azt jelenti, hogy az már az ICS-re fog épülni :)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.11.21. 16:23:06

@pzstm: komoly :-)
Mindenesetre az SGS2 mindenképpen megkapja majd a gyári frissítést is - viszont senkit nem hibáztatok, ha
a) nincs kedve megvárni, míg a Samsung elkészül vele
b) nem feltétlenül akarja TouchWizzel használni a rendszert...

mecseiD 2011.11.21. 20:58:59

Hát igen, elméletileg az ICS már min. Armv7-et követel meg, mivel a forráskód arra van optimalizálva. Meg sokan írták, hogy a Dalvik is úgy van megírva, hogy csak Armv7 van annál jobb processzor képes futtatni (gondolom olyan utasításkészletet is használ).

Bár már olvasni róla, hogy megcsinálták Armv6-ra is a Dalvik-ot. Ezek az Alpha realese-k meg nem olyan rosszak, már csak optimalizálni kell adott készülékekre. : )

PixelNinja 2011.11.21. 21:10:21

hm.... a legendás HD2 kimaradt... pedig alig pár dolog bajos már csak a frissen főzött ICS romokon...

Hkacsa · http://hkacsa.blog.hu 2011.11.23. 20:17:40

@PixelNinja: En az uj Nokia Lumia 800-on lennek nagyon kivancsi egy normálisan futo Android kliensre

Google+
süti beállítások módosítása