A Google Sky Map is nyílt forráskódú lesz

2012.01.21. 16:36 Gwendir

google_sky_map_-_apps_on_android_market[1].png

A Google saját ablaka az éjszakai égboltra már készen áll, hogy elinduljon a nyílt forráskódúság útján. A Google Sky Map alkalmazás őrült sikereket ért már el, jelenleg is több, mint 20 millió felhasználóval büszkélkedhet. Nem rossz teljesítmény, tekintve, hogy az app részben csak azért lett létrehozva, hogy felvágjon a korai Android modellek képeisségeivel.

Most azonban a Google elhatározta, hogy "a közösségnek adományozza a Sky Mapet", méghozzá egy, a Carnegie Mellon University-vel alkotott együttműködés keretében várható mostantól az alkalmazás jövőbeli fejlesztése, főként hallgatói projektek eredményeként. Ezen felül az egész appot nyílt forráskódúsították, hogy akármelyik kezdő csillagász magához ragadhassa, és "kedve szerint gyarapíthassa".

Az alábbi linken találhatjátok a Google Sky Mapet, amely még mindig egy csodálatos módja annak, hogy felvágjatok az Android képességeivel.

Market link.jpg

Forrás: androidcentral


Címkék: android alkalmazások google sky

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr993629659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2012.01.22. 01:35:50

Ugyan szorosan nem tartozik a témához, csak egy picit. A Google és a MIT megnyitotta az Android App Inventor kódját.

appinventoredu.mit.edu/developers-blogs/hal/2012/jan/google-and-mit-announce-open-sourcing-app-inventor-code

bioLarzen 2012.01.22. 02:18:06

Na, ez tipikusan az a program, amit szinte azonnal felraktam, nem kicsi, és nem is használom sokat, de semmiképp nem törölném le. A gyakorlati haszna nagyjából nulla, de azért mégis imádom :)

bio

Google+
süti beállítások módosítása