A Google bedobta a cloud-szerverét a közösbe: szabad a vásár az óriás-appokkal

2012.03.08. 12:04 Yarner

Friss hír, hogy a Play eljövetelével együtt a Google bejelentette, hogy egy kicsit megemelte a Market (azaz a Play Store, majd megszokjuk...) 50 megás alkalmazásonkénti tárhelyét. Mostantól összességében 4 Gigabyte-nyi helyen garázdálkodhatnak a fejlesztők.

4giga_1.jpgKorábban, az androidos játékok jövőjével kapcsolatban írt cikkemben elméláztam azon, vajon hajlandó lesz-e ezt megtenni a keresőóriás - nos, a válaszra nem kellett sokat várni. Az új rendszerben az alap .apk méretét továbbra is 50 MB-ban korlátozzák, de a fejlesztő feltölthet mellé maximum 2, egyenként maximum 2 giga méretű kiegészítőt is.

downloading_1.png

Mik lesznek a lépés azonnal tapasztalható előnyei?

  • Rögtön a Play Storeban látható lesz az appok valódi mérete (reméljük azt is megoldják majd, hogy a letöltési ÉS a kicsomagolás utáni méret is ismert legyen)
  • A Google megfogalmazása szerint az "újabb készülékeken" a 15 perces visszavásárlási limit csak a teljes letöltés után kezd majd ketyegni.
  • A letöltés a Google szervereiből történik, ez remélhetőleg megszünteti a hajmeresztő timeout-problémákat, amikkel eddig néha szembesülnünk kellett.
  • Nagyobb appokban gondolkozó fejlesztőknek nem kell külön felhőszolgáltatót bérelnie, hogy elérhetővé tegye a kiegészítőket - ezzel megnyílik az út a sufniprojektben készülő FPS-ek előtt is - éljenek a független fejlesztők :-)

[Via Android Developers]


Címkék: google hírek android market

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr14297185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drusantia 2012.03.09. 11:00:23

@"A Google megfogalmazása szerint az "újabb készülékeken" a 15 perces visszavásárlási limit csak a teljes letöltés után kezd majd ketyegni."
Ezt alá tudom támasztani. Még olyan appnál is érvényes, ahol az adatok letöltése máshonnan történik. Vettem az akció keretén belül pár játékot, volt ami még letöltött 150mb körüli mennyiséget, játszottam vele 20-25 percet és kilépés után még ott volt a marketen a visszatérítés gomb.
Egyébként érdekes, ha rövidíted a store nevét, akkor azt kapod, hogy GPS (Google Play Store). Más nevet is adhattak volna neki, így tuti lesz olyan aki belekavarodik ha ezt is (mint minden mást is) elkezdik rövidíteni.

Google+
süti beállítások módosítása