GetGlue: Oszd meg és szórakozz

2012.03.22. 20:00 Való

Egyre újabb és speciálisabb közösségi hálózatok jönnek létre a világhálón, gyakran egymásra épülve. Azt hogy ez mennyire jó nekünk azt mindenki maga dönti el, azonban  okostelefon felhasználóként minden nap találkozhatunk ezekkel, hiszen a mobil operációs rendszerek remek táptalajt nyújtanak az ilyen alkalmazásoknak. Twitteren mikroblogot készíthetünk, Facebookon lassan már külön életet élhetünk, Foursqurrel közölhetjük merre vagyunk, Hi!temptationben „társat kereshetünk”. Ráadásul ezeket a szolgáltatásokat már bárhonnan elérhetjük. Hol osszuk meg a kulturális életünk morzsáit? Hiszen minden ismerősünkkel tudatnunk kell, hogy épp egy remek filmet nézünk, nemrég pedig egy klasszikust olvastunk! Hol nézhetünk utána melyek a legfelkapottabb filmek, könyvek, vagy albumok? Ezt az „tátongó űrt” igyekszik betölteni a GetGlue nevű alkalmazás.

 

 

Az enyhén ironikus hangvételű bevezetőm ellenére, egy nagyon jól összerakott applikációról van szó. Könnyen kezelhető, gyors és letisztult. A kezelőfelület a Foursquarehez hasonlít leginkább. Itt is egy Check-in vagyis bejelentkező gomb van. Csak ebben az esetben nem a földrajzi helyünket, hanem azt közölhetjük barátainkkal, hogy mivel foglalkozunk éppen. Egészen pontosan megoszthatjuk milyen sorozatot, vagy filmet nézünk, milyen előadót hallgatunk, mit olvasunk vagy milyen játékkal játszunk. A kedvencem azonban "Thinking About" fül ahol nyugodtan világgá kürtölhetjük, hogy épp Facebookozunk, alszunk, iszonyatosan szerelmesek vagyunk, vagy Jessica Albára(Hát igen...) gondolunk és rengeteg más "egyéb" tevékenységet.

 


 

Érdekesség ként megtudhatjuk azt is, hogy az alkalmazás használói közül hányan végzik ugyanezt a tevékenységet rajtunk kívül. Pontosabban azt, hogy ki jelentkezett be utoljára arra a dologra, amire mi. Használhatjuk arra is a GetGlue-t, hogy szórakoztató elfoglaltságot találjunk magunknak, hiszen láthatjuk mi számít népszerűnek a hálózaton, valamint véleményeket és értékeléseket is olvashatunk az aktuális célpontunkról. Később természetesen mi is közkinccsé tehetjük tapasztalatainkat.

 


 

A profilunk természetesen összehangolható Facebook fiókunkkal, ahol a GetGlue egy külön alkalmazásnak számít és folyamatosan megjelenik idővonalunkon. Itt is választhatunk ki kedvenceket, de ezeket automatikusan átveszi Facebook fiókunkból is. Magyarországon egyelőre nagyon kevesen használják ezt a szolgáltatást, és magyar nyelvű kommentekkel sem találkoztam. Egyetlen hiányosságnak talán ezt tudom említeni, hogy nem lehet régió szerűen kérni a vélemények listázását. Külföldi felhasználók azonban szép számmal akadnak és nagyon aktívnak is tűnnek.
Szerintem több értelme van ennek, mint az elején felsorolt hálózatok nagy részének, innen legalább ötletet meríthetünk arra, hogy mivel foglaljuk el magunkat és megtudhatjuk mit várhatunk egy-egy filmtől vagy könyvtől. Letöltő link lent, alatta pedig egy szavazást találtok, ahol megoszthatjátok velünk véleményeiteket a közösségi szolgáltatásokról.


 



A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr654323849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása