LG Optimus UI 3.0

2012.05.20. 17:23 justStevee

Az LG bejelentette az Optimus UI 3.0-át, amit kifejezetten az ICS-t futtató készülékeihez készített, ezzel növelve az LG felhasználói élményt. Részlet az LG sajtóközleményéből:
 


Az LG új Optimus UI 3.0 új funkciókat és sajátosságokat ad az eddig megszokottakhoz, miközben diszkrét és egyszerű marad. Az új felhasználói felület gyorsabbá, egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi az LG okostelefon élményt. 2012.május.16 Seoul: Az LG Electronics (LG) bevezet egy új felhasználói felületet (UI) a legújabb androidos „Ice Cream Sandwich” készülékeihez, az Optimus UI 3.0-t. Az Optimus UI 3.0 egy sor feljavított alapfunkcióval rendelkezik, köztük a Quick Memóval és az egyedülálló feloldó funkciókkal, plusz számos új sajátosságot és funkciót vezet be, melyekkel az LG okostelefon élményt igyekeznek javítani.

Mivel az okostelefon hardverek egyre hasonlóbbak lesznek, a telefongyártóknak fontos, hogy a felhasználói felület segítségével a versenytársaik termékeitől elérő telefont állítsanak elő- mondta Dr. Jong-seok Park, LG Electronics Mobile Communications Company elnöke és vezérigazgatója. A szállítók és az ügyfelek is azt mondják, hogy azt szeretnék ha az LG telefonok egyedi külsővel rendelkeznek és egyedülálló élményt nyújtanak és ebben a felhasználói felület nagy szerepet játszik. Az LG célja, hogy addig tolja a határokat ameddig csak lehet a felhasználói felülettel kapcsolatban és ezt az Optimus 3.0-val kezdi. Az Optimus 3.0 úgy tervezték, hogy a kényelmet és a gyorsaságot tartották szem előtt. A Quick Memo nevű erőteljes memória funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a képernyőn az ujjai segítségével írjon jegyzeteket. A Quick Memo™ az Optimus UI 3.0- ban lehetővé teszi, hogy a felhasználó az eddigieknél sokkal kényelmesebben ossza meg gondolatait a közösségi portálokon, sms-ben vagy emailben.

De lássuk, mik is ezek a plusz funkciók, változások!

 

LG-Optimus-L7-P700.jpg
A feloldóképernyő életre kel, avagy az Optimus 3.0 UI érzelmi töltetet ad az ICS-nek!

Az eddigi megszokott 2 funkció helyett (ha jobbra húzod a „feloldó billentyűt” akkor a képernyőzár feloldódik, ha balra akkor pedig egyből eléred a kamera alkalmazást), a gyakran használt alkalmazásainkat kirakhatjuk a zárképernyőre így már onnét is gyorsan elérhetjük őket. A „feloldó billentyű” megérintésekor egy növekvő kör jelenik meg ami alatt láthatóvá válik a kezdőképernyő tartalma. És ha ezt a kört ráhúzzuk bármelyik kirakott alkalmazásra akkor azt elindíthatjuk.

A feloldó képernyő legyen olyan, ahogy Te szereted.

Mindenki a saját szája íze szerint alakíthatja a feloldó képernyőt. Mint az iPhone-ok esetében a felhasználok megválaszthatják a képernyőtémát és a hátterét. Sok képernyőtémánál beállíthat widgeteket és alkalmazásokat.

Feloldóképernyő ahogy szeretnéd mod2_1.jpg
Alkalmazásból widget (oda-vissza)

Az Optimus 3.0-ban a kezdőképernyőn az alkalmazásokat könnyen widget-é alakíthatja (és vissza) mindössze egyetlen érintéssel. Ez a funkció támogatja az időjárás jelentés alkalmazást, az alkalmazás kezelőt, a híreket és a pénzügyi szolgáltatásokat.

Alkalmazásból widget mod2.jpg
A kezdőképernyőn a mappát ugyanolyan könnyedén újraméretezheted, mint amilyen könnyen widget-é változtathatóak az alkalmazások.

A mappád színét is megváltoztathatod, hogy passzoljon a stílusodhoz vagy aktuális hangulatodhoz. Tedd az egyik alkalmazást a másik fölé és máris kész egy mappa..pont mint iPhone-nál.

Az Optimus 3.0-val egy szívdobbanás alatt ellenőrizheted a teendőidet.

Nyiss meg egy új ablakot hogy lásd az aktuális napot vagy hetet miközben a havi teendőid is láthatóak. Miközben a hónap nézetet látják a felhasználók meg tudják nézni a határidőnaplójukat, a napi vagy heti teendőiket a képernyő alján. Az alsó rész mérete állítható.

Kellemesebb böngészés:

Az Optimus 3.0 a böngészőhöz ad egy eszköztárat (közvetlen a böngészősáv alatt helyezi el) és egy olyan alkalmazást, melynek segítségével az ujjak segítségével lehet zoomolni a képet… ezzel is még intuitívabbá téve az internetezést. Gyors hozzáférés a lent lévő eszköztárral A gesture zoom támogatott weboldal nagyítható vagy kicsinyíthető a telefon billentésével

Kellemesebb böngészés mod2.jpg
Összességében kellemesnek és hasznosnak tűnő változások ezek, de majd a gyakorlatban kiderül mennyire használható. Mivel jövő héten fogok egy LG L7-es készüléket tesztelni így majd beszámolok az UI-val kapcsolatos tapasztalataimról is.


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr124525905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

decoati 2012.05.20. 18:14:45

(remélhetőleg jobban sikerült nekik mint a fordítás)

justStevee 2012.05.20. 18:20:59

@decoati: ezt h érted?? :D netán valamelyik LG telefonban ügyesen félrefordítottak??

decoati 2012.05.20. 18:35:36

@justStevee: gondolom a cikk egy részét valami hivatalos LG anyagból vetted át, mert pl. a "A kezdőképernyőn a mappát ugyanolyan könnyedén újraméretezhető, mint amilyen könnyen widget-et változtathatóak az alkalmazások." már egy kicsit "elektromos csellentyűcske" kategória. :)
Ha nem, akkor bocsesz :)

justStevee 2012.05.20. 18:49:43

@decoati: hoppá javítom is :D az eléggé magyartalan :D

Google+
süti beállítások módosítása