A Samsung már majdnem feltalálta a kék színt

2012.05.29. 16:12 Yarner

Elvileg mától kapható a világban (már ahol) a Galaxy S III - de kisebb porszem akadt a Samsung gépezetébe. A készülék ugye a megszokott fekete-fehér (esetleg rózsaszín) alapkombináció helyett kizárólag márványfehér (marble white) és kavicskék (pebble blue) színekben rendelhető. Igen ám, de egyre több helyről reppennek fel olyan hírek, hogy a kék változat bizony nem fog a beígért időben a boltokba kerülni - sőt azt sem lehet biztosra tudni, hogy egyáltalán mikor érkezik.

A nagy bizonytalankodásra a Samsung végül - a kedélyek megnyugtatása végett - egy hivatalos közleményt bocsátott ki:

Samsung's GALAXY S III Pebble Blue version comes with a newly invented blue colour and special hyperglaze material. In order to meet the highest internal quality standards and to provide the best quality GALAXY S III to customers, a short supply of Pebble Blue version is expected in some regions in the next 2-3 weeks. Samsung is working hard to ensure that customers will get the Pebble Blue coloured devices as soon as possible.

(Fordítás: "A Samsung Galaxy S III Kavicskék változata egy újonnan feltalált kék színnel és különleges hiperzománc anyaggal érkezik. Hogy megfelelhessünk a legmagasabb belső minőségi sztenderdeknek és a legjobb minőségű  a Galaxy S III-at nyújthassuk a vásárlóknak, bizonyos régiókban a következő 2-3 hét során készlethiányra lehet számítani a Kavicskék változatból.A Samsung keményen dolgozik, hogy biztosítsa, hogy a vásárlók a lehető leghamarabb hozzájuthassanak a Kavicskék színű készülékekhez.")

sgs3blue.jpg

Ez persze több kérdést is felvet:

  • Hogyan volt képes egy teljesen új színt feltalálni a Samsung?
  • Milyen tulajdonsággal bír a "hiperzománc" műanyag, és jutott-e belőle a fehér (pardon: márványfehér) készülékekbe is, vagy azok kimaradtak a jóból?
  • Ha ilyen keményen dolgoznak a Samu vegyészei, számíthatunk a jövőben oktarin-színű készülékekre, vagy esetleg Lovecraft nyomán még ütősebb dolgokra is?

Mindenesetre örülönk, hogy a koreai gyártó már ezzel is az Apple elébe került, lám, nekik semmi problémájuk nem volt a fehér szín kifejlesztésével - az meg nyilván nem véletlen, hogy az amerikai óriás eddig meg sem próbálkozott a kékkel - láthatóan túl nagy falat.


Címkék: samsung samsung galaxy s iii

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr834553150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ElPadre 2012.05.29. 16:20:52

nos, igen. a samsungnál tényleg elgurult a gyógyszer.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.05.29. 16:34:30

Azt nem értem, hogy miért nem lehet bevallani, hogy valamit elronttotak és bocs, javítjuk, miért kell mindig ez az ütődött marketing bullshit? :S

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.05.29. 16:37:29

@Tomi from Space: tanulnak anagy versenytárstól, igaz eddig csak a rosszat, de azt már stabilan hozzák...

Csabeee 2012.05.29. 17:12:33

ájfón4 esetén azzal a fehér színnel kib*szott sokat küzdöttek, szóval ez iparági szopóági

decoati 2012.05.29. 18:15:33

ezt utálom, hogy megmagyarázzák

szattila2 2012.05.29. 20:17:58

Inkább kitalált, mint feltalált. Már hogy ők találták ki neki a nevet. Gondolom..

Való 2012.05.29. 20:43:15

Ezek a koreaiak valami jóféle pszichotropot tolhatnak... :)

szaabio (törölt) 2012.05.30. 07:10:53

..szák meg. én mára vártam

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2012.05.30. 15:09:06

Nem vagyok samu fanboy, de azért ha belegondolok, hogy pl. a munkám során hányszor van olyan, hogy a megrendelő egy aránylag könnyen megvalósítható dolgot kér, ráadásul mi is azt hisszük, hogy az, aztán kiderülnek olyan tényezők, amikre nem is gondoltunk, szóval sokszor van ilyen, én már türelmes és megértő vagyok, ha azt hallom, hogy egy gyártó nem tudja a fehér, vagy éppen a kék színű telefonját legyártani. Talán még jobb eltolni a szállítást, mint hibásan szállítani lásd. HTC.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.05.30. 15:22:00

@pantomimes: persze, ez egy dolog, de kicsit vicces arra hivatkozni, hogy azért késik, "mert ez egy vadonatúj szín".
Amúgy történetesen kíváncsi is lennék, konkrétan mi volt a valódi nehézség, biztos érdekes sztori lenne.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2012.05.30. 15:24:43

@Yarner: igen, érdekes lehetett az a megbeszélés ahol ezt az indokot kitalálták, de ez van, persze ilyenkor simán el tudom képzelni, hogy a vezetőség hülyeségei miatt születnek ilyen sajtóközlemények :) Lehet, hogy csak előítéletes vagyok.

Google+
süti beállítások módosítása