Újít a Sony: bemutatkozott az Xperia go és acro S

2012.05.30. 17:49 Hrobert

Természetesen a bizonyos koreai gyártó most mindenhol viszi a showt, pedig azért ebben a galaxisban is van még élet, például tőlük nem is oly messze, Japánban. Ugyanis szépen csendben tepernek a Sonynál is rendesen, hiába na, valamivel ki kell egyenesíteni azt a fránya költségvetést, idén már négy telefon került bemutatásra a nemzetközi piacon, most pedig érkezett még kettő, amelyek az eddigiekhez hasonlóan kellemes specifikációkkal kecsegtetnek. 

Xperia_go_group-425x285.jpg

A fent látható modell a szerényebb hardverrel megáldott Xperia go, amely az NXT szériából az U-hoz áll legközelebb, "arca" ugyanúgy egy 3,5" képátmérőjű Reality Display Bravia Engine-nel, melynek felbontása viszont csak 320x480 pixel. Ugyanakkor ugyanaz a NovaThor U8500 processzor dolgozik benne, mint az U-ban, vagy a Sola-ban, ez ugyebár egy 1Ghz-es, kétmagos megoldás, emellé jár még egy Mali 400 GPU is, tehát ezen a felbontáson valószínűsíthetően nem lehet majd panasz a sebességre. A készülék 512 MB RAM-mal, és 8GB belső tárhellyel érkezik, melyből a felhasználó 4GB-on garázdálkodhat majd szabadon, viszont az idei modellév többi újdonságától eltérően ez bővíthető microSD kártyával, 32 GB-ig. Kamerafronton egy 5MP-es, autofókuszos egység teljesít szolgálatot a go-ban, amely LED-villanó társaságát élvezheti, és támogatja a Fast Capture-t is, valamint 720p-ben rögzít mozgóképet. 

És a lényeg: a masina IP67-minősítéssel rendelkezik, ez ugyebár a por- és cseppállóságra utal, előbbi esetében teljes porvédettséget jelent, míg utóbbinál a maximálisnál eggyel szerényebb víz elleni védelmet, de azért elvileg 0,15-től 1 méteres vízig 30 percig elvileg még így is minden oké. Ezt a modellt tehát kitalálható, hogy elsősorban az Active utódjának szánják, és sikerült is rátenni egy lapáttal, viszont - szubjektív véleményem szerint - sokkal kívánatosabb formában prezentálják mindezt. 

A strapa-sporttelefon vonalat erősítendő mindenféle szenzorokkal is felturbózták, a szokásos fény- és közelségérzékelő valamint gyorsulásmérő mellett mágneses érzékelő és nyomásmérő is található benne, és elvileg külön fel van készítve arra a feladatra is, hogy vizes ujjak általi taperolást is effektíven tudjon érzékelni. 

Íme még néhány rövidítés és hangzatos technológia, amik szintén megtalálhatóak benne: DLNA, Bluetooth, aGPS, TrackID, xLOUD. 

És végül a fekete leves: igen, még ez is Gingerbreaddel érkezik, de persze frissíthető lesz 4.0-ra hamarosan (?)

 

Nemúgy az Xperia acro S, amely tulajdonképpen az eddig csak Japánban kapható acro HD multikulti ikertestvére, úgy látszik az S-betű csak a nemzetközi piacon menő, bár inkább itt az Xperia S-el való rokonságot jelöli. Ez tehát már ICS-el érkezik majd, az S-ből ismert 1,5 Ghz-es, kétmagos Qualcomm MSM8260-as processzorral, Adreno 220-as GPU-val, 1 GB RAM-mal, és 16GB (11GB) bővíthető memóriával a ház alatt, ami szintén csepp- és porálló egy darabig, egészpontosan IP55 és IP57 szabványnak megfelelően. 

Xperia_acro_S-425x285.jpg

Kijelzője HD felbontású, persze Mobile Bravia meg Reality meg minden ilyesmi, további hangzatos közreműködők: aGPS, GLONASS, NFC, xLOUD, HDMI, DLNA, TrackID, és nem utolsó sorban:PlayStation minősítés. 

Érzékelők tekintetében ez a masina is el van engedve, gyorsulásmérő, fényérzékelő, távolságérzékelő, mágneses szenzor, és giroszkóp is csücsül benne. 

Kamerákból kettőt is kapunk, a hátlapon egy 12,1 MP-es, autofókuszos, LED-es, 1080p-s videófelvételre képes egység pislog ránk, míg az előlap jobb felső sarkában egy 720p-s HD modul bújik meg szerényen. És ha már mozgókép, íme a második bemutatkozó videó vizuális típusoknak:

És hogy mindez mikor? Mindkét telefon valamikor a harmadik negyedévben kerül piacra, (így főleg gáz a GB...) az Xperia go Amerikában "advance" néven fog futni (mert oda kellenek a szuperlatívuszok), a mellékelt ábrán látható színekben, az acro S pedig, feketében, fehérben, és rózsaszínben. Nem éjsötét ónix, nem ragyogóan felhőfehér vagy hellokitty-álompink...csak mondom... 

(Egyébként ezeken a modelleken is látható az SE-érából visszamaradt "kopóalkatrész", a kidülledő zöld pötty, tehát úgy tűnik ez mégiscsak megmarad mementóként az új Xperia modelleken is.)


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr604555352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loyal - www.loyalmunkaruha.hu · http://www.loyalmunkaruha.hu 2012.06.01. 10:09:03

320x480-as felbontás? OK, hogy nem ez a húzóerő, de ez azért akkor is elég karcsú...

Google+
süti beállítások módosítása