LG Optimus 4X HD, egy újabb atomerőmű

2012.06.08. 15:28 justStevee

Az LG már az MWC-n bejelentette a 4X HD-t de júniustól, elsőként Európában kezdi el forgalmazni. A magyarországi premier dátuma még nem ismert, de amint információt kapunk róla közöljük veletek. Azoknak, akik netán nem követik annyira figyelemmel ezeket az eseményeket, felvázolom a készülék eddig megismert jellemzőit.

Az LG Optimus 4X HD modell a maximális energiahatékonyság és kiemelkedő teljesítmény érdekében az NVIDIA 4-PLUS-1 négymagos mobilprocesszorával, a Tegra 3-as chippel is felszerelték, ami valójában egy ötödik magot is használ. A legjobb teljesítmény eléréséhez a processzor csak akkor működteti mind a négy magot, amikor arra szükség van, készenléti üzemmódban azonban az ötödik, energiatakarékos magot használja, ami értelemszerűen az üzemidőre van jó hatással. A jövőben egy frissítést követően az LG Optimus 4X HD-n elérhető lesz az Eco Mode üzemmód, amellyel a felhasználó bármelyik magot tetszés szerint leállíthatja, így az energiafelhasználás és a teljesítmény még jobban kézben tartható lesz.

A 2150 mAh-s eltávolítható akkumulátor a SiO+ technológiának köszönhetően nagyobb energiasűrűséget, ezáltal magasabb teljesítményt és hosszabb üzemidőt biztosít anélkül, hogy ez a készülék karcsúságának rovására menne.  

Mindezek mellett 4,7 hüvelykes  True HD IPS kijelzőt kapott amit az LG az iPadben megismert Retina Display ellenfelének szán. A készülék fedélzetén az elvárható Ice Cream Sandwich verziójú android fut, amire az LG saját továbbfejlesztett UX-ét (User Experince) rakta. UX felületén elérhető új szolgáltatások egyike a Quick Memo, amely elsőként az Optimus Vu-ban jelent meg, az LG Optimus 4X HD-n viszont már egy újabb verzió fut. A Quick Memo lényege, hogy bármilyen alkalmazás futtatása közben (akár játék, vagy film közben is) készít egy képernyőmentést amire jegyzetelhetünk, amelyeket aztán menthetünk, vagy igény szerint meg is oszthatunk. Segítségével a jegyzetekbe URL-címek ágyazhatók, így a webhelyek közvetlenül is elérhetők a felhasználók számára.

Az Optimus 4X HD legújabb funkciója Media PlexTM névre hallgat. Ez a szolgáltatás olyan szoftveres szolgáltatások gyűjteménye, amelyekkel a képek és a videók a számítógépeken megszokott minőségben jeleníthetők meg az okostelefonunkon. A Media PlexTM innovatív szolgáltatásai közé a következők tartoznak:
 - Az ujjbeggyel történő keresésnek köszönhetően a folyamatjelző sávot megérintve a videó bármely képkockájának előnézete megtekinthető;
- Az élő nagyítás és kicsinyítés segítségével a videók lejátszása során a felvétel a képernyő megérintésével tetszőlegesen zoomolható;
- A videosebesség-vezérlési funkcióval pontosan szabályozható a videolejátszás sebessége;
 - A miniatűr lejátszási listával teljes képernyős videolejátszás közben is megtekinthető a játszott videók miniatűr képe.

Elvileg fotózás terén sem lesz szégyenkeznivalója, mivel 8 megapixeles hátsó megvilágítású (BSI) kamerájának hasznos új funkciójával több kép közül választhatjuk ki a legjobban sikerült felvételt, akár már rögtön az exponáló gomb felengedése előtti pillanatban készült képet is. Mindemellett az MHL (Mobile High Definition Link) és a DLNA szabványok támogatásának köszönhetően a telefon többféle módon csatlakoztatható televíziókhoz és egyéb otthoni készülékekhez.

Ezen információk tudatában már várjuk a tesztkészüléket, hogy kiderüljön végre sikerült-e az LG-nek elsőként olyan 4 magos telefont összehoznia melynek akkumulátora nem csak egy napot bír ki, vagy ezek is csak szépen hangzó PR-szövegek, de amint kapunk tesztkészüléket természetesen beszámolunk a tapasztalatainkról.


Címkék: hírek lg ice cream sandwich

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr564573822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.06.08. 21:34:50

Érdekelne hogy lehet rá jegyzetelni, cerkával, ujjal? A kapacitív kijelző nem arról híres hogy apró betűvel lehet rá jegyzetelni.

justStevee 2012.06.09. 14:00:37

@Kínai cuccok tesztje: ujjal és kapacitív tollal is egyaránt lehet rá. Ujjal sajnos eléggé gyermeteg módon lehet rá jegyzetelni, de 2db magyar ezrestől már lehet kapni tollat én is 1 hete vettem és kifejezetten használható dolog.

Gwendir 2012.06.11. 04:36:11

Következő teló vagy ez, vagy HTC One X. :)

justStevee 2012.06.11. 05:31:55

@Gwendir: Amíg nem teszteltem addig az L7nél maradok, majd teszt után nyilatkozom :D Engem nem mozgat a tepsi méret és a dinnyéket megszégyenítő magmennyiség :D

Google+
süti beállítások módosítása