Dráma a vadászaton: a megejtett blogger esete a troll sámánnal

2012.10.08. 10:24 Yarner

A múlt héten az Android and Me értesülései alapján beindult a sajtóban a pletyka-úthenger, mi is közöltünk egy terjedelmes cikket a közelgő Nexus-áradatról, különösen a hírek szerint készülő Nexus-programról, és a rendszerbe épülő Személyreszabási központról (customization center). A kép a hétvégéig finomodott, már mindenki a Project Butter utódjaként várható Project Roadrunnerről (bibipp :-) ) cikkezett, új videólejátszóról, tabokba rendezett nyitóképernyőről (na, ez speciel az első pillanattól nem tetszett, reméltem is, hogy ez konkrétan csak pletyka marad), stb.

Bár minden blog jelezte, hogy némi fenntartással kell kezelni a hivatalosan meg nem erősített híreket, némi gyanúra adott okot, amikor Dan Morrill, az Android egyik fő fejlesztője, egy magvas "LOL"-lal kommentálta az eseményeket. Végül kiderült, hogy egy élelmes Android-fan konkrétan hülyére vette a teljes webet, és igazi főtrollként (sőt, magas szintű troll sámánként) egy nagyon komplex és jórészt légből kapott mesét dobott be a köztudatba. Well played!

gossipdead.jpg

Az eredeti posztot közzétevő Taylor Wimberly egy rövid üzenetben sűrű elnézéseket kért az androidos közösségtől, amiért egy meg nem erősített, le nem nyomozott forrásból származó értesülést megbízható infóként adott el. Ejnye-bejnye!

A troll-kolléga egyébként Hoaxer néven be is jelentkezett az Android Central kommentjeiben, és részletesen elmesélte, hogyan etette meg Taylorral az agyszüleményeit, no meg mi a véleménye a saját "fejlesztési javaslatairól". (Külön pluszpont, amiért Terry Pratchett Going Postal és Making Money c. regényeit említi meg, mint minden leendő szélhámos javasolt fő információforrását.)

Ami ezután megbízható info marad: Várhatóan még mindig az LG gyártja a következő Nexust, de nem tudhatjuk teljesen biztosra, mikor jelentik be, és a 4.2-es Androidról szóló szerver logok továbbra is megbízhatóak, azaz a 4.2-es Android-verzió is hamarosan (az új telefonnal együtt) érkezik, de hogy Jelly Bean lesz, Key Lime Pie vagy miafene, azt senki nem tudja. Még mindig van esély arra, hogy több Nexus készülék lesz, de arról, hogy ez egy nyitott licensz alapján történne, semmi hír, ebben jobb nem reménykedni.

A sztoriban számomra nem is az a legérdekesebb, hogy pár napig mindenki egy árnyékon csámcsogott (szándékos képzavar!), hanem az, hogy trollunk ötletei nem csupán légből kapott fantazmagóriák voltak, alaposan egybeestek sokunk kívánságlistájával. Az elmúlt napok cikkeiből, a rájuk beérkező kommentekből, a fórumbejegyzésekből merítve a Google most remek kis felmérést készíthet a felhasználói közhangulatot, a feléjük irányuló elvárásokat illetően. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy ezek után már óhatatlanul is a névtelen troll sámán kacsájához fogjuk viszonyítani a 4.2-ben és az új Nexusokban megjelenő innovációkat. Még az is lehet, hogy Hoaxer arra érdemes ötleteit valóban viszontláthatjuk egyszer az androidos ökoszisztémában.


Címkék: hírek pletyka android pletyi nexus

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr414826148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.10.08. 11:51:40

Hát, a következő Nexus LG. Ez még rémálomnak is rossz.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.10.08. 11:56:02

@Tomi from Space: Azért az az Optimus G nekem speciel elég ígéretesnek tűnik. Szerintem nem lesz ez rossz, a hardver meg kitűnő - 4 magos Snapdragon, True HD kijelző (nem pentile :-) ), valami fájintos kamera, 2GB RAM... Talán végre összekapják magukat, az utóbbi időben a visszhangjuk is elég jó.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.10.08. 11:58:10

@Yarner: Ezzel nincs is gond, csak azzal, hogy bármilyen LG termékem volt, lejárt a 2 év gari és rá 10 napon belül, de komolyan mondom 10 napon belül mindig feldobta a talpát, legyen szó DVD íróról, mini hifiről, vagy TV-ről. Mostanság, hogy monitort vásároltam, az LG szóba sem jött, mint lehetőség.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.10.08. 12:16:10

@Tomi from Space: nem hiszek az összeesküvés elméleteknek, de ugyanez velem - autóhifi, két nappal a garancia lejárta után soha többet nem akart Bluetooth képes lenni, tv, amelyet imádtunk, egy hónappal a lejárat után csak komoly pénzért cserében volt hajlandó szolgáltatni... de ezek nyilván véletlenek - ugyanakkor, elgondolkoztatóak!

b_t 2012.10.08. 12:46:49

A Google megy sorba a gyártókon, mindenkinek megtanítja hogy is kell egy normális készüléket gyártani.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2012.10.08. 13:11:18

Mi értelme a Nexusnak illetve BÁRMILYEN tabletnek 3G vagy bármi értelmes mobile network nélkül? A találj free wifit egy akkora kamu mese. Aki már próbálta, tudja. kb 10-20% az esélye, hogy találsz egyet.

xylon 2012.10.08. 13:18:08

@Eltévelyedés: A mai szintu telefonok mellett a kerdes az hogy mi az ertelme a tabletnek ugy altalaban. Semmi nincs menetkozben ami miatt szukseg lenne a tablet kijelzojere egy nagyobb telefonehoz kepest. Raadasul taskaba kell tenni es annyira azert draga es torekeny hogy vigyazni kelljen ra hogy ne lehessen csak kabat/zakozsebbe tenni, mint pl en a kindlet szoktam.

Nekem otthon van Nexus 7, masodik notebook helyett.

Globetrotter2014 2012.10.08. 14:04:56

@Tomi from Space: 3 éve próbálom hazavágni az LG Arénámat. Az a telefon párszor nagyon kivágta nűálam a biztosítékot. Volt hogy úgy vágtom földhöz hogy szétesett.

De csak nem akar elromolni.

Mi lettvolna ha a user experience is renben lett volna? :)

Én egyébbként az LG 4X HD-vel szemezek.

Elvileg szemmagasságban van a Galaxy S3mal. Csak szebb (nagy dolog.. :))

Valaki látott már ilyet élőben, vagy szerzett vele tapasztalatot?

madandcrazybird (törölt) 2012.10.08. 14:08:48

Szerencsétlen androsheep-ek.
Be-be-be

Gera 2012.10.08. 14:14:51

@Eltévelyedés: Én otthonra vettem a Nexus 7-et, ezért nem kell 3G. Máshova/utcára jó a telefon is, ha meg esetleg mondjuk vonaton vagy mittudomén nyaralás közben akarnék netezni a tablettel, akkor is ott a telefon, azon keresztül sima ügy. Szóval szerintem nem kell 3G egy tabletbe.

Globetrotter2014 2012.10.08. 14:22:15

@Gera: tonnaszámra fogy a tescogazdaságos Ipad 2 Wifi és a Kindle Fire.

Amire a tablet kell arra elég a wifi, ha meg nins akkor egy mobilos perosnal hotspot ideiglenesen pótolja...

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.10.08. 14:34:39

@madandcrazybird: (Tudom, hogy don't feed the trolls, de)
nem értem, hogy egy kacsának bizonyult pletyka miért tenne bárkit szerencsétlenné (kivéve az újságírót, aki benyelte és elég sok hitelt veszített az ügyön). nagyobb bejelentések előtt mindenhol pletykákkal van tele a sajtó, ennek épp az iPhone volt a csúcsa, ahol már fél éve egymás hegyén-hátán jöttek ki a "hírek" az új készülékről, amit lelkesen továbbított is minden médium.
Ez így működik, ez izgalmas.
bipp-bipp-bipp

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.10.08. 14:44:52

@ZF2: Egy kinti oldalon eléggé dícsérték (olyan, aki rendesen használja, nem csak tesztelte). Személyes tapasztalatom nincsen vele.

Globetrotter2014 2012.10.08. 15:03:51

@Yarner: én még nem láttam ilyen beszámolót. Csak visszafogottan pozitív szakmai review-kat.

Az LG néha meglepően jó dolgoakt csinál de mivel pont oda céloz ahol az ellenfelek korábban voltak, mindig gyorsan elavulnak.

Google+
süti beállítások módosítása