A Samsung elkezdi kihasznáni a hatalmas kijelzőket?

2012.10.25. 13:17 Yarner

Miközben a magyar Galaxy S3 tulajdonosok türelmesen várják , hogy hozzánk is megérkezzen a már vagy tucatnyi országban elérhető 4.1.1-es frissítés (UPDATE: a hét elején már megérkezett!), a SamMobile már a következő etappal kapcsolatban dobott be egy érdekes pletykát - értesüléseik szerint még decemberre várható a 4.1.2-es upgrade is, ebben pedig a rendszer általános újításai mellett (semmi nagyon látványos, a legszembetűnőbb talán az értesítések egyujjas kibontása) a Samsung behozza a Galaxy Note 2 osztott képernyős üzemmódját is az S3 képességei közé.

Az Android Central videóján a Note 2-n láthatjuk a funciót működés közben

Ez a fejlemény több szempontból is nagyon érdekes lehet - egyfelől az osztott képernyős használat királyság, és biztos, hogy az S3 tulajok boldog órákat töltenek majd a bügyürgetésével. Másfelől azzal, hogy a Samsung kiemeli a Note sorozat (Not 10.1 és Note 2) kizárólagos jellemzői közül ezt a funkciót, egyben a "hétköznapi" csúcstelefonok lehetőségei közé emeli azt. Lássuk be, 4.5 hüvelyk fölött már van annyi terület a képernyőn, amin lehetséges pl. youtubeozás közben sms-t írni, vagy megnézni az emailjeinket (a copy-paste használata pedig egészen új perspektívákat kaphat) - ez a Note 10.1 előtt még tableten sem volt igazán lehetséges. 

note2.jpg

Az okostelefonos piacról pedig mindenki tudja, hogy egy jó ötlet, ha gyökeret ver, azonnal elkezd megjelenni mindenkinél - tehát ha igaznak bizonyul a hír, lehet, hogy a jövő év egyik nagy slágere a különböző gyártók osztott képernyős megoldásainak a versenye lesz mobilon és tableten egyaránt.

Nekem tetszene - Nektek?

[Via: SamMobile, Android Central]


· 1 trackback Címkék: hírek samsung android note

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr724869492

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: iOS vs. Android gyerekként 2012.10.26. 23:26:06

Az meg úgy volt, hogy a gyerek nem hülye... A gyermek maga a megtestesült naivitás. Az élet mérgei által meg nem rontott, hülyeségek által el nem butított, eredendő egyszerűség. Az "egyszerűség" szó LEGNEMESEBB értelmében. Akinek van gyereke, az tud...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KÁ72 2012.10.25. 18:22:57

Remélem minél hamarabb megjön ez a fejlesztés Note 10.1-re is, mert ott még sokkal gagyibb a két párhuzamos alkalmazás futtatása. (Nem lehet GMail-t, YouTube-ot párhuzamosan futtatni, nem lehet változtatni az ablak méretét és gyakorlatilag csak az egyik fut igazán, egy rendes taszkváltás lezajlik, ha a másikhoz érsz)

meglivorn 2012.10.25. 19:35:37

Telefonon a 4"os minikijelző :D tulajdonosaként nem igazán érdekel, de tableten mindenképpen jól jönne.
Nem mintha arra lenne frissítés, de ha befut az ötlet, talán valamelyik rom-csapat bedolgozza...

bioLarzen 2012.10.26. 15:50:54

"youtubeozás közben sms-t írni"

Namost, valaki vagy van annyira király, hogy egyszerre tudja nézni a youtube videóját és azt, amit ír, vagy nem igazán szükséges a kettőt egyszerre megjeleníteni...;)

bio

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.10.26. 15:59:45

@bioLarzen: multitasking. Vagy csak zenét hallgat a tubén, aközben lehet nyomkodni.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.10.26. 16:22:37

@bioLarzen: ne kötekedj, ez a jövő :-)
Én látok benne fantáziát, és láthatóan sokan mások is. Amúgy a mai világban egyre gyakoribba a párhuzamos információfelvétel, magam is gyakran kapom magamat azon, hogy pl. otthoni videózás közben kikeresem az adott film wikibejegyzését, utánanézek a színészeknek, stb.

De nem is az számít, hogy ki mire akarja használni, hanem, hogy ha van eg yműködő eszköz, aki akarja, használhatja. Ha nem ront a készülék teljesítményén, meg lehet lenni nélküle, de ha hasznosnak találod, jó, hogy ott van.

Mindenesetre eredetibb újítás, mint a kétkezes-döntögetős zoom volt a Galaxy SII-ben :-)

bioLarzen 2012.10.26. 16:40:03

@Yarner: Hahh, a jövő... ami néha furán hasonlít a múltra... mintha úgy 8-10 éve egyszer már divat lett volna pölö az érintőceruza - aztán pár éve mennyire ciki lett volna... ma meg hirtelen megint űberkúl. Már poénkodtam is vele tán itt, hogy jövőre a forradalmi újítás az okostelefonok piacán a fizikai billentyűzet lesz :)

bio

bioLarzen 2012.10.26. 16:40:42

@Yarner: De amúgy, nekem az osztott képernyővel semmi bajom sincs, csupán a youtube-sms páros tetszett :)

bio

Google+
süti beállítások módosítása