A Microsoft alaposan seggbe lőtte magát a #DoidRage kampánnyal

2012.12.06. 11:35 Yarner

Nagy nehezen végre megjelent a Windows Phone 8, és a finoman szólva döcögős eladásokat látva a Microsoft úgy döntött, hogy ideje egy agresszív kampánnyal felrázni a közvéleményt, és persze sarokba szorítani a konkurenciát. Nyilván már előre a tenyerüket dörzsölve indították útjára Twitteren az alábbi üzenetet:

droidrage.jpg(Fordítás: "Van egy Android malware-es (rosszindulatú alkalmazás) rémtörténeted? Válaszolj #DroidRage tag alatt a legjobb/legrémesebb sztoriddal, és talán kaphatsz tőlünk egy kis vigasztaló ajándékot" )

Nos, arra nyilván számítottak, hogy a netet szinte azonnal elborítják a #DroidRage tweetek, de arra talán nem, hogy mi is lesz ezekben az üzenetekben...

Néhány gyöngyszem:

Nagyon utálom, hogy az Androidom nem fagy le vagy rebootol elég gyakran. Hiányzik a windowsphone-os kék képernyő.

Egyszer eszembe jutott, hogy írok egy malware-t Windows Phone alá. Aztán arra gondoltam: "Nem szenvedtek már eleget?"

Mégis, milyen #DroidRage? Évek óta használok Androidot és semmi malware, Ez nem Windows.

Annyi app van a Play Storeban, hogy néha elönt a #DroidRage, amikor nem bírok választani közülük.

Egyszer elejtettem a Galaxy Noteomat. Összezúzott egy házat és egy négyfős családot.

Van egy ügyosztály a Microsoftnál, aminek az a feladata, hogy valami károsat vagy hülyeséget csináljon, amikor rosszul megy a cég?

Tegye fel a kezét, aki végigszenvedte a Windows Mobile 5-öt. Vagy 6-ot. Vagy 6.5-öt.

Hopp, közben aktiváltak még egymillió Androidos készüléket. Bocsi!

Egyszer volt Malware-em (Airpush), egy nap alatt helyre tettem. A #windowsrage problémám a Windows 95 óta tart...

Nem, nincs DroidRage, minden rendben az androidos oldalon. Mi a helyzet odaát? Sikerült már eladni pár telefont ma? Nem baj, próbálkozzatok tovább!

Egyszer tapasztaltam DroidRage-et, amikor 3 napot kellett várni a Nexus 4-esemre. A Windowsrage-ből kigyógyultam, amikor vettem egy Macet.

---És így tovább. A hullám annyira megfordult, hogy a #windowsrage lett a nap egyik bűvös szava.

windows8bluescreen.png

A korrektség kedvéért meg kell jegyezni, hogy valódi felháborodott androidosok is twittelgetnek, de a hangjuk gyakorlatilag elvész az ablakos cég kárára élcelődők tömegében. 

Mi ebből a tanulság? Először is, ismerd az ellenfeledet, de ismerd magadat is. Aki azt gondolja, hogy az Android legnagyobb problémája a rosszindulatú alkalmazások terjedése, az csak a sajtóban látott még androidos készüléket, ugyanis ott előszeretettel csámcsognak ezen a témán, ami a hétköznapi felhasználókat lényegében nem érinti (Már ha minimális józan eszük van. Aki gondolkodás nélkül warezol, és még az engedélyeket sem ellenőrzi telepítés előtt, meg is érdemli, ha előbb-utóbb elkap valamit. Viszont az android tömegtermékké válásával éppen műhekker trükközős srácok aránya csökken le a legradikálisabban - a statisztikai többség már törvénytisztelő, Playről letöltő felhasználó, aki be sem pipálja az "ismeretlen források" engedélyezését, sőt, nem is tud róla, hogy van ilyen.)

Azzal pedig muszáj lesz szembesülni a redmondiaknak, hogy akárhogyan is teljesítenek a jövőben, olyan súlyos örökséget cipelnek a hátukon, ami még évtizedekig megbélyegzi a cég imázsát - még abban az esetben is, ha éppen hibátlanul teljesítenek, amire a Win8-as híreket nézve, kicsi az esély. Ezt nagyon észben kellett volna tartaniuk, mielőtt a szűretlen, nyers internetes közvéleményre bízzák a kampányukat.

A harmadik pedig az, hogy az internet, annak ellenére, hogy a közvélekedés szerint 85%-ban mérges trollok lakják, nem szereti a lejárató kampányokat, arra viszont nincsen senkinek módja, hogy elhallgattassa a hangokat, ha véletlenül megfordulna a közhangulat.

És legvégül - több mint félmilliárd androidossal nem érdemes ujjat húzni - a Windowsnál mindenesetre biztosan jobban szeretik a telefonjukat.

Akinek valóban van android malware-es rémtörténete, még pályázhat a Microsoftnál, de ossza meg velünk is a sztorit bátran :-)


Címkék: windows hírek Microsoft windows phone 8

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr284950637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.12.06. 11:57:48

MalWare-es nincs, de azért lássuk be, hogy néhány app mostanság elég genyó módon reklámoz.

Arculatervin 2012.12.06. 11:59:47

Fene se tudja. Én 2 év után hajítottam el a robotos telefonomat(LG Optimus One) életemben nem szoptam ennyit telefonnal. Természetesen tudatában vagyok annak, hogy a hardver nagyon fontos része a folyamatosság élményének, de volt egy pár olyan esemény, amit nem lehetett pusztán a hardverre fogni. (GB 2.3.6) Mióta WP7-et használok kisimúltak a ráncaim, nem kapok idegrohamot, ha telefonálni akarok, bár ennek az ára a nagyfokú linearitás. Sokkal zártabb, mint a droid. De 2 hónap alatt, egyszer sem fagyott le, nem volt kikapcsolva és mindig teszi a dolgát, ahogy kell.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.12.06. 12:03:56

@Tomi from Space: van már rá válasz - a jelly bean alatt apponként kikapcsolhatók az értesítések :-)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.12.06. 12:42:59

A Microsoft marketingesei nem tudom mit szívnak mostanában, de pont nemrég volt egy hasonlóan értelmes kampányuk :)

www.firstpost.com/tech/viral-video-microsoft-says-internet-explorer-sucks-less-541076.html

Mennyire gáz már egy olyan reklám, aminek legfőbb mondanivalója, hogy a termék "KEVÉSBÉ SZAR"?

Epic fail...

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.12.06. 12:59:01

@Gery Greyhound / project eleven: Közben megnéztem... ilyet még komolyan nem láttam... Ehhe képest a diákhiteles reklám maga volt az Apple 1984

meglivorn 2012.12.06. 14:02:34

Az igazság az hogy én se láttam kék halált vagy 8 éve, és bármi ami hiba volt mindig program/app okozta, nem a win.
Szóval ez a "win szar meg lefagy... stb" azért maximálisan túl van lihegve, trendiesen "soo last century" :)
Ellenben az SGSemmel ami bizony fagyik. Meg beakad. Meg a frissitési mizériák...
De ott se a droidot mint rendszert szidom, hanem a samut és társait. És ennek ellenére szeretem a telóm meg a tabletem, és ha lehetőségem lenne, most is droidot vennék. Csak nexust :D

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.12.06. 14:08:12

@meglivorn: Persze, éppen ezért volt vicces, hogy a malware-rel próbáltak betámadni, ami a legtöbbeknek nem létező probléma. WP8-ra meg persze, hogy nincs vírus, még alkalmazás sincs rá :-)

Rival · http://www.rivalcomp.hu 2012.12.06. 14:26:22

A Jelly Bean-em szeretem. Az Ice Cream Sandwich is jó volt, de a Gingerbread-et és a Froyot nem szerettem (mindez ugyanazon a hardveren). A Windows Phone 7-et nem szeretem, a Windows Mobile 6.1-et az Androidra váltásig szerettem. Volt Windows Mobile 5-öm is, egy kutya. A laptopomon a Windows 7-et szeretem. A Windows XP-t szerettem. Ami közötte volt, és utána, azokat nagyon nem. Win98SE-t szerettem, WinMe-t nem. Win95OSR2-t szerettem, a legelső hulladékot nem... és így tovább... NA ÉS AKKOR MI VAN???

Ha a megosztottságra alapozott kampányhülyeség akart ez lenni (like Apple vs. Android), akkor nem jött össze. Ezzel megmaradtak a Windows vs. Linux flame szintjén, amelynek szintén nincs sok értelme. De ahogyan egyesek szerint Magyarországon a negatív fejlődés is fejlődés, úgy a Microsoftnál is kampány a negatív kampány... :)

Rival · http://www.rivalcomp.hu 2012.12.06. 14:31:26

@meglivorn: távol álljon tőlem a megtérítés, de nekem is SGS1 van. Próbálj ki egy Slim Bean-Semaphore kernel párosítást. Ég és föld a gyári Samsungos hulladékhoz képest. Kezembe akadt egy gyári szoftveres SGS3 egy pár perc erejéig. Ez is elég volt ahhoz, hogy rájöjjek, hogy az SGS1 simán lenyomja sebességben... és itt nem a nyers processzorerőre, memóriára, stb. gondolok, mert egyértelmű, hogy a 3-as jobb vas, hanem a felhasználói élményre, amikor indítasz valamit, vagy scrollozol a home képernyők között, és ssssssiiiimaaaaaa. Mondom ezt 170 telepített appal... végre 2 év után használhatóvá vált a telefonom, és ez nem a Samsung érdeme.

nyelv-ész 2012.12.06. 22:52:06

Volt már az elmúlt három évben több Motorola, HTC, és most van Sony androidos telefonom. Valahogy sem a malware, sem a fagyások nem voltak jellemzőek egyikre sem, pedig azért kaptak rendesen, és nem csak a gyári appokat használtam rajtuk. Szóval ez pont nem az a terület, ahol az Androidot érdemes lenne kóstolgatni.

Egyébként nem értem a Microsoftot. Évtizedek óta a piacon van, vasvillával hányja a lóvét a padlásra, de képes kiadni olyan bughalmazokat, mint a Windows8... A felületről nem is beszélve. Nincs pénzük designerekre?

Google+
süti beállítások módosítása