Infonear - Az írott média hangja

2013.02.14. 10:14 Gabking

Az okostelefon felhasználók nagy része, én is sokat olvasunk. Szeretek úgy gondolni magamra, hogy az utazással “feleslegesen” töltött időt értelmesebben tudom felhasználni, ha közben a híreket olvasom. Azonban vannak olyan helyzetek, hogy nem szívesen veszem elő a telefonom, nem akarok olvasni, vagy egyszerűen csak figyelni szeretnék.

Ebben az esetben szokott segíteni az Infonear. Hazai alkalmazás, hazai tartalommal. Nyilván nem a spanyolviasz felfedezése mozgatta a csapatot, akik létrehozták ezt az üzleti modellt, hanem az, hogy egy lokális piacon is megjelenjenek.

Infonear2.JPG

Ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni a képletet, akkor az Infonear egy egyszerű online rádiónak tűnik. Persze itt nem erről van szó.

Ha hangzatos marketing kliséket szeretnék használni, akkor azt mondanám, hogy itt mindenki a saját műsorának a szerkesztője. A regisztrált felhasználó a tartalomból maga állítja össze, mik azok a hírek, tartalmak amik érdekik, és ezeket a szolgáltatás mint egy rádió, úgynevezett “Ride”-ként juttatja el nekünk. Ehhez mindössze egy alig egy megás programot kell csak telepíteni.

Az Infonear honlapján, vagy annak mobilos verzióján is könnyen ki tudjuk választani melyek azok a cikkek, amiket meg szeretnénk hallgatni, így munkába menet sem fagy le a kezünk, hanem kellemes női hangtól halljuk a “rádiót” Jelenleg főleg az Origó portál tartalmára épülve, de nem kizárólagosan.

Természetesen minden olyan ma már elvárható funkcióval rendelkezik, mint például az éppen hallgatott ride megosztása, kedvencnek jelölése, visszaléptetése. Meg van a lehetősége annak is, hogy bármikor elérjük a forrás cikket, ha onnan kiindulva még több információra lenne szükségünk.

A megoldás, mint üzleti modell sikeres is lehet, kérdés, hogy milyen ütemben tudnak még tartalomszolgáltatókat bevonni.

A futtatáshoz szükséges program letölthető a következő linken. 

Get it on Google Play

Az Infonear csapata elkészített egy rövid videós ismertetőt is a szolgáltatásukról. 


· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr655077898

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.14. 11:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.02.17. 11:00:31

Hol ebben az üzleti modell? Ha má remlítve vagyon, kíváncsi lettem volna rá. Fizetős, előfizetéses, netán reklámokat kell hallgatni?

Gabking 2013.02.17. 12:30:58

Az üzleti modell főleg a cég számára fontos. A felhasználó részére ingyenes.

Google+
süti beállítások módosítása