Ítélet a 900 MHz-es frekvenciaárverést lezáró hatósági határozattal kapcsolatos perben

Esküszöm megírtam 5 bevezető szöveget ehhez a sajtóhírhez, amit a T-től kaptunk, de mindet kitöröltem, mert nem szerettem volna politikai szálakat belevonni egy posztba - ahogy eddig sem tettük soha - úgyhogy itt egy amolyan minimál bevezető, megjegyzéseket és mindenféle szubjektivitást mellőzve. Ti azért engedjétek ki a gőzt nyugodtan a kommentekben, nekünk sajnos nem lehet itt :) A döntésnek természetesen örülünk, az MVM-Posta-MFB "próbálkozásnak" viszont nem.


A Magyar Telekom bejelenti, hogy a 900 MHz-es frekvenciasávon nyújtható rádiótávközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultság tárgyában kiírt árverést lezáró hatósági határozat bírósági felülvizsgálatára irányuló perben a Kúria a Fővárosi Törvényszék ítéletét hatályában fenntartotta.

Amint azt korábban közzétettük, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala (az „NMHH Hivatala”) 2011. augusztus 4-én árverést hirdetett a 900 MHz-es frekvenciasávon nyújtható rádiótávközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó, összesen 10,8 MHz sávszélességű, szabad spektrumra vonatkozó frekvenciahasználati
jogosultság tárgyában. A meghirdetett spektrum technológiasemlegesen használható fel, így lehetőség van GSM-, UMTS-, LTE-, valamint WiMAX-rendszerű mobilhálózat telepítésére és üzemeltetésére. 2011. december 8-án a Magyar Telekom jelentkezést adott be az árverésre. Az NMHH Hivatala 2012. január 31-én kézbesítette a Magyar Telekom részére az árverést lezáró elsőfokú, nem jogerős határozatát. A határozat árverési nyertessé nyilvánította többek között a Magyar Posta Zrt., az MFB Invest Zrt. és a Magyar Villamos Művek Zrt. által alkotott
konzorciumot (a „Konzorcium”) is. A Magyar Telekom – a mobiltávközlési piacon jelenlévő más inkumbens szolgáltatókhoz hasonlóan – az elsőfokú határozatnak a Konzorciumot árverési nyertessé nyilvánító rendelkezése és egyes kapcsolódó rendelkezései vonatkozásában fellebbezést nyújtott be a Nemzeti Média- és
Hírközlési Hatóság Elnökéhez. Az NMHH Hivatala 2012. március 9-én kézbesítette a Magyar Telekom részére az NMHH Elnökhelyettesének másodfokú, jogerős határozatát, amelyben a Magyar Telekom fellebbezését elutasította és az elsőfokú határozatot helybenhagyta. Így az árverést lezáró határozat jogerőre emelkedett.

Amint azt korábban szintén közzétettük, a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez a jogerős határozat egyes rendelkezései ellen.  Amint azt korábban szintén közzétettük, a Fővárosi Törvényszék 2012. szeptember 17-én kihirdetett, jogerős ítéletével az árverést lezáró határozat egészét hatályon kívül helyezte.

Amint azt korábban szintén közzétettük, a Fővárosi Törvényszék ítéletével szemben felülvizsgálati kérelmet és végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmet terjesztettek elő a Kúriához. A végrehajtás felfüggesztése iránti kérelem alapján a Kúria a Fővárosi Törvényszék ítéletének végrehajtását a felülvizsgálati eljárás befejezéséig
felfüggesztette.  A Kúria 2013. február 26-án kihirdetett, a felülvizsgálati eljárást lezáró ítéletével a
Fővárosi Törvényszék ítéletét hatályában fenntartotta. Így az NMHH 900 MHz-es frekvenciaárverést lezáró hatósági határozata véglegesen hatályon kívül helyezésre került.


Címkék: para

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr35106601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabking 2013.02.27. 10:34:48

Ez, és mellé az origó híre elég érdekessé teheti pár embernek a következő heteit.. Azt most hagyjuk, hogy megveszi e az állam az egyik mobilcéget, vagy nem, viszont az izgalmasabb,és jelen esetben sokkal több embert érint, hogy ezzel az ítélettel a frekvenciapályázatot is érvénytelenítették. Azon pedig mindhárom mobilszolgáltató indult, nyert el frekvenciát, ennek eredményeként hálózatot fejlesztett. Az államnak sok tízmilliárdott fizettek be, és a hálózatok fejlesztésére is elköltöttek legalább kétszer-háromszor annyit... most minden megy a levesbe.. Ha más nem, akkor megismétlik a pályázatot, ahol már mindenki fogja tudni, kinek milyen frekik kellenek, mit akar elérni.. lesz itt még meglepetés, nem is kevés..

Google+
süti beállítások módosítása