Socialmatic: a technológia diadalmas éneke

2013.03.02. 20:30 decoati

(avagy a technika revolúciója, hogy még ebben az évezredben találkozzon a mögötte fényévekkel kullogó közízléssel)

Hol van már a dicsőséges 1977-es év, amikor Steven J. Sasson az Eastman Kodak egyik alkalmazottja megépítette és szabadalmaztatta a világ első, kb. MaSat-1 méretű (és a maga nemében éppúgy zseniális), 0.01MPixel felbontásra képes digitális fényképezőgépét. Hol van már az a diadalmas 1995-ös év, amikor az Eastman Kodak piacra dobta az elképesztő, 756x504 pixeles felbontásra képes DC40-esét. Azóta a digitális fényképezőgép gyártók egymást tiporva próbálnak egyre jobb gépeket készíteni, 8, 10, 12, akármennyi megapixel, CMOS, Foveon, Exmor, PureView... ugyan már. Mit tudnak az ezeket használó sznob, álművész attitűdben hempergő emberkék az alkotás spontaneitásáról, hiszen csak ontják a gépeikből a több tíz megapixeles szemetet arra nem gondolva, hogy már a thumbnail képekről az első pillanatban is ordít a közönségesség, árad a fantáziátlan izzadtságszag bűze.

Vannak akik nem akarnak mást mint kattintani, megmutatni a cimboráknak, röhögni egy jót, esetleg zavartan bámulni egy idegen érzés, gondolat halványodó kondenzcsíkját, amelyik hangsebességgel húz át biztonságosan kies lelkiviláguk füstszínű égboltján. 

Na nekik. Nekik. Itt van.

socialmatic-polaroid-0-580x322.jpgA zsenialitás csimborasszója, a Polaroid lázálma: a Socialmatic. Ez a formavilág, ez a letisztult céltudatosság... nem találok szavakat. Ami biztosnak tűnik: 2014-es indulás, 4.3" érintőkijelző, BT, Wifi, 16GB tárhely, beépített nyomtató, Android, és hogy ezt már nem ússza meg a világ. Ja, és akinek nem lenne egyértelmű: az Instagram lesz az elsődleges felület.

612x612. Ennyi az Instagram által tárolt felbontás. Elképesztő.

[via]


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr695113524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2013.03.02. 20:50:44

Haha, kis szerencsével, mire ez megjelenik, az Instagram már kőkorszak és űberciki lesz :D

bio

decoati 2013.03.02. 20:57:44

@bioLarzen: sebaj, a C&A majd gyárt hozzá cserélhető ikon-házat. Az a sok Coverse nem maradhat fotózatlan... :)

Google+
süti beállítások módosítása