Új Nexus - kompakt pletyka

2013.03.26. 09:11 ][-][alo

Híresztelések szerint a Google új Nexus készüléke szembe megy a trenddel, nem veszi fel a fegyvert a képernyőháború átmérőjét illetve felbontását illetően. Vagyis nem lesz 5-6" körüli képernyőméret és milliószor millió megjelenített pixelmennyiség. 
Számszerűsítve a dolgot: 4,5", 1280x720 pixel. Ugye a kisebb képernyőméret, valamint a kevesebb megjelenítendő képpont kisebb fogyasztást is eredményez: egy megfelelő nagyságú akkumulátorral (a hírek szerint ez egy 2800mAh-s lesz) így jócskán kitolható a telefon napi használati ideje.
A  telefonban egy Qualcomm Snapdragon 600 dolgozna, ez egy négymagos processzor, ami maximálisan 1,9 GHz-en működik - de a Nexusban "csak" 1,5 GHz-en ketyegne. Megint csak az üzemidő...

A pletykák kitérnek még a fényképező részre, mely az eddigi CMOS érzékelőt CCD érzékelőre váltaná le. S mindezt nem 10-20 megapixelen, hanem "csak" 9 megapixelen. A két rendszer alapjaiban más, jelenleg a CMOS-t használják inkább. Viszont a CCD-s rendszerre azt mondják, kevesebb zajjal, jobb dinamikatartománnyal rendelkezik. CMOS vs CCD szavakra keresve több anyagra is bukkan az érdeklődő, akár magyarul is.

S hogy ki készíti majd az új Nexust? Erről egyelőre nagy a csend.

Hol van már az a májusi Google konferencia...??! :-)

 N5.jpg

Mi a véleményetek az üzemidő növelésének egy másfajta, Google-s útjáról?

És a CMOS vs CCD rendszerekről?


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr485172011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

decoati 2013.03.26. 11:49:03

Talán fontos még hozzátenni, hogy a kijelző az előlap 88%-át foglalja majd el, tehát a valós fizikai méretei is érdekesek lesznek.

báró Csekonics 2013.03.26. 13:17:06

Végre valakinek kezd derengeni, hogy nem vágyik mindenki péklapát méretű telefonra - főleg, ha házon belül ott a 7"-os táblagép is.
Ami érdekes lehet(ne) még, ha végre kis hazánkból is lehetne Play-en keresztül rendelni...
Annyi mindent sikerült már honosítania a Google-nek, hajrá srácok!

jove 2013.03.27. 00:02:23

Nem értem a 720-at a 768 után, de a FHD baromira felesleges, energia és teljesítmény pazarlás. A CCD-t nem értem, mivel a low-end fényképezőgépekbenn vannak, a premiumokban CMOS senzorok vannak. De egy növelt méretű, jó optikájú, nem elszállt felbontású cuccnak van létjogosuktsága. Akku ok, ha nem lesz tőle a súlya féltégla.

Google+
süti beállítások módosítása