Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Nos, itt a Húsvét, virágzik az aranyeső, kék az ég+süt a nap, enyhe szellő lengi körbe a tavasz illatú kertet, ahol a bolyhos farkú nyusszancsok éppen tojást rejtenek, és... Oh, hát ez sajnos idén nem működik, nemhogy tavasz nincs, de sok helyen még havazik is országban... Itt szerencsére (ha mondhatjuk annak) csak az eső esik, de minden olyan ólmosan szürke, hogy ember legyen a talpán, akinek van kedve kimenni a szabad levegőre... Viszont, ha már szobafogságra ítéltek minket az évszakok tündérei, akkor egy remek ötlettel kedveskednék a Kedves Olvasóknak, hátha Ti is kedvet kaptok a tojásfestéshez holnapra, hiszen még nem késő! :)

homemade.jpg

Igen-igen, nem csalás nem ámítás, saját készítésű Mérges Madarak tojásfestéssel! Persze joggal merülhetne fel a kérdés, hogy mi volt előbb a Madár-katona vagy a tojás, de hogy a malac nem, az tuti...

Amire szükségünk lesz:

  • tojások: evidens, lehet főtt vagy kifújt, a tartósságtól függően. A főtt tojásokat könnyebb festeni, a kifújtak pedig tovább megmaradnak, ugyanakkor hamarabb törnek...
  • Tempera: a képen látható színekből tuti kell, a malacoknál szerény személyem addig keverte a zöldet a fehérrel, amíg meg nem kaptam a kívánt árnyalatot.
  • Ceruza, alkoholos filc: először a szemek+ csőrök megrajzolásához, majd festés után a kontúrhoz
  • Ecsetek: vastagabb a nagyobb felülethez és vékonyabb a finom részletek miatt

Nos, összességében ennyi. :) Kellő kreativitással és kézügyességgel akármelyik madárka megvalósítható (és persze a malacok is), sőt, ha a kisebbek is rajongók, akár meg is kérhetjük őket, hogy építsenek fel egy pályát a tojásoknak, autentikus környezetet teremtve. :) S addig se unatkoznak vagy vannak láb alatt. ;)

Gyerekeknek felnőtteknek, minden igazi Rajongónak szívből ajánlom ezt az ötletet (röstellem, de nem az enyém, én csak megcsináltam tavaly a családnak), esős Húsvét vasárnapra kiváló elfoglaltság és holnap már nincs más dolgunk csak bezsebelni az elismerő pillantásokat és szavakat! :)

Jó szórakozást!


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr785185490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2013.03.31. 13:53:29

"Nézzük csak, mit nem tettünk még tönkre a már amúgy is százszorosan túlgerjesztett angry birds-mániával? Gondolkodjunk csak... Á, megvan: a húsvétot! :P

bio

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.03.31. 14:05:52

@bioLarzen: Meg a tested bio :D Mikor lesz egy jó kis bördsz-tetkód?

bioLarzen 2013.03.31. 21:06:27

@Tomi from Space: Közvetlenül a Twilight-tetkóm elkészülte után ;)

bio

Google+
süti beállítások módosítása