Brit tudósok rovat - Ne zavarj, gondolkodom!

2013.04.05. 21:33 decoati

Komolyan, csodálatos időket élünk manapság, ha csak a technológiai fejlődést nézzük. Reál beállítottságú gyermekeinket nem is kell inspirálni a tanulásra, elég ha letiltjuk a fácsét a számítógépükről, és máris ezer meg ezer agyament ötletet találhatnak a neten, aminek megvalósításával egyesek szarosra keresik magukat. Ez elég inspiráló, nemde?

Itt van például ez a Ruggero Scorcioni gyerek is, aki nem mellesleg neurológus szakember lesz, ha végez az egyetemen. Szépen benevezett az AT&T hack-a-thonjára, és nyert egy raklap pénzt. És hogy mivel? Na ezt figyeld.

necomimi-mailer_large_large.png

Van ugyebár ez a korszakalkotó termék, a Necomimi agyhullámvezérelt cicafül (igen, jól olvasod), ami egy fejre rögzíthető EEG, és annyit tud, hogy agyi éberségi szinttől függően a fej tetejére applikált cicafülek lekonyulnak, felállnak, vagy ide-oda mozognak (igen, ez egy létező termék, $69.99). Barátunk kiszedte belőle az EEG-t, összehákolta egy bluetooth egységgel, és írt összelegózott (bevallottan nem tud programozni) egy mobil applikációt ami figyeli az EEG-t, és ha az agyi aktivitás elér egy bizonyos küszöbszintet, akkor elkezdi blokkolni a bejövő hívásokat, és az értesítéseket. Érted. $30.000. Ennyi volt a fődíj.

130110124005-scorcioni-att-hackathon-story-top.jpg

Azon gondolkodom, hogy ez a cucc mennyire kompatibilis az új HTC Firsttel, mivel aki ilyen mobilt vesz, annak tutira nem fog soha besípolni az EEG.

[via], [via]


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr485203120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása