Koobe X7 Slim Plus tablet - A kedves nővér

Nem is olyan régen járt nálunk a Koobe S7 Easy tablet és mire felocsúdtunk volna az általa okozott meglepetésből, máris kézhez kaptuk az anno "kistesóként" aposztrofált tablet nővért, az X7 Slim Plus tabletet. A családias kifejezést anno azért adtuk az Easy-nek, mert szolgáltatásaival, megjelenésével és vitathatatlanul felhasználóbarát árával igazi családbarát tabletként mutatkozott be nálunk és az X7 Slim Plus sincs másként, ami bár egy 10-essel drágább az öcsinél, még így is csak 34.990 forintba kerül 1 év garanciával és 300 ingyen e-könyvvel.

JMyjxRWNeHGTvjRFGW8QTrgPpJ2IjOZ8OLRBp51mTfQ.jpg

Ahogy azt már megszokhattuk a Koobe-tól, a tablet brandelt dobozban érkezett, amiből nem hiányozhatott az adatkábel és a hálózati töltő sem. A csomagban viszont nem csak egy tablet volt, hanem egy hozzá passzoló tok is, ami kiegészült egy USB-n keresztül csatlakoztatható billentyűzettel is. Én közismerten notebook-ellenes vagyok, de egy tablethez egy ilyen kiegészítő nagyon jól tud jönni és meg tudja könnyíteni az ember munkáját, ha pedig egy USB hub-ra is áldozunk, akkor egy egeret is vígan tudunk csatlakoztatni a billentyűzet mellé. A tok egyébként nagyon masszív és a billentyűzet is jól bírja a strapát 4.990 forintos árával pedig pozitívan értve vérlázítóan jó vétel és most nem a PR beszél belőlem, ennyiért még Ebay-ről sem lehet ilyen kiegészítőt venni, a garanciáról meg már nem is beszélve, mindamellett, hogy egy nagyon masszív és a funkcióját tökéletesen betöltő cuccról van szó.

pf6QUtb04QVAUieaoZm--0SyVCFBM_e_L0f9P7seLSo.jpg

A tablet nagyon masszívra sikerült, ha kutyához kellene hasonlítanom, akkor olyan, mint egy bulldog, kicsi, de tele van anyaggal, a lekerekített formáinak hála kényelmesen fogható, a súlyelosztása kiváló és a fém hátlapnak hála kimondottan minőségi tablet benyomását kelti, pláne, hogy az is. Az ujjlenyomatokat nem gyűjti, úgyhogy takarítást nem igényel, igaz ez tabletre és a képernyőjére egyaránt. A kijelző 1024x600 pixel felbontású, 5 ponton érzékel és kapacitív, a gördülékeny működésről pedig 1 GB RAM, 8 GB háttértár és egy Rockchip 3066 CORTEX A9 dual core 1,5 GHZ-es processzor és egy  GPU 400 MHz * 4 magos quad-core grafikus processzor gondoskodik. A kistesónak sem fájtak már a 3D-s játékok, ezen pedig már egyenesen suhannak. A nem látható csatlakozók közül WIFI és 4.0-ás Bloetooth került bele, a videóchatelést pedig a tablet tetején elhelyezett 1,3 megapixeles kamera teszi teljessé. A belső tárhely microSD kártyával egészen 32 gigáig bővíthető, úgyhogy egy hosszabb nyaralás során sem kell megválnunk a kedvenc sorozatunktól. Heves nyüstölés mellett nálam 4 órát bírt az akku, ami egy vidékre való hosszabb út során kiváló társsá teszi az X7-slimet.

N3dWGhlS6tLbeux9IOrDGc0yxSmgq9Amqf3bfKqAraI.jpg

A kijelző árkategóriájának megfelelő, s bár a betekintési szögei nem a legjobbak, szemből nézve tökéletes képet ad vissza. A touch nagyon jól és gördülékenyen működik, a 4.1.1-es Jelly Bean nagyon jól muzsikál a tableten, attól függetlenül, hogy nem üresen érkezik, mivel a Koobe arra is figyelt, hogy az egyszeri usernek ne a Google Play megrohanásával kelljen kezdenie a használatot. No, de nézzük a teljes specifikációt és az előre telepített appok listáját:

Processzor: Rockchip 3066 CORTEX A9 dual core 1,5 GHZ, GPU 400 MHz * 4 magos quad-core
Operációs rendszer: Android 4.1.1 JELLY BEAN
Méretek: 192 × 122 × 7,8 mm
Súly: 360 g alumínium design hátlappal
Kijelző: 7" TFT LCD 5 points capacitive 16:9/ HD felbontás: 1024*600 px
Akku: Rechargable Li-Polyer Battery: 3000mAh / 5V 2A
DRAM: 1 GB DDR3
Memória: 8 GB
I/O: Mini USB x 2 / miniHDMI TV output / Stereo Audio out / Microphone
Bővíthetőség: TF x 1 (maximum: 32GB)
3G: Support external 3G
WiFi Kapcsolat: 802.11 B/G/N
Bluetooth: Bluetooth 4.0
Kamera: 1,3 MP előlapi
Videó kimenet: HDMI 1080P/ 3D video output
Játék: 4 magos GPU 400, 3D game, G-Sensor game, Classic game, Touch game
G-sensor: Automatikus 4 irányú
E-book formátumok: PDF, EPUB, FB2, TXT, HTML stb
Video formátumok: (1080P) AVI,H.264, DIVX, DIVX, XVID, rm, rmvb, WMV, MOV, MP4
Audio formátumok: MP3,WMA, 3GP,AAC,FLAC,WAV,OGG
Kép formátumok: JPEG,BMP,GIF,PNG
Programok: Angry Birds, Angry Birds Star Wars, Bad Pigies, Amazing Alex, Drag Racing Fruit Ninja, Tetris, Soccer Kicks, Subway Surfers, Galaxy Bowling, Winamp, Instagram, MX Player, Moon+ Reader, Dimag Reader, Skype, Facebook, Youtube, Twitter, Drop Box, Evernote, Office Suite Viewer

cAduLq2UvATEHayG04foYetXctogWmnidZjeIabfZ9Y.jpg

Ami nagyon nagy plusz a katerógiájában az a HDMI kimenet, amivel bármilyen ezt fogadni képes TV-re és monitorra is kitehetjük a tablet képét és egy jól megtámogatott app-pal és okostelefonnal akár egy Smart TV-t is csinálhatunk az amúgy "buta" készülékünkből, hiszen az USB-n keresztül nem csak billentyűzetet és egeret, hanem külső winchestert is csatlakoztathatunk az eszközhöz. Továbbra is rendkívül kellemes dolog a Koobe féle támogatás, az 1 év garancia, az ingyenes e-könyvek és a brandelt ház, doboz, leírás, úgyhogy a kiegészítők mellett a "Kubiék" a nagy adag biztonságérzetet is beletették a dobozba.

xJF_EdWFvhnqwwu-8E0x9ponwVHaF4ElTrAxUBMNK1c.jpg

Ha summáznom kellene az érzéseimet a tablettel kapcsolatban, akkor azt mondanám, hogy az S7 után 35 ezer forintos árával az X7 is kiváló vétel, aki egy jóval gyorsabb és masszívabbra épített tabletre vágyik és a két típus között teketóriázik, annak mindenképpen ezt ajánljuk, főleg, hogy a kb. 10-12 ezer forintos árkülönbség a kapott plusz hardwareelemekkel mérve szinte nevetséges ez a többletkiadás és bőven megéri. Otthonra, utazáshoz és a punnyadós estékhez is nagyon jól társítható tablet, az ára és a hozzá tartozó terméktámogatás és garancia pedig igazi kötelező vétellé teszi azoknak, akiknek az álmaiban egy 7"-os tablet szokott megjelenni és reggelente arra riadnak fel, hogy nincs még belőle otthon legalább 1 darab. :)

A tabletet a Koobe-tól kaptuk tesztelésre, amit így utólag is köszönünk. :)


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr455221938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2013.04.14. 21:46:42

Te Tomi, ez már ősrégi cucc ;)

bio

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.04.14. 22:39:50

@bioLarzen: Hát, sajnálom, hozzánk két hete jutott el, én meg úgy elvoltam havazva, hogy csak most tudtam róla megírni a tesztet. :(

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.04.15. 12:44:37

Én is ilyet vettem a Zasszonynak.
Az egymagos után végre nem kap el a dühroham, ha valamit meg akarok nyitni, vagy párhuzamosan futtatni. Erős, gyors készülék, az árát nagyon megéri.

Billenytűzetes tok is van, de egyszer nem volt használva, pedig megy róla fészbukozás, levelezés rendszeresen. Egyszerűen kényelmes a virtuális billenytűzet, ez a kiegészitő parasztvakitásnak jó, de felesleges.

bioLarzen 2013.04.15. 17:03:31

@Tomi from Space: Gondolom, tudtad, hogy nem úszod meg :P

bio

Padre03 2013.04.15. 21:17:37

Nem tudom Te hol nézted az Ebay-en, de egy ilyen tok 2000,- Ft alatt van postával együtt.

Google+
süti beállítások módosítása