Samuel L. Jackson kedvenc időjárás widgete

2013.07.03. 15:25 Yarner

Az időjárást mutató widgetek története az Androiddal egyidős, elég, ha a HTC Sense legendássá vált időjárásjelző lapozós órájára gondolunk, ami akkora benyomást tett az androidosokra, hogy kb. idénre kezdett csak kínosan ódivatúvá válni. Az aktuális időjárást mutató widget szinte alapelvárás egy androidos telefonon - annak ellenére, hogy elég kinézni az ablakon, hogy megtudhassuk, éppen esik-e vagy köd van.

Ryan M. Kelly köztiszteletben álló androidos skingyártó új időjárás widgetje azonban meglepő fordulattal borítja fel a készülékeinken megszokott derűs miliőt: a divatosan szövegalapú minialkalmazás meglehetősen keresetlen szavakkal írja le az idő aktuális állapotát, mintha mindenki kedvenc mocskos szájú amerikai színésze mondaná el, mit is lát az ablakból. (Óriási lenne rávenni valahogy, hogy felmondja a szövegeket). 

A widget (ami egyébként egy, több hónapos engedélyezési mizéria után nemrég megjelent iPhone alkalmazástól kölcsönözte az ötletet, és az őt megillető módon önálló app helyett widgetként született újjá) láthatóan szíven találta az androidos közösséget, ugyanis az elmúlt hónapban a különböző fórumokon megjelent művészi homescreenek jó részében megtalálhatjuk. Íme pár példa:

beeping1.pngbeeping2.png

beeping3.png

beeping5.JPG

Technikailag a Beeping Weather egy UCCW (Ultimate custom clock widget) skin, azaz az UCCW telepítése nélkül nem fog működni. (Ez amúgy egy kiváló eszköz, mindenkinek abszolút ajánlott, aki a készüléke személyre szabását tervezgeti). Egyetlen hátulütője, hogy mivel nem módosítható, csak az AccuWeatherrel hajlandó összekapcsolódni, és ez sem működik mindenkinél (pl. nálam sem), így a képernyő feldobásán kívül más funkcióval nem igazán bír.

Letöltések: 
UCCW:

Get it on Google Play

Beeping Weather :

Get it on Google Play


Címkék: alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr345389367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blog.sancho.hu · http://blog.sancho.hu 2013.07.03. 17:28:20

Off/

A HTC féle napocskás időjárás widget már az Android előtt létezett a HTC Home nevű Windows Mobile 6.0 rendszeren az ott Today néven futó felületen.

/Off

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.07.03. 20:37:48

@blog.sancho.hu: ÁÁÁ! Tudtam, hogy valaki ezt le fogja lőni...
Igen, persze. azt a külsőt vitték át a Sense-be. bevallom, a WinMo idejében még nemfoglalkoztam mobillal és nem nyomoztam le pontosan (bár derengett a dolog). Erre jó a web 2, az olvasó úgyis kiigazít :-)

t0thl 2013.07.04. 16:12:22

Jaja a HTC Touch Diamondnak is ilyen volt...Touchflo -nak hívták a windows mobile -s Sense -t :D

Google+
süti beállítások módosítása