Trafik ide, trafik oda, szokj le, oszt kész - Cessation Nation

Nem akarunk és nem is fogunk politizálni, de bazi nagy löket az új pártirodás cigi értékesítés a leszokni vágyó magyarságnak mostanság, úgyhogy a belső undort kihasználva jó ugródeszka most ez a pár nap arra, hogy letegyük a cigit, ami persze tudjuk, hogy baromi nehéz. Egyes kutatások kimondták, hogy a cigitől megszabadulni legalább annyira, ha nem nehezebb, mint a herointól, úgyhogy aki belevág a leszokásba, annak fel van adva a lecke. Francokat. Leszokni igazából nem nehéz, az a nehéz, hogy azt a két nap fájdalmat, amit kapsz túléld, erős legyél 48 órát, amikor belül úgy érzed a lelked, mintha egy hal lenne egy vödör sóban, forog össze-vissza, ki akar törni valamiből, ami nem tudja, hogy micsoda, szenved, nem találja a helyét, nem köti le semmi, á basszus, pont ezt érzem.

1 napja, 15 órája és 49 perce nem gyújtottam rá!

Screenshot_2013-07-08-10-49-23.png

Persze ez nem ilyen egyszerű, főleg, hogy 13 éve dohányzom, igazából baromi rossz érzés, meg minden, de csinálom, mert kemény gyerek vagyok. Szerencsére van ez a Cessation Nation app, ami sokat segít. Beírhatod, hogy mikor szívtad el az utolsó szálat, mennyibe kerül egy doboz cigi, hány szálat szívsz belőle naponta, Ő meg jól kiszámolja a fenti képen látható módon, hogy mennyit pénzt nem költöttél el már rá, mennyit nem szívtál el, mennyi időt spóroltál azzal, hogy nem cigiztél. Én több mint másfél nap alatt kemény 4 órát, az azért elég durva.

Ha esetleg mégis rád jönne, hogy rágyújts érdemes belekukkantani a Health Benefits menübe is, ami megmondja, hogy az utolsó cigi óta milyen pozitív változások zajlottak le a szervezetünkben:

Screenshot_2013-07-08-10-54-53.png

Az apphoz persze widget is jár, úgyhogy a fontosabb adatokat (megtakarítás, el nem szívott cigi, leszokás óta eltelt idő) folyamatosan nyomon tudjátok követni. Ha jön a para-démon, akkor pedig van két logikai játék is beépítve, amikkel el lehet űzni a nikotin-manót. A leszokásban sokat segíthet egyébként a nikotinos rágó, aminek a használati utasítását dobjátok el jó messzire, mert semmit nem ér. Alapkoncepciója az, hogy cigizz-rágózz-cigizz-rágózz és majd 3 hónap alatt leszoksz. Talán. Faszság, ne hidd el, ne így csináld. Döntsd el, hogy le akarsz szokni, meditálj, várd, amíg elérkezik az idő, amikor lelkileg felkészült vagy. Sportolj valamit, legalább 1,5 órát és utána ne gyújts rá többet. Ha nagy a nikotin éhség, akkor nyomj be egy nikotinos rágót, aztán nyugodj meg. A rágóban azt írják egyébként, hogy napi 15 a javallott adag, ez hülyeség. Én 6 rágóval bírom az egész napot és rá sem gyújtok mellette. Nem is fogok. Tudod miért? Mert már kiment a szénmonoxid a testemből és már 83%-osan visszanyertem az ízérzékelésemet és szaglásomat is. Jah, reggel ezért volt olyan, a megszokottól eltérően rohadt sós a rántott csirkemelles szendvicsem :)

google_play.jpg


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr875395705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kapsz Lokk 2013.07.08. 12:44:24

Nem csak két nap a kemény. A környezeted is megsínyli az első félévet, amikor nem szívhatsz el egy nyugi-cigit :-)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.07.08. 12:45:25

@Kapsz Lokk: Egyszer már egy évre leszoktam és akkor se küldtem el senkit a picsába. Nem lettebb most sem frusztráltabb, mint voltam :D

decoati 2013.07.08. 13:28:48

@Kapsz Lokk: nekem sem kellenek elvonási tünetek ahhoz hogy kiállhatatlan paraszt legyek... :D

brejti 2013.07.08. 14:27:40

Én 24 év bagó után tettem le a cigit.
Nekem ezen kívül még 2 másik app segített sokat:

QuitNow: annyiban tud többet, hogy a program magyar nyelvű és egy igencsak aktív magyar fórum is tartozik hozzá.

Get rich or die smoking: inkább a mocskos anyagiak felől közelít. Célként ki tudsz magadnak tűzni drága dolgokat, amiket a cigin spórolt pénzen tudsz megvenni. Szépen számol vissza, emlékeztet stb. stb.

#QuitNow! Leszokás időpontja 2012.06.18.:
385 nap füstmentes,
11 556 cigaretta elhagyva,
480486,32Ft és 48 nap, 03:36:00 megtakarítás!

Csizi12 2013.07.08. 18:17:44

Én is QuitNow!-t használtam, tényleg jó dolog látni, hogy mennyi mindent megtakarít (pénz, idő, egészség) az ember a cigi elhagyásával.

Sajnos időről-időre visszaszokok, és utána a leszokás mindig megvisel. Pedig voltam már tiszta egyszer 4 évig, többször 4 hónapig, de hülye fejemmel mindig el-elfogadtam egy-egy baráti cigit, és onnantól nem volt megállás.

Viszont ma délután elfogyott a cigim, azóta nem vettem, és a példádat látva Tomi kedvet kaptam, hogy újra abbahagyjam. Le is porolom a QuitNow!-t. :D

shownyi 2013.07.15. 21:34:30

Gratulálok Tomi, így tovább! Hajrá gyerekek! :-)

Google+
süti beállítások módosítása