Kiszivárogtatott hivatalos 4.3-as Android Note 2-re [Korai Teszt Verzió!]

2013.10.04. 17:58 Való

Igencsak sokat váratott magára (valószínűleg a Note 3 megjelenése miatt), de a Samsung végre kiadta az első teszt verziót a Note 2-re szánt 4.3-as Android frissítéséből.  Lassan két napja tesztelem a ROM-ot és kicsit felemásak az érzéseim vele kapcsolatban, de nézzük a változásokat szépen sorban:

90990-samsung-galaxy-note-2.jpg

-          4.3 motorháztető alatti programkód fejlesztései (Nincs információ arról, hogy ebből tényleg minden működik-e)

-          Megjött a Galaxy S 4-en debütáló új TouchWiz.

-          Ennek hatására a záró képernyőn már választani lehet a fodrozódás és a fényeffekt között.

-          Megjöttek a kihagyott 4.2-es verzió „Lockscreen Widget-jei” is. Szóval most már néhány mini alkalmazást kirakhatunk a záró képernyőre. Nekem hiányzik innen a havi nézetű naptár.

-          Különböző részekre osztották a beállítások menüt. Úgy, mint Kapcsolatok, Sajáteszköz, Fiókok, Egyebek. Érthető, hogy ez valakinek átláthatóbb, mert nem csak lefelé kell lapozni és úgy kiválasztani a sokból, ami nekünk kell. Azt viszont nem tudom megérteni, hogy ezek között miért nem lehet oldalra húzva az ujjunkat váltogatni?! Nem kicsi a kezem, de amikor egy kézzel vissza szeretnék menni az egyebekből a képernyő bal felső sarkában figyelő kapcsolatokra, az azért nem egy egyszerű mutatvány még nekem sem.
Ugyanez a probléma a natív zenelejátszóval, a telefon funkcióval. Márpedig ha tudnak ilyen plusz (felesleges) funkciókat kitalálni, mint a pásztazoom, meg a tekintetfigyelő, röpke pillantás és a többi, akkor ennyire, miért nem képesek ezek a derék Samsungos programozók? Örök kérdés marad.

Screenshot_2013-10-04-16-32-40-horz.jpg

-          Szebbek lettek az ikonok

-          A Galéria sokkal gyorsabb lett, mint volt ezért nagy plusz pont, már nagyon kellett!

-          KNOX biztonsági fiók: Ez egy kóddal lezárt része a telefonnak, körülbelül ahhoz tudnám hasonlítani, mintha egy másik felhasználói fiókot nyitnánk az oprendszerünkben, az igazán bizalmas dolgoknak. Az ezen a részlegen fényképezett képek, elküldött SMS-EK, bonyolított hívások, felírt jegyzetek, csak a fiókba belépve tekinthetőek meg. Egyébként alapból a program, nincs telepítve, nekünk kell ehhez kb. 130mb-nyi adatot letöltenünk, amit én picit sokallok, de akinek esetleg tényleg szüksége van ilyenre, annak biztosan hasznos lesz és megéri, mert a váltás tényleg gyors és abszolút zökkenőmentes.

Fagyással vagy nagyobb hibákkal nem találkoztam. Egyedül a swipe bevitellel akadtak eddig problémáim, amelynél hiába van kiválasztva a „folyamatos bevitel” egyszerűen nem akarja azt érzékelni, nem működik, aztán valamikor magához tér, akkor már igen.

Screenshot_2013-10-04-16-33-46-horz.jpg

Aki kedvet érez a ROM telepítéséhez: 

1: Az alábbi Linkek egyikéről töltse azt le: Link 1Link 2Link 3Link 4,

2: Kitömörítés(JELSZÓ: wagnervaz)

3: ODIN letöltése(Innen, vagy innen)

4: A telefon újraindítása download módban( Kikapcsolt állapotban hangerő gomb LE + menü gomb+ bekapcsoló gomb)

5: Csatlakoztatod a telefont USB kábelen keresztül a számítógéphez.(Hátsó USB-t válassz és lehetőleg PC-n csináld előző cikkeknél sokatoknál felmerült már, hogy nem csatlakozott rendesen laptophoz vagy másodlagos USB-hez)

6: Az AP részhez hozzáadod az előzőleg letöltött, és kitömörített fájlt melynek neve: AP_N7100XXUEM16_CP_N7100XXEM16_CSC_N7100XAEM16_BY_WVAZ_DINK.tar 

7: Megbizonyosodsz róla, hogy a RE-Partition NINCS be x-elve. 

8: Start aztán vársz, elvileg utána már feljön az új rendszer és minden rendben. 

Ha nem így lenne akkor kikapcsolod a telefont és recovery módban indítod (hangerő gomb FEL + menü gomb+ bekapcsoló gomb) itt kiválasztod a wipe/factory reset opciót a hangerőgombokkal navigálva és a menü gombbal kiválasztva. Ez egy gyors újratelepítést csinál, elvileg ezután már mindenképpen jónak kell lennie, ha mindent jól csináltál. 


Címkék: samsung note 4.3 jellybean

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr35551674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamás Tar 2013.10.12. 23:56:25

Spen jól működik vele?
Illetve root kell hozzá?

Samu 4.3 · http://samu43.blog.hu 2014.02.24. 12:51:51

Bocs, spammelek, illetve sorstársakat keresek: én már a végleges verziót raktam a sajátomra. Hibalista a blogomban. :(

Google+
süti beállítások módosítása