Google körkép: utolsó utáni Nex5 hírek, KitKat finomságok, animgifekkel frissül a Hangouts(!!!4)

2013.10.31. 17:35 Hrobert

Manapság a Google háza táján a legnagyobb érdeklődésre okot adó esemény kétségkívül az új referenciamobil, a Nexus 5, illetve az azon debütáló új főverzió, a 4.4 KitKat közelgő eljövetele. Bizonyára erre már nem kell sokat várnunk - a legutóbbi pletykák a mai, vagy a holnapi napot valószínűsítették -, de még egy utolsó kört csapunk a legfrissebb fejleményekről.  A héten egyéb hírek is érkeztek viszont Mountain View-ből, ezekből is szemezgetünk kicsit.

google-nyc01.jpg

Nexus 5

A legutóbbi pletykák még mindig valószínűsítették a mai megjelenést, leginkább a szokásos, amerikai idő szerinti 9-10 órai bejelentésre számítanak. Mivel a nyugati parton még csak fél 10 körül jár a poszt írásakor, erre még sor is kerülhet, de én azért kevés esélyt látok rá, hogy mindenféle sajtóesemény nélkül indítsák útjára suttyomban az androidos világ legjobban várt készülékét. 

Svájcban eközben lefotóztak egy nyomtatott hirdetést, miszerint ott még novemberben elérhető lesz a telefon, a hirdetett digitech.ch oldal viszont szintén mai megjelenést jelez:

lg-google-nexus-5-switzerland-launch-1.jpg

Mindeközben néhány szerencsés már ki is csomagolhatott egy Nexus 5-öt, egy reddit felhasználó tapasztalatait pedig képek formájában a nagyvilág elé is tárta

white-nexus-5-gif.gifFönt egy 360 fokos animgifen csodálhatjuk meg az új Nexus fehér változatát

Alant pedig a készülék állítólagos Basemark eredménye látható, érdekes, hogy ezen az OS még mindig Key Lime Pie néven fut.

nexus-5-benchmark-1 (1).jpg

KitKat

Egy kiszivárgott dokumentumra hivatkozva több nagy androidos portál is közli a hírt, miszerint a 4.4-es verzió végre a low-end készülékek problémáira is megoldást jelenthet. 

A KitKat-ben ugyanis optimalizálták a memóriafelhasználást, ami régebbi és/vagy alsóbb kategóriás készülékek esetében is értelemszerűen teljesítménybeli javulást hozhat, akár 512 MB RAM-al ellátott telefonok/tabletek is futtathatják.

Android-4.4-kitkat-Google-HQ-Mountain-view-645x440.jpg

Egy másik nagy hangsúlyt kapott terület a hordható eszközökkel való együttműködés, a pletyka szerint az új OS új szenzorokat is támogat, például lépésszámlálót. Az okosórák felfutásával és a Google Glass megjelenésével ez sem tűnik logikátlan lépésnek. 

A dokumentum szerint a 4.4 natív infravörös szolgáltatásokat is támogatni fog, a távirányító funkcionalitás idén egyébként is sok csúcskészüléknél nagy hangsúlyt kapott, valamint a Bluetooth szolgáltatások is fejlődhetnek, több készülékkel és jobban kommunikálhat Androidos eszközünk. 

Az NFC-vel kapcsolatban is nagy előrelépésre számítanak, elvileg az új Androidos készülékeknek nem feltétlenül lesz szükségük az eddig nélkülözhetetlen biztonságos elemre az adatok tárolásához, az Android enélkül is képes lehet bankkártyák, belépőkártyák emulálására. 

Hangouts

A Google már tartott a héten egy sajtóeseményt, ahol a Hangouts-szal kapcsolatos újdonságokról hullt le a lepel.

A következő nagy frissítéstől már sms-ezhetünk is a programban, így az internetes és telefonos interakciókat egy felületen láthatjuk. Ezzel már a Facebook is megpróbált tőrbe csalni mindenkit a messengerrel, nekem már akkor sem tetszett, de az Android and Me munkatársa például ujjongva örült az új szolgáltatásnak. 

Hangouts4.png

A második új funkció az egyszerű helymegosztás, egy koppintással megoszthatjuk a tartózkodási helyünket azzal, akivel csevegünk, részletes térképpel együtt. Egy fokkal hasznosabb funkció. 

De a harmadik, talán legfontosabb újítás garantáltan mindenkinél betalál, az már nem újdonság, hogy az animgifek aranykorukat élik ismét, hamarosan viszont bárkinek az arcába tolhatunk egyet a Hangouts segítségével. 

+1 bónusz: legyél Te is Google-tesztelő

A Google boszorkánykonyhájában mindig főznek valami újdonságot, amelyeknek nagy részét valószínűleg soha nem látja a nagyközönség, csak a belsős tesztelők, másokkal pedig kész termékként is talákozunk. 

Most a cég egy új programot indít, aminek keretein belül tesztelőket keresnek szolgáltatásaikhoz. Ezen a linken érhető el a feliratkozáshoz szükséges felület, ahol adataink megadása után egy rövid kérdőívet kell kitöltenünk saját szokásainkkal kapcsolatban. A kérdések alapján nem igazán nyilvánvaló, hogy pontosan mit kell tesztelni, hardvert vagy szoftvert, de legalább mi magyarok sem vagyunk kizárva, kísérletező kedvűeknek érdemes lehet feliratkozni, ki tudja, hátha egyszer egy Google okosórával csenget be egy kedves alkalmazott. 


Címkék: google hírek frissítés pletyka android kitkat nexus

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr595607895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása