Jófogás.hu - Most már mobilról is aprózhatsz

Ahány ember, annyiféle, de az biztos, hogy mindenki eszik, iszik, alszik és apróhirdetéses oldalakat használ. Ez fokozottan igaz a geek-ekre, akik a megunt technikai eszközeik nagy részét ezeken adják el és ha pénz szűkében vannak, vagy csak szeretnének olcsóbban hozzájutni valamihez, akkor ezeken az oldalakon szerzik be azokat. Én mániákus kijelzőgyűjtő vagyok, úgyhogy gyakorta látogatom az aprókat, hátha megtalálom azt a típust és olyan áron, amit régóta keresek. Eddig leginkább csak a weben tettem ezt, de most megjelent végre a Jófogás mobil applikációja, ami függetlenítette az aprózást az Androidos böngészős szenvedéstől, úgyhogy most már napközben is szívesen felnézek a BKV-n utazva, hogy felkerült-e végre 40 ezerért az ASUS VK278q monitor.

Az appot elindítva egyből az események közepében találhatjuk magunkat, a főképernyőn a keresés mellett a legfrissebb hirdetéseket is megnézhetjük, így nem maradunk le egy indítás során sem a legjobb deal-ekről.

Screenshot_2014-02-02-18-51-15.png

Mondanom sem kell, hogy egyből elkezdtem monitor után keresni, de sajnos egy geek-et sem találtam aki hirdetné. Nem baj, szerencsére ezer dolgot szeretnék még vásárolni, köztük néhány Star Wars ereklyét is, úgyhogy a következő keresésem már adott is. A keresések egyébként szűkíthetőek is és nem csak kategóriákon belül, de régiónként is szelektálhatunk, így ha a személyes átvétel hívei vagyunk, akkor elég csak kiválasztani a saját megyénket. Szelektálhatunk továbbá a magán és céges hirdetések között is és a találatokat kérhetjük feladási dátum, vagy ár szerinti sorrendben is. Szóval Star Wars:

Screenshot_2014-02-02-18-51-54.png

Szerencsére itt már annyi találatot kaptam, hogy egy lottó ötös is kevés lenne bevásárolni, ezért fájó szívvel, de keresgélnem kellett, hogy mi az, ami igazán megdobogtatja a szívem és van is rá elég keret. Mivel a IV. V. és VI. rész megszállottja vagyok, egyértelmű volt, hogy az X-Wing-re szavazok, ideje volt hát megnézni a hirdetési adatlapot:

Screenshot_2014-02-02-18-52-23.png

Amitől mobilon mindig megőrülök, az a telefonszámok, email címek és hasonló adatok másolása, aztán beillesztése. Nem túl gyors megoldások ezek és általában el is keverem a telefonszámokat és email címeket, amiket soha többet nem tudok senkihez társítani. A Jófogás app-jában ezt nagyon jól megoldották, nem kell többet szenvedni a clipboard-dal, elég a hirdetés alatt található gombokra kattintani és máris tárcsázzuk a hirdetőt, vagy írhatjuk Neki az emailt-SMS-t. Természetesen rányomtam a hívás gombra, mert miért ne, egyből ki is csöngött, "Jó estét kívánok, 10 ezerért el lehet-e vinni? Nem sajnos, ennyi az ára! Rendben, köszönöm, viszonthallásra." Szegény vágólap meg csak hümmögött a háttérben, hogy ezúttal már kimaradt a buliból.

A hirdetéskeresés mellett legalább ennyire egyszerű és kényelmes a hirdetésfeladás is, amit a Főoldalról tudunk megtenni. Kitöltjük a szükséges mezőket: Régió, eladni kívánt, vagy keresett termék neve, az elérhetőségeink és ha eladni kívánunk egy terméket, akkor a képek. A képeknél is nagyon egyszerű dolgunk lesz, elég a fotó ikonra kattintani és máris választhatunk, hogy instant készítünk egy képet a telefonunkkal, vagy feltöltünk egyet vagy többet a már meglévő albumokból. A folyamat végén kapunk egy aktiváló linket és ha  Jófogás ügyfélszolgálatosai rendben találják a kitöltött adatokat és a hirdetést, hátradőlhetünk és figyelhetjük, hogy mikor csörren meg a telefonunk: "Talán ez az a hívás, amit annyira várt Uram!"

feladasi_folyamat.jpg

Nagyon tetszett az app-ban, hogy minden kézre állt és egyértelmű volt, a használata közben tényleg éreztem, hogy ezt ugyan programozók csinálták, de előtte megfordult egy designer-nél is és egy olyan csapatnál, akik ténylegesen a kényelmi funkciókat részesítik előnyben és nem feltétlen egy szép kódsor fogja nekik a tökélyt jelenteni. A program egyébként gyors mind a felület használata, mint a keresés terén, mindezt egy panelszobába zárva, kissé korlátozott és lassúcska 3G-s elérés mellett is. Így 2014-ben elértünk végre oda, hogy kezdenek megjelenni az olyan applikációk, amikre végre minden téren odafigyeltek és nem csak az a céljuk, hogy adott cégek egy mobilplatformon is kipipálhassák magukat, hanem az, hogy ott is kényelmesen, egyszerűen és élvezetesen elérhetőek és használhatóak legyenek.

Aki pedig tud egy eladó ASUS VK278Q monitort, az hívjon má' fel, mert nagyon kéne. Kösz!

A Jófogás.hu mobilapp-ját innen tudjátok letölteni:

google_play_icon.png


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr735794488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása