Az előlap mekkora részét fedi le a kijelző?

2014.02.11. 21:07 ][-][alo

Érdekes grafikát közölt a Twitteren @somospostpc. A képen napjaink, valamint pár évre visszamenőlegesen az akkori legnépszerűbb készülékeket ábrázolta egy érdekes kérdésre kapott számsor alapján.

Az előlap mekkora részét fedi le a kijelző?

nagysag.png

A válasz láttán azt lehet megállapítani, hogy a gyártók mind kevesebb felesleges helyet hagynak a kijelző körül, de ott még nem tartunk, hogy az előlap teljes egészében csak a képernyőből álljon. Ugyanakkor talán nem is lesz ilyen - addig legalábbis, míg ki nem küszöbölik azt hogy az embernek a kezében kelljen tartani a készüléket. Az ujjak ugyebár kitakarnának a képernyőből. 

A technológia viszont adott lenne ahhoz, hogy csak kijelzőből álljon az előlap, hiszen nem egy cég levédette saját megoldását, hogy különböző szenzorokat telepít a képernyő alá, mögé. Így már szoftveresen nem egy nagy dolog megoldani, ha a felhasználó a kezébe veszi az eszközt, akkor egy apró káva jelenjen meg körbe, így aztán nem lesz szem előtt az ember ujja. (Megyek levédetem az ötletet!)

Mindenesetre újabb verseny zajlik a gyártók között, ami talán megint jó a vásárlóknak. A telefontesztet írók számára pedig még egy összehasonlítási alap. :-)

Mennyire vagytok megelégedve a kijelző / előlap százalékotokkal? Melyik az a telefon, aminél többet vártatok?

Szerintetek meddig mennek el a gyártók? 85-90%?


Címkék: érdekes összehasonlítás készülékek

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr165810045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

][-][alo 2014.02.11. 21:37:03

Nekem a Z1Compact nagy csalódás volt - simán elfért volna egy 4,7" képernyő rajta, vagy legalább egy 4,5-ös... jaaah, hogy akkor az már nagy konkurencia házon belül...

Globetrotter2014 2014.02.12. 10:38:34

Bár az almások most biztos dönnyögnek valamit hogy persze a 3,7 colos kijelző és a telefon haramdát lefedő karima az ideális mert megmondta Jobs, azért itt többről van szó mint hogy "kinek hosszabb". szerintem az érintőképernyős telóknál ez az egyik kulcsadat, jól tette az LG hogy rágyúrt.

ZigZag 2014.02.12. 13:55:57

Érdekes, én nagyon könnyen tudom úgy kézben tartani a telefonom, hogy ne takarjanak ki az ujjaim az előlapból semennyit sem.

ZigZag 2014.02.14. 13:33:38

@Yarner: én tényleg nem értem ezt az ujjkitakarás-aggodalmat. Most direkt rákerestem a google images-en arra, hogy "holding smartphone" és csupa olyan kép jön szembe, ahogy nagyjából én is tartani szoktam a telefont: az ujjaim az oldalához, illetve a hátlapjához érnek hozzá főleg, nem lógnak be az előlap elé.

ZigZag 2014.02.14. 21:05:59

nem megy ki a dolog a fejemből, kérem a poszt szerzőjét, "Halo"-t vagy kicsodát, fejtse ki, ő hogyan szokta fogni a telefont, hogy elélógnak az ujjai? Én így:
image.yaymicro.com/rz_1210x1210/1/c11/businessman-holding-smartphone-on-white-background-1c11952.jpg

[hüvelykujj ujjbegye az egyik oldalt támasztja, mutatóujj a hátoldalt, maradék három ujj ujjbegye a másik oldalt]

Azzal egyetértek, hogy valamit kell kezdeni a véletlen tapintás problémájával, ez elég könnyűnek a posztban említett megoldással. De ez, hogy tüntessük el a tartalmat a képernyő széléről ;__;
könyörgöm, nem lógnak, hát nézzétek meg, hogy nem lógnak be az ujjak a képernyő elé!!!

Google+
süti beállítások módosítása