Az utóbbi idők egyik legszebb játéka - Smash Hit

2014.03.18. 13:18 Yarner

A Mediocre nevű stúdió a szerény név ellenére éppen hogy nem a középszerű játékairól híres, hiszen olyan remek alkotások jöttek ki a kezük alól, mint a Sprinkle és a Granny Smith - most pedig megint olyat tettek le az asztalra, amibe belerengett a Play Store.

smashit.png

Töltsd le és próbáld ki. Itt a link, meg sem várom a poszt végét vele.

Get it on Google Play

 Az app a videójátékok legősibb típusát személyesíti meg: Szét kell lőni benne dolgokat. De nem is ez a lényeg, hanem a megvalósítás. Személytelen nézőpontunk egy 3 dimenziós, éteri hangulatot árasztó, geometriai alakzatokból felépülő kristályfolyosón halad, s minden érintésünk a képen kilő egy acélgolyót, ami aztán a gravitáció törvényét követő pályát ír le. A célunk minél távolabbra jutni, ehhez csörömpölő üvegcserepet kell csinálnunk az összes utunkba kerülő, egyre kacifántosabb akadályból. Rohamosan fogyó tölténykészletünket kékesen derengő kristálygúlák leamortizálásával tölthetjük vissza.

Ennyi a játék, nem könnyű, de nem is egy Flappy Bird, bőven tartogat sikerélményeket. Viszont, ahogy írtam, a lényeg a hangulat. A misztikus ködből felderengő hasábok alkotta pálya képe utánozhatatlan atmoszférát teremt, ami egyszerre idézi a számítógépgrafika korai hőskorát (eszünkbe juthat az eredeti Tron vagy a Super Channel legmenőbb sorozata a Captain Power) úgy, hogy közben tökéletesen friss és mai marad. A kristálydarabok törési fizikája pedig hibátlanul életszerű élményt nyújt. (Tegye fel a kezét, akit nem nyűgöz le egy darabokra törő üveglap látványa. Na? Ugye, hogy senki?)

Egyetlen üröm az örömben, hogy bár a játék ingyenes, létezik egy prémiumváltozat, amit kizárólag az appon belül lehet megvásárolni - ez annyi extrát tud, hogy megjegyzi az elért checkpointokat, az alapváltozatban ugyanis minden game over után a legelejéről kell újrakezdeni. Így aztán végképp teljes lehet a retro-élmény, hiszen ez éppen olyan, mint egy 80-as évekbeli számítógépes játék, még a savegame előtti vad évekből.

Indulás, gyűljenek a cserepek! 

Közlemény: Lehet, hogy te készíted majd el az Androlib új dizájnját? Ha érzel magadban elég kreatív energiát és pozitív vibrációt, nevezz be a pályázatunkra!


Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr855867384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tb79 · http://www.ukulele.hu 2014.03.18. 20:35:34

Télleg jó kis gém, megéri letölteni!

griiischdoov 2014.03.19. 15:43:43

Tenyleg szorakoztat! 5097?

Google+
süti beállítások módosítása