Csinosodnak a Google ikonjai?

2014.04.14. 10:58 Yarner

Annak ellenére, hogy az androidosok nagy százeléka valamelyik speciális ízesítésben fogyasztja a Google operációs rendszerét (Samsung, LG vagy éppen Sony fazonban), az ínyencek között egyre népszerűbb a vanília íz, azaz a gyári Google kinézet. Ezzel leginkább a Nexusokon, meg a kínai és egyéb kis gyártók készülékein és persze a spéci gyári android-alapú ROM-okban találkozhatunk, és Matias Duarte áldásos tevékenységének hála, verzióról verzióra egyre csinosabb lesz.

A minap az Android Police oldalán felreppent pletyka szerint a Google alkalmazások gyári ikonjai kisebb áttervezés alatt állnak, az új arcuk, nem túl meglepő módon nemcsak egységesebb, de egyben a divatos, stilizáltabb, flat-esebb esztétikai elveket fogja követni. Ugyan az újítás egyelőre nem látszik feloldani az asztali PC-s ikonok és az androidos ikonok közötti különbséget, de lehetséges, hogy az új ikoncsomag idővel a PC-ink (vagy éppen Chromebookjaink) monitorján is megjelenik. A lenti képen a kiszivárgott képernyőfotót láthatjuk az állítólagos új ikonokkal, alatta pedig egy összehasonlítást a jelenlegi asztali és mobilos ikonok és az új változatok között.

ikonok1.png

ikonok2.png

Amikor azt mondtam, hogy ez a stílus most divatos, nem vicceltem, azonos design-elveket képviselő ikoncsomagokat láthattok például itt, itt, itt, itt, itt, ittitt és itt is. Szóval, ha az új ikonok tényleg így fognak kinézni, az eredetiségversenyt ugyan nem nyeri meg velük a Google, de legalább frissen mutatnak majd. (NB: A linkek alatt található ikoncsomagok telepítéséhez valamilyen külön launcherre lesz szükség, a gyári indítók valamiért nem hajlandók szóba állni a külsős ikonokkal).

Persze a pletyka még nem megerősített, így ha meg is jönnek az új ikonok, végül bárhogy festhetnek majd. (A teljesen bekékült Play Áruház ikont én személy szerint kicsit furcsállom.) 

Mit gondoltok, ráfér az ikonokra egy átfestés?


Címkék: google hírek android

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr836028214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

InTheGajd 2014.04.14. 17:06:04

Ez az állandó kényszer a folytonos megújulásra...

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.04.14. 22:44:47

Agyamra megy ez az állandó varriálás, soha semmit nem találni meg mert ide oda pakolgatják, meg változtatják a megjelenését.

C4rt3r 2014.04.15. 00:10:05

az egész rendszer grafikus megjelenésére férne egy óriási megújulás. Ezek az új ikonok katasztrofálisak, nincsen bennük egységesség, stílus. Ezek szabvány iparosmunkák a futószalagról. Még mindig az android a mobilok linuxa. Már tízszer többet és jobban tud, mint a konkurencia, csak úgy néz ki, hogy nem élmény használni :((

Google+
süti beállítások módosítása