A SwiftKey ingyenesre vált: erről is az Apple tehet

2014.06.12. 10:24 Yarner

Tegnap óta ingyenes a SwiftKey prediktív billentyűzet. A sokak által nagyon kedvelt, "gondolatolvasónak", "csodabillentyűzetnek" is becézett kiegészítő eddig jó 4 dollárjába fájt az igényes közönségnek (kivéve azokat akik valami akcióban megszerezték), ez hirtelen egy csapásra megszűnt. Ha valaki nem ismerné, ez az a billentyűzet, ami az SMS-eink, blog- és Facebookbejegyzéseink, emailjeink alapján hozza létre a személyre szabott prediktív adatbázisunkat, és emiatt nem csak azt képes előre megjósolni, mi lesz az elkezdett szó vége, de azt is, hogy mi lesz a következő szó, amit épp beírni készülünk. Emellett még sok más extra trükköt is tud, vannak témák, lehet a billentyűzet méretét is változtatni, akár lebegő billentyűzetként ide-oda tologathatjuk is a kijelzőn (ez tableteknél lehet hasznos), van felhőbe mentés, természetesen tud swype-jellegű ujjcsúsztatós szövegbevitelt (Swiftkey Flow) és legújabban vagány emojikat is ismer. (Személyes tapasztalataim a billentyűzetről a cikk végén írom össze röviden.)

swift1.png

Azért a fejlesztők sem szeretnének éhen halni (bár ez már csak azért sem fenyegeti őket, mert egy vaskos összegért cserébe a Galaxy S4 óta  SwiftKey predikciós algoritmusa dolgozik a Samsung készülékeiben is), az új üzleti modell lényegét az alkalmazáson belüli vásárlással megvehető témák adják majd - reméljük, hogy itt meghúzzák a vonalat, és nem kell majd pl. a szlengszavakért vagy egy harmadik nyelvi szótár letöltéséért külön pénzt fizetni majd... 

swift3.png

Az elemzők szerint a radikális váltás hátterében, persze ki más, az Apple állhat. A múlt héten ugyanis bejelentették az új iOS verzió egyik nagy innovációját (ezt figyeljétek:) lehet saját billentyűzeteket telepíteni majd almás készülékekre. A hírt várható tapsorkán fogadta, hiszen a minden igényt kielégítő op. rendszer ezt az igényt hosszú évek óta nem elégítette ki. A bejelentéssel együtt az Apple demózta a saját, házon belül készített prediktív szövegbeviteli módszerét is, ami eléggé hasonlít a SwifKey megoldására. Vélhetőleg ezzel szemben lépett a Swift-csapat: ha ingyen is van hasonló szolgáltatás az almákban, nem lenne jó biznisz 5 dodót elkérni érte, viszont a költekezési készségükről híres almások várhatóan komoly pénzeket lesznek hajlandóak kiadni egy-egy új billentyűzet-témáért: bármi jöhet, ami nem szürkéskék...

swift2.png

A régi vásárlókat kedves gesztusként egy, az app régi árához hasonló értékű témacsomaggal kárpótolják, így mi sem érezzük magunkat kizsebelve.

Végül a személyes benyomásaim: nekem kicsit felemás a SwiftKey, bár ezt használom már jó két éve. A gond egyrészt valószínűleg bennem van, egyfelől túl sokat írok angolul is a magyar mellett, és ez még a nyelvválasztás bevezetése előtti időszakban kicsit belekavart a predikciós esélyekbe, másrészt eléggé összevissza fogalmazok, szeretem a kevésbé szabatos kifejezéseket, véletlenszerű összetett szavakat is - ez utóbbi nyilván nem erőssége egy efféle kitalálórobotnak. A magyar nyelv sokszínű toldalékai sokszor megfekszik a predikció gyomrát, ezeket legtöbb esetben manuálisan kell hozzáfűzni, ami a csúszkás bevitel mellett kicsit macera. Angol szöveget látványosan pontosabban és gyorsabban lehet vele írni, olyankor tényleg kész csoda. Mindemellett még így is kényelmesebb a használata, mint a hagyományos pötyögésé, így ingyenesen pedig különösen tudom ajánlani mindenkinek.

  Get it on Google Play

 

[Forrás: Forbes]

 


Címkék: apple hírek swiftkey

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr206296748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

András Kriston 2014.06.12. 10:48:04

Anno megvettem a swiftkeyt valami akcioban, de nekem tul onallo, es rajottem, hogy javitgatni az altala kitalalt szavakat tobb idot vesz el tolem, mint az egyszeru potyoges. A swype egy fokkal jobb, azt hasznalom mar 3 eve, neha kiprobalok mast is, de mindig visszaterek. Mostanaban mondjuk azzal is egyre tobb a baj, a regebbi verziok szamomra pontosabbak voltak (lehetett allitani a precizitast is), az uj verziokban egyedul a ketnyelvuseg ami jo.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2014.06.12. 10:52:32

@András Kriston: Az automata javítást nagyon gyorsan ki kell kapcsolni, egy rémálom, hogy a szóköz leütésére átalakítja a beírt szavakat valami teljesen másra. De kikapcsolható, és onnantól már csak a javaslatok jelennek meg, rajtad áll, hogy elfogadod-e.
igen, a Swype-ot sokan dicsérik, nagyon jó a híre. Ha akciós lesz, egyszer kipróbálom :-)

adamka1313 2014.06.12. 11:25:02

Swype mindennek felett a legjobb.Kipróbáltam most én is de ég és föld a különbség .Swype sokkal pontosban felismeri a szavakat és nem javítja ki abszolút baromságokra mint a swiftkey + sokkal könnyebb rajta a pötyögés is mert sokkal nehezebb rajta elütni a beüt. A nyelv váltás is sokkal rosszabb mert swiftkeyen ha véletlenül elhúztam a szóközön az ujjamat nyelvet váltott......egyszóval engem idegesít.Okés ingyenes mindenki próbálja ki és döntsön ez a saját véleményem volt.

szcsongor 2014.06.12. 14:03:28

Én pont a Swype-ról váltottam nemrég a Swiftkey-re, ez előbbiben voltak idegesítő bugok, meg kényelmetlennek is éreztem. De lehet hogy azóta már is is javult, ki kéne próbálni hogy most milyen vele írni.

efhábé 2014.06.12. 17:24:36

Anno swype volt a favorit, aztán a swiftkey überelte. Azóta is mindig próbálok új dolgokat, de a végén mindig a swiftkey-nél kötök ki.
Egy idő után annyira megtanul engem, hogy komplett mondatokat tudok végigírni csak a javaslatok böködésével. Ez más billentyűzeteknél sosem volt.

xxylon 2014.06.12. 23:55:34

Swiftkey jol mukodik de a ragozassal nem tud mit kezdeni. Es valoszinuleg nem is nagyon lehet javitani ezzel a technikaval hiszen az egesz szot be kell gepelni hogy valaszthass a toldalekolt verziok kozul hiszen azok csak a vegukben kulonboznek. Talan ha valami tovet valaszthatnal utana pedig csak a ragok jonnenek fel es ha ranyommsz akkor hozzaragasztja az utolso szohoz.

Darkcomet 2014.06.13. 18:26:41

Tanítani kell, kb. egy hónapot intenzíven. Onnantól kezdve a legjobb billentyűzet. Akár állított pozíció mellett is értelmezi a leütéseket, és faszán ki is egészíti azokat, amikor egy hozzám hasonló vaksi simán mellétapiz. Csúszatolós billentyűzetektől mindig idegbajt kaptam, de itt a flow nagyszerűen teszi a dolgát. Talán még a Kii Keyboard ilyen jó, viszont ott már az elejétől kezdve egy csomó mindenért fizetni kellett. Amúgy remélem, hogy a régi vásárlók a későbbiekben sem szorulnak háttérbe. Nálunk három mobilra és két tabletre is megóvásároltuk (később a tebletes verzió megszünt), ráadásul teljes áron, szóval idáig olyan ötezer HUF-ba fáj a SwiftKey.

Darkcomet 2014.06.14. 09:24:25

Ja igen! Ezeket a jó kis emojikat hogyan lehet előcsalogatni?

Yarner · http://androlib.blog.hu 2014.06.15. 20:56:43

@Darkcomet: frissítés után jönnek, de vigyázz, máz lehet, nem fogod annyira élvez

Darkcomet 2014.06.16. 06:23:36

@Yarner: Frissítettem de nem látom, hogy hol vannak.

Google+
süti beállítások módosítása