Na most már tényleg elmehet a Glu a fenébe...

2014.07.11. 12:05 Yarner

A Glu egy neves mobil játékfejlesztő cég, és korábban már kihúzták nálam a gyufát a gladiátoros Infinity Blade klónjukkal. Bár nagyjából megfogadtam, hogy többet nem nyúlok a cuccaikhoz, most, készüléktesztelés közben annyira a képembe tolta a Play a legújabb játékukat, a Dino Hunter: Deadly Shorest, hogy ráböktem: benchmarknak jó lesz, meg mégiscsak, dínókra lehet vadászni benne, a képek pedig nagyon ígéretesek voltak, látványos, szép grafika. Ha tudtam volna...

Dino-Hunter_tr.jpg

Azt előre tudtam, hogy ne várjak hosszan tartó élményt, nyilvánvaló volt, hogy mire belejönnék már muszáj lesz fizetős tárgyakat vagy powerupokat beszereznem - a Glu ebben utazik, a játék náluk alapvetően csak alibi arra, hogy pénzt követelhessenek. Viszont a játék maga is durván kiborított. Rengeteg munka van a Dino Hunterben. Gyönyörű a grafika, jó a mozgás, a fizika, változatosak, ötletesek a terepek; az animáció folyamatos és életszerű. tehetséges emberek sok órát öltek bele, hogy a készülékünkre juthasson. 

Dino-Hunter_pt.jpg

És mi a játék? Dínókra kell vadászni? Nem, találóbb lett volna, ha a Dino Butcher címet adják a műnek. A játékmenet a következő: kapsz egy feladatot: milyen dínóból kell lőni és hányat. Ehhez kiválasztod a megfelelő fegyvert, a következő pillanatban pedig ott állsz, lőtávolra az állattól, és csak annyi a dolgod, hogy ráirányítod a célkeresztet és meghúzod a ravaszt (tudom, elsütőbillentyű). Ez a játék. Nem kell megkeresni a prédát, nem kell rejtőzködni, kivárni, puff, ott áll előtted és lőni kell. Ha ragadozó a zsákmány áldozat, akkor lehet, hogy megtámad, ha nem lövöd ki egy golyóval. Ennyi a nehezítés, meg hogy ne fusson el, ahogy azt pl. egy sebesült növényevő teszi. Utánafutni nem tudsz persze, mert egy helyben tudsz csak állni, oldalazni lehet kicsit. (A játék egyébként valójában a Deer Hunter vadászjáték átskinezett változata. Azzal nem volt dolgom, mert nem éreztem, hogy vonzana a téma, de hasonlóan színvonalas és pénzéhes.)

Nekem ennél a küldetésnél (talán a negyedik?) konkrétan megrándult a gyomrom:

Dino-Hunter_steg.jpg 

A feladat: megölni egy fiatal Sztegoszauruszt. Csak így, mert miért ne. Mindehhez hozzájönnek még a lelkes lassított felvételek a halálos golyó véres becsapódásáról, ésatöbbi. Nem vagyok véres szájú PETA vagy Greenpeace aktivista, de ez sok. Nem elég, hogy a játék szar, elsőrendő erőforrások valamint a fejlesztő és az én időm rablása, de mindeközben még szadista is...

Soha többet Glu-játékot. Zárásul még egy hősies kép a játékból (idáig már nem mentem el): aknavetővel Triceratopszra. Mert így fair.

Dino-Hunter_tri.jpg

u.i.: Tisztában vagyok vele, hogy virtuális kihalt állatokról van szó, de én élményt szerezni megyek egy játékhoz, és ez nem az az élmény, amire bármikor is vágynék az életben - úgy érzem, hogy akinek ez hiányzik, jobban teszi, ha pszichológushoz fordul és hosszasan mesélni kezd a gyerekkoráról...

UPDATE: kiderült, kinek a szerepét öltjük magunkra a játékban...

spielberg_tric.jpg


Címkék: para android alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr806499365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meglivorn 2014.07.11. 13:09:13

Olvasás közben pont az jutott eszembe hogy beliknelem a lennti képet. De elkéstem :)

szcsongor 2014.07.11. 17:29:39

A Deer Hunter meg úgy általában a vadászós játékok értelméről lehet vitatkozni, én sem szerettem ezeket soha, de bevallom, valamiért mégis egész jó szórakozás. (a való életben soha nem vadásznék és elítélem az értelmetlen gyilkolászást)
És nem, baromira nem pénzéhes, simán lehet benne haladgatni, fejleszteni anélkül hogy egy fillért költenél plusz előnyökre. Persze erről a dínós verzióról nem tudok semmit, ez lehet hogy pofátlanabb.

2014.07.11. 22:03:56

fasza.. viszont az infravöröstől kidob játék. :(

NicolettaxX 2014.07.12. 09:21:11

Áh, glu-s játékot én se rakok fel. Engem még a notification spamjükkel is felhúztak pár éve.

Lángoló Nyelesfing 2014.07.14. 16:43:33

A tököm tele van a dinoszauruszokkal.

Google+
süti beállítások módosítása