Az LG-nél egy elgurult gyógyszerből világrekord lett!

2014.09.20. 21:53 ][-][alo

Az LG hivatalosan a legnagyobb hirdetőtáblával rendelkező cég a világon! Erről kaptak is egy szép díszoklevelet a Guinnes World Records szervezettől. 

Kedves LG! Gratulálok, szép volt. De miért kellett???

Valakinek elgurult a gyógyszere a koreai cég marketingosztályán... meg azoknál is, akik rábólintottak erre a projektre!

LG-sets-Guinness-World-Record-with-this-gigantic-G3-ad (1) másolata.jpg

Miért nem tudok felhőtlenül örülni annak, hogy Szaúd-Arábia fővárosa, Rijád repülőtere felé vezető úton egy 3000 négyzetméteres felületű, 240 méter széles, 12 méter magas hirdetőtábla nőtt ki a sivatag homokjából, amin a cég egyik legnagyobb sikervárományosa a G3 telefon reklámja látható?

Miért nem tudok örülni annak, hogy az 1800 tonna (!) vasszerkezet segedelmével ráadásul egy ívelt "plakát" készült?

Magát valamire is tartó, a fenntartható fejlődés mellett kiálló, a környezettudatos jövőért nem keveset áldozó cég nekem ne viselkedjen úgy, mintha mérőszalaggal kellene nézegetnie, kinek nagyobb a f...füle!!!

Mi ez itt? A kisebbségi komplexus "elburjánzásának" lehetünk szemtanúi. Élőben akkor láthatjuk ezt a monumentális "emlékművet", ha egyike leszünk az évi 20 milliónyi embernek, akik megfordulnak a King Khalid International Airporton. 

LG-G3-ad.jpg

Emlékmű, mert egy ilyen rekord kérészéletű szokott lenni. Mindig jön valaki, aki nagyobbat akar mondani. Ezernyolcszáz tonna vas... ebből már egy Felcsút II fedett kispályás ékszerdobozka is összejöhetne pedig...Az LG-sek meg kiviszik a sivatagba! Éjszaka persze ki is kell világítani - hadd lássák, mégis mekkora és milyen jó az a G3! 

lg-g3-billboard-640x426.jpg

Valóban ennyire jó lenne az a G3-as telefon? Nagymenőségből így kell a világ orra alá dörgölni? Sajnos arról nem tudok nyilatkozni, mennyire jó a készülék: lehetőségeim nem engedik a megvásárlását, teszteléséhez pedig még nem volt szerencsém.

Vissza az LG-hez: a reklám roppant ötletesnek mondható, hiszen a hír vezető helyet töltött be a tech-oldalakon, illetve egyéb médiafelületeken. Ha mindegyiken reklámot szeretett volna elhelyezni a cég... többszörösébe került volna, mint ez a gigaplakát. Okos...

A "kampánytól" 25 milliós bevételt remél az LG. Remek. Lesz miből tehát folytatni az Adományozásokat?

Az speciel nem az LG hibája, bűne, hogy manapság nem lehet abból nagyságrendileg jegyzett reklámbevételt generálni, hogy valaki hangoztatja, lefestette az óvoda kerítését, vagy pl. támogatta a Lelkisegély Szolgálatot. Sajnos ilyen időket élünk. Innen nézve az koreaiak se csináltak mást, minthogy megadták a népnek azt, amire szükségük van... Mind termékben, mind reklámban.

Valahogy számomra eddig emberközelibbnek tűnt az LG a konkurenciához viszonyítva. A Nagyok egymást ütötték-vágták, ők viszont szépen tették a dolgukat. Készítették a termékeket - pl. a nappalim darabjait. Ezzel a lépéssel viszont valami megváltozott.

Gratulálok, LG! Immáron ténylegesen a Nagyok közé ért a cég. Ha eddig nem is vettem volna észre, mától már tudom, s eképpen állok a márkához...

Remélem a gyógyszerhiány újabb remek reklámokat eredményez majd. Hiszen kimaradt például a reptér kifutója - az is elég nagy... Esetleg valamelyik piramis? Vagy a kínai nagy fal? Az elég jó lenne, hiszem már a Google Maps-on is láthatnák a kíváncsi, reklámra éhes tekintetek...

 


Címkék: para LG

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr146715173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na?? 2014.09.23. 04:42:14

"hogy Szaud-Arábiába fővárosának, Rijád repülőtere felé vezető úton"
Ha ennyire félanalfabéta vagy, mi a faszért akarsz írni?

"3000 négyzetméteres felületű, 240 méter széles, 12 méter magas hirdetőtábla"
Ahogy látom, inkább háromnegyed analfabéta, mert a számolás sem megy.

][-][alo 2014.09.23. 07:56:59

Köszönöm megtisztelő figyelmed!

Szaud-Arábia, Rijád
hu.wikipedia.org/wiki/Sza%C3%BAd-Ar%C3%A1bia

Attól mert valami X széles, és Y magas, nem feltétlen az _egész_ területét kell, hogy kitöltse a reklámfelület...
www.digitaltrends.com/mobile/lg-guinness-world-record-largest-outdoor-advertisement/

S csak neked, hogy tudd magad egyéb témában is kipanaszkodni:
www.sos505.hu/
mobilról is ingyenes ;)

további szép napot! :)

][-][alo 2014.09.23. 11:19:54

@Na??: köszönöm figyelmes kedvességed, javítva

Ződ2000 · http://egzostive.com 2014.09.23. 12:40:54

" kinek nagyobb a f...füle!!!"
Valahol a mobilipar is erről szól, a verseny lényege hogy méricskél az ember.

Szegény almások ebből az elmúlt 2-3 évben már kimaradtak, de az android ökoszisztlémán belül kegyetlen verseny van. És nem csak a készülékekben.

Természetes az ilyen hidegháborús méregetés, nem csak az éles küzdelem (készülék készülék ellen)...

][-][alo 2014.09.23. 13:12:23

@Ződ2000: Az almások most "megkapják" a fregmentációt :) szép kerek alma helyett lesz hosszú, nagy, kisebb - hogy legyen mivel a usert és a fejlesztőt idegelni :)
ott meg a feljesztők fognak versenyezni - de nem kicsit.

nix 2014.09.27. 14:00:36

Ne becsüljük túl egy bánatos hirdetőtábla telepítési költségeit, mégiscsak egy ék egyszerűségű szerkezet a sivatag közepén, csak van benne anyag, hogy ne fújja el a szél... a világítás meg nyilván LEDekkel megy nemtúl drágán.

Ennyi erővel utáld a franciákat a szintén teljesen értelmetlen Eiffel-toronyért, ami ráadásul NÉGYSZER nehezebb (7300 tonna), és nulla pengőt fordítanak jótékonyságra a bevételeiból.
Vagy a Lenovo-t ezért: https://www.google.com/maps/@55.7487039,37.6286312,3a,90y,3.28h,93.71t/data=!3m5!1e1!3m3!1sESq7NS0NLRp7SuLnYmLj0Q!2e0!5s2011-07

Nem mellesleg a Guinness (két s van a végén) bármit hitelesít, amit kérnek tőle. Simán lehetett már ekkora (vagy nagyobb) hirdetés is, csak azok nem jelentették be.

(inkább a tavaszi bannert cserélnétek már le)

Google+
süti beállítások módosítása