Az Opel nagy fába vágta a fejszéjét...

...és az szépen ketté is hasadt. Itt a MyOpel alkalmazás, ami minden Opel-tulajdonos álma. Na de miért is? Az alábbi cikkünkből megtudhatjátok!

Az Androliben már rengeteg alkalmazásról olvashattatok autós témakörben és aki nem csak vezetni szeret, de mellé még geek is, jól tudja, hogy mennyi app-ot kell feltenni ahhoz, hogy nyugodtan és felkészülten el tudjon indulni az ember. Alap, hogy mindenkinél van egy parkolóhely memorizáló alkalmazás (vagy legalább a Google Maps-et használja erre a célra), egy-két leírás esetleg az autóhoz, szigorúan minimal stílusban, csak a legfontosabb adatokat tartalmazva és egy-két elborult app, ami nem jó semmire, de legalább viccessé teheti az utazást. Furcsa is volt számomra, hogy olyan igazi, autós alkalmazás nem létezik, olyan, amiben minden infót megtalálok, ami segít, ha baj van és amiből egyszerűen és értelmes módon tudok tájékozódni egy esetleges probléma esetén.

 

Screenshot_2014-11-17-10-02-31.png

 

Probléma. Ez a kulcsszó. Az Android és a böngészője tök jó, sőt, minden app tök jó, mindaddig amíg valami baj nem történik. Amint elérkezik az a pont, hogy gyorsan és hatékonyan kell használni az eszközeinket hirtelen a mennyből a pokolba jutunk. A hétköznapjaim során mindig akkor mondott csődöt a telefonom és annak logikája, ha azonnal szükségem lett volna valamire. Az Opelnél valószínűleg ismerték a problémát és a MyOpel-t pont az ilyen esetekre fejlesztették ki. Tökéletes iskolapéldája azon szoftvereknek, amiket javarészt csak akkor fogunk elindítani, amikor beütött a ménkű, akkor viszont borzasztóan örülni fogunk annak, hogy rajta van a telefonunkon, úgyhogy ha Opel tulajdonos vagy ne olvass tovább, hanem telepítsd fel azonnal innen, aztán jöhet a cikk többi része.

Screenshot_2014-11-17-12-16-04.png

Regisztráció

A regisztráció pikk-pakk elvégezhető a myopel.hu oldalon. A regisztráció során megadhatjuk az elérhetőségünket és ami a legfontosabb: az autónk alvázszámát, így amint bekapcsolódtunk a programba, nem csak az Opel szakemberei, de az app is tudni fogja, hogy milyen autóval rójuk az utakat és a benne található információhegyet is eszerint tálalja nekünk. De kiknek lesz jó ez az alkalmazás és miért?

Aggódósoknak

Aki úgy indulnak el minden egyes alkalommal, hogy elmondtak 10 miatyánkot, előjött a reflux-uk és annyira remeg a lábuk a kuplungon, hogy szegény autó már abban sem biztos, hogy betettük kettesbe, kötelező lesz regisztrálni és felpakolni. Hogy miért? Azért mert az app-ból közvetlenül elérhetőek a legközelebbi márkaszervizek, úgyhogy ha valahol technikai problémát észlelünk elég elindítani az appot és ahelyett, hogy a Google-ben próbálnánk a tizedik keresésre sem releváns találatok között szervizt keresni, itt egyből menni fog. A szervizemlékeztetőnek hála pedig a mindentelfelejtők is képben lesznek azzal kapcsolatban, hogy mikor kell a család kedvencét a szervizbe vinni. Ami nagyon tetszett az az, hogy az alkalmazásból közvetlen hívható a 112, így aki nagy baj esetén annyira képes bepánikolni, hogy az összes létező telefonszámot elfelejti (sajnos tényleg van ilyen), annak talán igazi mentőöv lehet, hogy baj esetén itt is megtalálja.

 

Screenshot_2014-11-17-10-03-28.png

A környékünkön lévő szervizek listája csak egy kattintásra van

Piktogram-fanoknak

A kocsikban ma már annyi kislámpa van, hogy ha ki lehetne őket szedni belőlük és felrakni egy fenyőfára, akkor a karácsonyfa díszítés le is lenne tudva. Ezzel egyetemben ember legyen a talpán, aki minden ikonnak meg tudja jegyezni a jelentését. A használati utasítás persze nem lehet mindig nálunk és ha mégis be van téve az autóba, tuti, hogy aznap fogja az ember kitenni "mert ez úgysem kell most", amikor valamelyik, eddig teljesen ismeretlen lámpa gyullad fel a műszerfalon Pusztakotkodács és Bivalyborzasztó között. A MyOpel-ben erre is találtak gyógyírt, hiszen az autónk típusának megadása után megnézhetjük az összes lámpa ikonját és azok részletes leírását is, amihez némi instrukció is párosul, így ha nem is értettük meg, hogy mit is jelent az a pilács pontosan, az app akkor is segít eldönteni, hogy mehetünk-e tovább, vagy ideje segítséget hívni.

 

Screenshot_2014-11-17-12-15-08.png

 

Azoknak, akik szeretnek képben lenni

Én ha belevetem magam valami új hobbiba, akkor A-tól Z-ig elolvasok róla mindent. Az autótulajok nagy része is ilyen, amit lehet benyálaznak a kedvenc vasukról. Az alkalmazás Nekik is egy mekka lesz, hiszen a komplett gyári kézikönyvet tölthetik bele, azzal a csavarral, hogy nem egy 150 oldalas PDF-ben kell a 4"-on kiszenvedni a szükséges információkat, hanem szép, rendezett és átgondolt felületen böngészhetünk témakörökre bontva.

...és mindenkinek aki szereti

a kocsiját, hiszen minden fontos információ benne van és tényleg ésszerűen, könnyen böngészhetően tálalva. A regisztráció után az infóhegyen túl pedig még egyedi, ránk szabott ajánlatokat is kaphatunk, a legközelebbi márkaszervizektől, úgyhogy aki szeret felkészült, előrelátó lenni, vagy csak szereti biztonságban érezni magát -már ami az autóját és annak technikai állapotát érinti - mindenképpen tegye fel, mert nem foglal sokat, viszont baj esetén nagyon nagy segítség lehet.

 

Kattintásra galéria nyílik!

A MyOpel nagyon tetszett és örülök, hogy egyre több szegmens csatlakozik az igényes, használható applikációkat készítők táborához. Opel, sose kop el, ahogy szól a régi mondás és a MyOpel-nek köszönhetően ez többszörösen is igaz :) Aki iOS-re szeretné letölteni, itt tudja elérni.


Címkék: opel alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr776909693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stonerock 2014.11.19. 10:54:23

Az egyetlen apró gondom vele, hogy ha a telefon angol nyelvűre van állítva, akkor ez az alkalmazás is angolul hajlandó csak "beszélni" és nem lehet átállítani sehol más nyelvre.

Google+
süti beállítások módosítása