Ha nem akarod elaprózni a fizetést

A Telekom és a Vodafone ügyfeleinek új utak nyíltak a mobilos fizetési lehetőségek szupersztrádáján és immár elérhető számukra egy új fizetési lehetőség is, de hogy mi is ez pontosan? Az alábbi cikkünkből kiderül.

Mi kell ahhoz, hogy Te is a mobiloddal fizethess?

Először is egy Telekomos vagy Vodafone-os mobilnetet is tartalmazó előfizetés, másodszor egy a szolgáltatással kompatibilis mobiltelefon (a Telekomos készülékek listáját itt találhatod, a Vodafone-os készülékek listáját pedig itt), harmadrészt egy olyan SIM kártya, ami kompatibilis az applikációval és maga az applikáció, amit Telekomos ügyfelek innen, Vodafone-os ügyfelek innen tudnak letölteni.

Irány fizetni!

Na de nem ilyen gyorsan! :) Először is töltsd le az applikációt, fogadd el a felhasználási feltételeket és nyomj a megrendel gombra, ezután pár perc alatt aktiválódik. A szolgáltatáshoz egy OTP Mastercard Mobil PayPass kártya is szükséges, amit bármelyik OTP-ben, vagy online, az OTP Direkt-ben is igényelhetsz és 5.000 forintos összeghatárig PIN kód nélkül is fizethetsz vele, 5.000 forintos összeghatár  fölött a bankkártyád PIN  kódját kell használnod. Az applikációban használt PIN-ed nem egyenlő a bankkártyád PIN kódjával, ez az app védelmét szolgálja. Annyit érdemes tudni, hogy a fenti összeghatár külföldön eltérő lehet. A kártya igénylése online is történhet az OTP Direkt-en keresztül, de személyesen is kérhetitek bármelyik OTP-ben és nem több, mint 24 óra elérhetővé is válik az applikáción belül. Ha sikerült a beállítás most már tényleg elindulhatsz vásárolni! :)

A Telekomosok vérmérsékletedtől függően kétféle fizetési módot is választhatnak : Az egyik az automatikus használat, melynek során fel sem kell oldalon a képernyőt ahhoz, hogy fizethess, egyszerűen csak hozzá kell érintened a PayPass-kompatibilis telefonod hátoldalát a terminálhoz és már el is indult a fizetési tranzakció. 5.000 forintot meghaladó fizetés esetén ilyen esetben is meg kell adnod a PIN kódodat, ami nem azért van, hogy hátráltassanak a gyors ügymenetben, hanem azért, hogy megvédjenek Téged és a pénztárcád :) Ha bizonytalan vagy, akkor választhatod a tranzakciónkénti fizetés engedélyezést is, így fizetés előtt először be kell lépned az applikációba, majd a fizetés során engedélyezned kell a tranzakciót (5.000 forintos tranzakció esetén is kérni fogja a rendszer a bankkártyád PIN kódját). A Vodafonos felhasználóknál csak az automatikus fizetés áll rendelkezésre.

4.png

Beállítottad? Beállítottad!

A letöltés, telepítés, megrendelés, beállítás után már semmi dolgod nem lesz az app-pal, gyakorlatilag egy tettre kész pénztárcaként fog meglapulni a zsebedben. Nagyon jó hír ez azoknak, akik unják a különböző konfigurációs procedúrákat, hiszen itt tényleg elég egyszer végigmenni a folyamaton és többet nem kell beállítani semmit. Ja, de! Be kell állítanod vele a boltba, különböző koncertekre és mindenhova, ahol valami frankó dolgot akarsz venni, vagy csak szimplán jól szeretnéd magad érezni! :)


Címkék: otp alkalmazások mobiltárca

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr147551508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S0und 2015.06.23. 20:29:10

"Telekomos készülékek listáját itt..."

van egy space a linkben, így hibás

szcsongor 2015.06.24. 17:20:31

A nyugati boszorkány hajszála nem kell még hozzá? Kösz nem, inkább várok még az Android Pay-re.

Google+
süti beállítások módosítása